لزوم ارایه تسهیلات به کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی سالم

خبرگزاری شبستان:مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: از وزارت اقتصاد و دارایی انتظار داریم به سلامت فکر کنند به طوری به کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی سالم تسهیلات ارایه کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین تقدیسی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در جلسه کارگاه آموزشی ارتقای سلامت با بیان اینکه نگرش سازمان جهانی بهداشت به سلامت تغییر کرده است گفت: آنچه با زندگی ما سروکار دارد سلامت است و فرهنگ یعنی سلامت و سلامت هم یعنی فرهنگ بدین ترتیب تصمیم گیرندگان سلامت به معنای عام با هر تصمیمی در سلامت جامعه نقش دارند.

 

وی با اشاره به برگزاری جلسه هرکنسی در کشور فنلاند گفت: در این جلسه برنامه سلامت در همه سیاست ها توسط سازمان بهداشت جهانی (who) تدوین و در بیانیه ای وظایف تمام دستگاههای دولتها در این خصوص اعلام شد.

 

وی افزود: کشور ما از حدود یکسال و نیم پیش کارها و نشست هایی را با وزارتخانه های مختلف برگزار و سندی را تحت عنوان سند ملی ارتقای سلامت تنظیم کرد.

 

به گفته تقدیسی این سند در 25 خرداد سال جاری در شورای عالی سلامت و امنیت قضایی به تصویب رسیده که هنوز به دستگاهها ابلاغ نشده است.

 

وی از دولت یازدهم خواستار شد این سند را ابلاغ کرده و همچنین در اجرای مصوبات این سند وزارتخانه ها و سازمانهای کشور همکاریهای لازم با وزارت بهداشت انجام دهند.

 

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام وزارتخانه ها باید در برنامه های استراتژیک خود تاثیرات سلامت را ببینند چنانچه ما از وزارت اقتصاد و دارایی انتظار داریم به سلامت فکر کرده و به عنوان مثال برای ایجاد کارخانجات شیر، تسهیلات ارایه داده و در عوض کارخانه های چیپس و پفک را در نوبت قرار دهند.

 

دکتر فاطمه رخشانی عضو تخصصی بورد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با بیان اینکه رعایت پیوست سلامت در طرح های مختلف اجرایی باید مورد توجه قرار گیرد گفت: باید در جریان اجرای انواع طرح ها، پروژه ها و سیاست ها تاثیرات سلامت را مورد توجه قرار دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از تصمیماتی که گرفته می شود اجرایی نمی شود اظهار کرد: قانون دخانیات در کشور تصویب شد اما در اجرایی کردن آن نتوانستیم بخشی را اجرا کنیم.

 

وی همچنین گفت: در حال حاضر در قوانین باید دو پیوست فرهنگی و سلامت مدنظر قرار گیرد که البته در پیوست فرهنگی هم بحث سلامت مشخص شده است.

 

به گفته رخشانی باید پیوست سلامت طوری در بین دستگاهها جدی گرفته شود که اگر نتوانستند دولت را متقاعد کنند که یک طرح یا پروژه پیوست سلامت را اجرایی کند دولت اجازه ندهد.

 

استراتژی ارتقای سلامت در طول 6 ماه قابل اجرایی شدن نیست

 

پروفسور ایوا اولیلا مشاور وزارت بهداشت فنلاند نیز در ادامه با اشاره به اینکه مسئولیت سلامت فقط مربوط به بهداشت نیست گفت: سلامت به طور مستقیم با بخش هایی که مردم با آنها سروکار دارند مربوط می شود و مهم است که جامعه به صورت کلی بحث سلامت را بپذیرد.

 

وی ادامه داد: در اساسنامه WHO مسئولیت سلامت هم با دولت و مسئولان است و مهمترین منبع کمک به دولتها برای گرفتن مسئولیت سلامت است.

 

اولیلا تصریح کرد: واحدهای ارتقای سلامت نقش مهمی در این موضوع خواهند داشت و باید توجه داشته باشیم ساختار درون سازمانی و شورای غذا باعث می شود تمام بخش ها نقشی را در این زمینه ایفا کنند.

 

وی اجرا کردن سلامت را مستقیماً مربوط به یک نفر ندانست و گفت: این مشکل در همه کشورها وجود دارد و به راحتی نمی شود آن را مورد اجرا قرار داد چنانچه در کشور فنلاند چهل سال است که روی ارتقای سلامت کار می کنیم و با استراتژی سخت بهبودهای خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

 

وی کاهش میزان سوانح جاده ای افزایش سطح آموزش در مدارس و تغذیه سالم و فعالیت جسمانی را از آثار مثبت پیاده سازی استراتژی ارتقای سلامت در کشور فنلاند برشمرد و گفت: بنابراین نباید انتظار داشته باشیم این استراتژی در طول 6 ماه اجرایی شود بلکه باید برای اجرای آن قدم به قدم پیش برویم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 305146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha