به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، همانطور که از عنوان کتاب "نگاهی دوباره به انتظار" مشخص است نویسنده درصدد تبیین نگاهی نو و دوباره به انتظار است. هدف این نوشتار تبیین مفهوم واقعی انتظار، توضیح خاستگاه و ریشههای انتظار و نیز شایستهها و بایستههای انتظار است.
کتاب شامل فهرست، مقدمه (سخن آغازین و درک انتظار)، هفت فصل و منابع است. نویسنده در بخش اول مقدمه سخنی درباب ضرورت کار درمورد انتظار بعد از انقلاب اسلامی و وظیفه کنونی ما در این باب میپردازد و در بخش دوم مقدمه به مسأله درک انتظار و چگونه اندیشی درباره آن میپردازد.
به صورت کلی این کتاب پژوهشی کلی و عمومی درباره انتظار است که در 7 فصل با عناوین: چیستی انتظار، ضرورت انتظار، ابعاد انتظار، مبادی انتظار، بایستههای انتظار، رهآورد انتظار و سرانجام انتظار نگاشته شدهاست.
نویسنده سعی کردهاست با در نظر گرفتن ابعاد مختلف انتظار این تقسیمبندی را انجام دهد. سبک نگارشی این کتاب علمی است و محتوا و ساختار آن پژوهشی.
ایده اصلی نویسنده تبیین نحوه انتظار و ابعاد مختلف آن پس از انقلاب اسلامی برای جلوگیری از انحراف بوده است و نویسنده درصدد اثبات اندیشه مهدویت با نگاهی تازه است که از منظر فعالیتهای انقلابی بررسی میشود.
فصل هفتم کتاب را می توان به نوعی فصل جمعبندی و نتیجهگیری مصنف دانست که البته ایشان با عنوان سرانجام انتظار آن را بررسی میکند که درواقع نویدی است برای پیروزی نهایی در آخرالزمان و وقایع آن. البته در بخش دوم فصل هفتم نقش دعا در تعجیل فرج را نیز بررسی کردهاست.
در انتها نیز شصت و هشت منبع نیز ذیل قسمت منابع مطرح کردهاست که شامل کتب مرجع حدیثی و دیگر کتب ارزشمند کنونی نیز میباشد.
از نکات مهم این کتاب پانویسهایش است که به بررسی و تحلیلهای احادیث و آیات ذکر شده در کتاب پرداخته است و به صورت کتابنامهای منابع آنها را نیز نگاشتهاست.
شایان ذکر است، کتاب "نگاهی دوباره به انتظار" نوشته مجید حیدری نیک در 110 صفحه ازسوی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما