حوزه با بررسی علوم از نظرگاه دینی نقش اساسی در تحول دارد

خبرگزاری شبستان: حکمت نیا با اشاره به نقش اساسی حوزه های علمیه در تحول علوم گفت: در حوزه علوم انسانی آنچه که مطرح می شود، بازگشت مجدد به دو محور مبدا و معاد است.

به گراش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،‌ برنامه پگاه تحول، ویژه‌نامه گفت‌وگو محور که در آستانه برگزاری دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی از شبکه چهار سیما پخش می‌‌شود، دوشنبه شب، 29 مهرماه به موضوع نقش حوزه‌ها در تحول علوم انسانی اختصاص یافت که این برنامه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علیدوست و محمود حکمت‌نیا به روی آنتن شبکه رفت.

بر پایه این گزارش، محمود حکمت‌نیا طی سخنانی با اشاره به ظرفیت متدیک(روشی) حوزه‌ها در تحول علوم انسانی گفت:‌ مباحثی که در حوزه علوم انسانی و ظرفیت حوزه‌ها بیان می‌شود مبتنی بر یک پیش‌فرض است.
وی ادامه داد: ‌اساسا چه شد که توجه ما به علوم انسانی اسلامی معطوف شد و حوزه علوم انسانی در جهان معاصر فارغ از بعد جغرافیایی چه ساختاری دارد؟ پاسخ این است که غلبه تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی با نگاه انسان‌محور ایجاد شده است.
حکمت‌نیا تصرح کرد: دو جنبه از انسان معاصر مورد توجه نیست اول مساله استمرار حیات و معاد و دیگری بحث انسان در زندگی اجتماعی، به هر حال اگر مبدا و معاد را حذف کنیم انسان ساده‌ای باقی می‌ماند که معلوم نیست بر چه اساسی زندگی می‌کند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: ‌برخی پژوهشگران غربی می‌گویند غرب رشد ممتدی است که از یونان شروع شده و به دنیای معاصر می‌رود، بنابراین این بحث به مبانی معرفتی باز می‌گردد.
وی بیان کرد: حال در مورد تحول علوم انسانی و با توجه به مبنای که عنوان شد، حوزه‌ها نقش اساسی را ایفا می‌کنند چراکه با توجه به آنچه عنوان شد ابعاد مختلفی از علوم را از نظرگاه دینی بررسی می‌کنند. 

حکمت‌نیا در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه علوم انسانی آنچه که مطرح است اضافه کردن و برگشت دوباره به دو محور مبدا و معاد است که این مهم در وجهه علوم انسانی اسلامی بارز می‌شود.

پایان پیام/
 

 

پایان پیام/

کد خبر 304929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha