استان گلستان توانسته رتبه اول در طرح سد وشبکه نرم آب را کسب کند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر طرح و برنامه شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: استان گلستان توانسته با استفاده از پتانسیل ها رتبه اول در طرح سد وشبکه نرم آب را کسب کند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، علی اکبر شفیعی، مدیرکل دفتر طرح و برنامه شرکت مدیریت منابع آب ایران، امروز(29 مهر) در جمع خبرنگاران گفت: بحث تامین منابع مالی یک مسئله مهمی است که اگر نتوانیم در این بخش موثر باشیم پروژه های ما موفق نیستند.


وی با اشاره به بحث اعتبارات عمومی کشور افزود: منابع در آمد حاصل از نفت در سال های اخیر با کاهش زیاد مواجه شده است.


شفیعی اظهارداشت: باتوجه به تحریم های جدی که از سال گذشته صورت گرفته نقل انتقال پول نفت با مشکل مواجه شد و عمده اعتبارات ما با کاهش قابل ملاحظه ای روبه رو شده است.


وی یادآور شد: سال گذشته آب کشور 49 درصد اعتبارات مصوب را تخصیص گرفت اما امسال 25 درصد کاهش اعتبار دولتی داشتیم و تا کنون 27 درصد متوسط تخصیص کل کشور را داشتیم که این نشان می دهد اعتبارات درآمد عمومی هر ساله کاهش پیدا می کند و پاسخ گوی نیاز پروژه های عمرانی نیست.


مدیرکل دفتر طرح و برنامه شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: سالانه برای اجرای پروژه های بخش آب کشورمبلغ 12 هزار میلیارد تومان نیاز است که اگر کمتر از 8 هزار میلیارد تومان اعتبار داده شود برای اجرای پروژه با مشکل مواجه خوایم شد واین در حالی است که کل بودجه مصوب بخش آب کشور در سال جاری مبلغ سه هزار میلیاردتومان است.


وی هدف از سومین گردهمایی تامین مالی طرح های تملک داریی های سرمایه ای بخش آب کشور را انتقال تجارب شرکت های آب منطقه ای در زمینه تامین منابع مالی برای اجرای طرح های عمرانی دانست.


شفیعی خاطرنشان کرد: استان گلستان توانسته با استفاده از پتانسیل ها رتبه اول در طرح سد وشبکه نرم آب را کسب کند.


وی یادآور شد: این پروژه 317 میلیاردتومان قرارداد طرح بوده که 85 درصد آن با استفاده سرمایه گزار و 15 درصد آن توسط شرکت آب منطقه ای گلستان تامین اعتبار شده است.


مدیرکل دفتر طرح و برنامه شرکت مدیریت منابع آب ایران قیمت فروش آب را یکی از چلش های جدی دانست گفت: چالش های جدی ما قیمت فروش آب با قیمت تمام شده آن زیاد است و20 برابر فاصله دارد که در نتیجه پروژه ها آب سود آور نیستند و نمی توانند بازگشت سرمایه داشته باشند.


وی افزود: ما به دنبال راه کارهای هستیم تا بتوانیم پروژه ها را به نحوی سود آور کنیم تا منافع حاصل از آن را پوشش دهد وباتوجه به اینکه پروژه های عمرانی هستند معمولا اثرات آن دیر بازده است و هزینه زیادی برای اجرای پروژه نیاز است و زمان اجرای پروژه ها طولانی استو در نتیجه سرمایه گذار دیر تر پول خود می رسد.
 

شفیعی اظهارداشت: پروژه های بخش آب سود آورنیست و به مراتب کمتر از بخش صنعت است.


وی یادآورشد: با توجه به اینکه رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی به مردم دارند باید در این زمینه تلاش کنند تا به مردم آگاه سازی کنند که برای تامین آب چه هزینه های پرداخت می شود.


مدیرکل دفتر طرح و برنامه شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه در مصرف آب توجه ای صورت نمی گیرد تصریح کرد: آب با مصرف بی رویه مواجه است که حتی در استان های باران خیز قیمت تمام شده با فروش آن فاصله زیادی دارد و مردم باید در اجرای پروژه ها ی آ ب مشارکت کنند.


وی گفت: قیمت آب باید به قیمت واقعی نزدیک شود تا پروژه ها را اجرا کنیم و به جای برسیم پروژه های بخش آب سود آور شود و از محل در آمد خود هزینه های خود را تامین کند.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 304892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha