این بار نباید اجازه داده شود که مذاکرات شکست بخورد

خبرگزاری شبستان: هانس اسووبودا با اشاره به اینکه در کشورهای غربی تمایل زیادی به مذاکره وجود دارد و دیدیم مذاکرات به‌خوبی برگزار شد، گفت: این بار نباید اجازه داده شود که مذاکرات شکست بخورد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، هانس اسووبودا، رییس حزب سوسیال دموکرات پارلمان اروپا که به همراه هیئتی در ایران بسر می‌برد در نشست خبری امروز بعدازظهر دوشنبه 29 مهر گفت: حزب سوسیال دموکرات پارلمان اروپا دارای 195 عضو در پارلمان اروپا از میان 28 کشور این اتحادیه است.

 

وی با اشاره به معرفی هیئت همراه خود اظهار کرد: بعد از 6 سال این اولین هیئت پارلمان اروپایی است که به ایران سفر کرده است و خوشبختانه مذاکرات خوبی را با رییس مجلس و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی داشته است.

 

اسووبودا با تأکید بر اینکه ما آمده‌ایم که یخ روابط بین دو طرف را ذوب کنیم، اظهار کرد: خوشبختانه طی این چند روز مذاکرات خوبی در رابطه با مسایل دینی و سیاسی صورت گرفته است و ما دیدارهای مهمی را با رهبران سیاسی و مقامات ایرانی داشته‌ایم که در تمامی این دیدارها سه سوال را مطرح کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به محور این سوالات گفت: یکی از این سوالات بحث پرونده هسته‌ای ایران بود که ما خوشحالیم مذاکرات خوبی در نیویورک بین طرف ایرانی و آمریکا و اتحادیه اروپا صورت گرفته و از این احساس مثبت خوشحال هستیم.

 

وی اظهار کرد: ما موافق هستیم که ایران طبق قوانین حق و حقوق‌اش محترم شناخته شود و ایران نیز باید در چهارچوب NPT اعتمادسازی‌هایی را داشته باشد و اجازه دهد بازرسان بازرسی‌هایی را انجام دهند و در واقع بنیانی را بگذارند تا تحریم‌ها برداشته شود.

 

رییس حزب سوسیال دموکرات پارلمان اروپا با اشاره به شعار خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای گفت: لازم نیست در منطقه سلاح هسته‌ای جدیدی‌ ساخته شود زیرا ما باید خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای را به دست آوریم.

 

وی با اشاره به محور دوم سوال خود در این دور سفر به ایران از مقامات ایرانی مطرح کرده است، گفت: سوال دوم در رابطه با نقش ایران در منطقه و تحولات سوریه بود زیرا ما معتقدیم راه‌حل مشکلات در سوریه نظامی نیست و شعار نظامی نمی‌تواند مسئله را حل کند و تنها راه‌حل موضوع سیاسی است که باید همه کمک کنند این موضوع محقق شود.

 

وی با تأکید بر اینکه بدون شک راه‌حل سیاسی بدون مشارکت ایران در سوریه امکان‌پذیر نیست، گفت: خوب است که ایران در کنفرانس ژنو 2 بدون هیچ پیش‌شرطی شرکت کند و نشست ژنو 2 با حضور همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی برگزار شود.

 

اسووبودا با تأکید بر اینکه ایران و اتحادیه اروپا اشتراکات زیادی دارند، گفت: ایران و اتحادیه اروپا در زمینه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح می‌تواند محور گفت‌وگوها بین طرفین باشد. خوشبختانه ما در این زمینه یعنی کاهش تروریسم و تضمین صلح صحبت‌هایی را داشتیم.

 

وی ادامه داد: اتحادیه اروپا تمایل زیادی به صلح در خاورمیانه دارد و معتقد است باید گفت‌وگو بین فلسطینیان و اسراییل نیز منجر به صلح شود و طرح جلوگیری از شهرک‌سازی هرچه زودتر اجرایی شود.

 

رییس حزب سوسیال دموکرات پارلمان اروپا خاطرنشان کرد: نهایتا ما باید گفت‌وگوهایمان را با ایران ادامه دهیم، گرچه اختلافات زیادی در مسایل مختلف و از جمله مسایل حقوق بشری وجود دارد اما ما معتقدیم ایران تلاش‌های خوبی را در رابطه با مسایل حقوق بشری داشته است و ما می‌توانیم در رابطه با مجازات اعدام، وضعیت زندانیان سیاسی و سایر مسایل حقوق بشری مذاکراتی با مقامات ایرانی داشته باشیم.

