به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اصغر کاراندیش مروستی که برای شرکت در گردهمایی اعضای کمیته برنامه ریزی دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) به مشهد سفر کرده است ،گفت: اقداماتی که درباره اهل بیت(ع) انجام می گیرد باید مردمی باشد.
وی افزود: تمام سوگواری ها و جشن های شادمانی که به مناسبت وفات یا ولادت ائمه اطهار(ع) برگزار می شود توسط مردم و به صورت خودجوش انجام می گیرد.
کار اندیش اظهار داشت: بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) تنها باید کار برنامه ریزی، هدایت و نظارت بر اجرای جشنواره ها و جشن های دهه کرامت را برعهده داشته باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه معرفت افزایی در قالب برگزاری جشنواره امام رضا(ع) ضروری است گفت: تبیین برکات وجود مقدس حضرت امام رضا(ع) در ایران باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: معرفت افزایی در باره آن حضرت و شناخت ایشان باید از مدارس آغاز شود و کودکان و نوجوانان باید پیشتاز ترویج فرهنگ رضوی در جامعه باشند.
کاراندیش مروستی گفت: اگر نتوانیم فرهنگ مطالعه درباره اهل بیت(ع) را با شیوه های شیرین به کودکان و نوجوانان بیاموزیم، تمام تلاش ها برای برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بی ثمر خواهد بود.
وی اظهار داشت: بنیاد بین المللی امام رضا(ع) باید در کنار برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره برنامه هایی برای اقشار مختلف جامعه تهیه کند و به آنها تنوع بخشد.
کار اندیش گفت: از آنجا که مخاطبان جشنواره امام رضا(ع) از طبقات مختلف جامعه هستند لذا محتوای برنامه های بنیاد بین المللی امام رضا(ع) باید با نگرش به همه اقشار از نخبگان گرفته تا افراد بیسواد یا کم سواد جامعه تهیه شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اقتصاد فرهنگ و هنر در کشور تاکید ویژه دارد لذا در برگزاری جشنواره امام رضا(ع) تنها نباید به بودجه دولتی اتکا کرد زیرا عشقی که مردم ایران به امام هشتم(ع) دارند به تنهایی تمام هزینه های مربوط به این جشنواره را تامین می کند.
رئیس کمیته برنامه ریزی دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تولید آثار فاخر و خروجی شایسته از جشنواره و همچنین ترجمه آنها به زبانهای مختلف دنیا برای ترویج بیش از پیش فرهنگ رضوی در جهان را مورد تاکید قرار داد.
کاراندیش مروستی گفت: آگاه سازی همه مسوولان داخلی و اقشار مختلف اعم از روحانیون، اساتید حوزه و دانشگاه، استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دخیل کردن آنان در برنامه های جشنواره امام رضا(ع) ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه نباید جشنواره امام رضا(ع) فقط به دهه کرامت ختم شود افزود: باید کمیته برنامه ریزی این جشنواره با صدا و سیما وارد مذاکره شود تا در طول سال دست کم از یک شبکه خاص برنامه های ویژه در این زمینه پخش شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین برگزاری هفته های رضوی در استانهای مختلف، حضور در نمایشگاههای بین المللی خارج از کشور، تبیین چشم انداز و سند بالادستی برای ارتقا کیفی جشنواره امام رضا(ع) و معرفت افزایی در زمینه شناخت امام هشتم(ع) را مورد تاکید قرار داد.
وی در ادامه همچنین گفت: فرهنگ وقف در جامعه کمرنگ شده لذا نهادهای متولی موقوفات باید وارد عمل شوند تا موقوفات رضوی را به مردم بشناسانند و آنان را تشویق به وقف در این زمینه نمایند.
کاراندیش مروستی افزود: بیش از 100 دستگاه اجرایی و نهادهای مختلف در 200 نقطه خارج از کشور در اجرای جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) دخیل هستند که باید ازاین ظرفیت به نحو احسن بهره گرفت.
وی در پایان بر توجه به تخصص داوران همایشها، تنوع در طرحهای مرتبط با جشنواره، پرهیز از انجام کارهای کلیشه ای، تنظیم و منطبق نمودن برنامه ها و همایشهای جشنواره امام رضا(ع) با فرهنگ هر منطقه و استان تاکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما