به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله نظرزاده اوغاز، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی از آغاز پروژه ««فرهنگ اصطلاحات و مفاهیم سیاسی قرآن کریم» در آینده نزدیک خبر داد.
بنابراین گزارش، وی در تبیین اهداف این پژوهش اظهار کرد: هدف از تدوین فرهنگ اصطلاحات و مفاهیم سیاسی قرآن کریم، به دست دادن تعریف اصطلاحات و ارائه اطلاعات مختصر و مفید در حوزه مفاهیم و موضوعات سیاسی قرآن کریم و ارتباط آن با اصطلاحات و مفاهیم علوم سیاسی است، که صرف نظر از فواید پژوهشی و آموزشی و اطلاع رسانی، میتواند به توسعه فرهنگ و زبان مشترک در میان پژوهشگران قرآنی و دانش سیاسی کمک کند.
وی ادامه داد: بر این اساس فرهنگ نامه سیاسی قرآن کریم، صرفاً مجموعه اى از تعاریف واژگانى و اصطلاحى نیست، بلکه شامل اشاره هاى تاریخى، فقهى و بیان دیدگاه هایى از صاحب نظران و ارجاعات لازم و... در هر دو حوزه دانشی مرتبط با قرآن کریم و علوم سیاسی نیز است.
به گزارش ایسکا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه در رابطه با روش تجزیه و تحلیل اصطلاحات این فرهنگ نامه نیز تصریح کرد: روش تجزیه و تحلیل معنایی اصطلاحات و واژهها در فرهنگ نامه حاضر، برگرفته از روش دین شناس و قرآن پژوه شهیر ژاپنی، «توشیهیکو ایزوتسو» در بررسی «مفاهیم اخلاقی- دینی در قرآن کریم» است. وی اصول این روش یا نظریه معنایی را از نظریه معناشناسی «پروفسور لئو وایسگربر» آلمانی اقتباس کرده که در مباحث عمده و اصلی با نظریه «زبانشناسی قومی» (Ethnolinguistics) مطابقت بسیار دارد.
حجت الاسلام و المسلمین نظززاده یادآور شد: از آنجا که این پژوهش میان رشته ای است، به صورت مشترک میان پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم انجام می شود و در نیمه دوم سال 1392 پس از تصویب طرح و تعیین ناظر از سوی هر دو مرکز پژوهشی آغاز می شود.
پایان پیام/
نظر شما