 

وی تأکید کرد: نکته جالب توجه نقش آزادی رسانه‌ها در ایران است که در این زمینه باید از مقامات ایرانی تشکر کنیم زیرا این روند بسیار مثبت و توسعه‌ای بوده است و معتقدیم گفت‌وگوها باید در این زمینه ادامه داشته باشد.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا در توسعه روابط با ایران به دنبال چه چیزی است، گفت: فکر می‌کنم هر دو طرف بعد از گذشت چند سال به فقدان مذاکرات واقف شده‌اند البته خوشبختانه تغییراتی در ایران همانند انتخابات ریاست‌جمهوری صورت گرفت گرچه موارد دیگری که باید برطرف شود اما در ایران اعضای مجلس یعنی نمایندگان نیز به ما گفتند انتخاب آقای روحانی نمایانگر اراده مردم ایران برای تغییرات است.

 

وی با تاکید بر اینکه تغییرات در ایران بستگی به ملت دارد، گفت: ما هیچ نفوذی بر ملت ایران نداریم ولی وقتی می‌بینیم آنها تغییری را به وجود آورده‌اند ما نیز باید در رفتارمان تغییری ایجاد کنیم و در زمینه تبادل استاد و دانشجو روابط را گسترده‌تر کنیم تا بتوانیم بیش از گذشته نسبت به مردم ایران شناخت پیدا کنیم.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد مسایل داخلی سوریه گفت: معاون بنده در این زمینه فعال هستند که مناقشات در سوریه کاهش یابد و در واقع ایران در این زمینه نیز می‌تواند تأثیر فراوانی داشته باشد همان‌گونه که نقش ایران در مورد مذاکرات اسراییل و فلسطین، افغانستان و برقراری ثبات در افغانستان نقشی تأثیرگذار است.

 

وی با اشاره به تلاش‌های جدی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران می‌تواند برای ایجاد امنیت در افغانستان در مبارزه با مواد مخدر نقش تأثیرگذاری داشته باشد.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که این بار اتحادیه اروپا اذعان کرده است طرح جامعی از سوی ایران در مورد پرونده هسته‌ای این کشور ارایه شده است و آیا این‌گونه است، گفت: خوشبختانه در کشورهای غربی تمایل زیادی به مذاکره وجود دارد و دیدیم مذاکرات به‌خوبی برگزار شد و قرار است در مقر انرژی هسته‌ای نیز مذاکرات و گفت‌وگوهای کارشناسی انجام شود و بعد از گذشت چند هفته نیز مذاکرات مجددا از سر گرفته شود. قطعا هر دو طرف باید در این زمینه گام‌های سریع بردارند البته نباید عجله کنند زیرا این عجله ما را به راه‌حل نمی‌رساند.

 

وی تاکید کرد: این بار نباید اجازه داده شود که مذاکرات ایران و 5+1 به شکست بخورد بلکه باید به راه‌حل پایدار برسیم.

 

اسووبودا در مورد اینکه سفر وی و هیئت همراه‌اش به ایران چه تأثیری در روند مذاکرات ایران با 5+1 خواهد داشت، گفت: سفر ما به طور کامل با خانم اشتون، مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا هماهنگ شده است و همان‌طور که می‌دانیم هم اتحادیه اروپا و هم ایران علاقه زیادی دارند تا مذاکرات به سرانجام برسد و در این زمینه استراتژی جامعی را تدوین کنند که از آن جمله می‌تواند نرم‌کردن روابطی است که در حال حاضر به سختی بین دو طرف وجود دارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا در آینده نیز مذاکرات و دیدارهایی برای رفع سوءتفاهم‌ها بین پارلمان اروپا و ایران انجام می‌شود، گفت: این مطلب را برخی از اعضای پارلمان ایران نیز به ما گفتند که خواهان مبادله قوی‌تری میان دو پارلمان هستند و ما نیز معتقدیم تمام هیئت‌ها و رؤسای احزاب اروپا باید به ایران بیایند، گرچه برخی معتقدند این نوع گفت‌وگوها می‌تواند خطرآفرین باشد اما ما در بازگشت به اروپا در پارلمان در رابطه با گسترش نوع روابط با اعضا صحبت می‌کنیم و برای آنها توضیح می‌دهیم که در برهه تاریخی بسیار مهمی هستیم و باید در این برهه تاریخی تعهد تاریخی خود را نسبت به منطقه انجام دهیم و این تبادلات را گسترش دهیم.

 

وی با اشاره به اعطای جایزه سوخاروف که هرساله از سوی اتحادیه اروپا به فعالان مسایل اجتماعی اعطا می‌شود، گفت: پارلمان اروپا در سال گذشته جایزه سوخاروف را به دو ایرانی اعطا کرد و ما از مسئولان ایرانی می‌خواهیم که این حرکت را علیه خود فرض نکنند زیرا این افراد در امر آزادی بیان فعال بودند و بهتر است مقامات ایرانی به ما اجازه دهند تا به ایران سفر کنیم و با جامعه مدنی ایران ارتباط داشته باشیم زیرا هدف ما تبادل نظر با ایران است.

پایان پیام/


 

کد خبر 304880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha