به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، غلامرضا خواجهسروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: بنیان جشنواره بینالمللی فارابی در سال 84 گذاشته شده است و از سال 85 تاکنون هرساله برگزار میشود.
وی افزود: جشنواره بینالمللی فارابی در چهارم آبان سال 92 در سالن همایشهای برج میلاد با حضور دانشمندان، علاقهمندان به علم و پژوهش و مقامات ارشد کشور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه جشنواره فارابی هرساله بهجز یک سال با حضور رییسجمهور برگزار میشود، خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال هم چین اتفاقی رخ دهد.
وی با بیان اینکه بیشترین دانشجو و هیئت علمی در حوزه علوم انسانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: علوم انسانی به عنوان سرمایه ملی است و برگزاری جشنواره بینالمللی فارابی نشاندهنده توجه وزارت علوم به علوم انسانی و اسلامی است.
وی افزود: هرساله نزدیک به 400 اثر پژوهشی در حوزه علوم انسانی به این جشنواره ارسال میشود که گرایش قومی و تحقیقات علوم انسانی یکی از شاخصهایی است که مورد توجه قرار میگیرد.
خواجهسروی با بیان اینکه همواره جشنواره بینالمللی فارابی با مشکل بودجه مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: جوایز برترینهای جشنواره فارابی سال گذشته با تأخیر داده شد که امیدواریم امسال در اولین فرصت این کار صورت گیرد.
وی با بیان اینکه فراخوان هفتمین دوره جشنواره فارابی از آبان سال گذشته اعلام شد، تصریح کرد: مهلت ارسال آثار تا 25 اسفند 91 بوده است که تعداد 2348 اثر به دبیرخانه جشنواره فارابی ارسال شد که 76 درصد از این آثار داخلی و 14 درصد آثار خارجی بوده است.
خواجهسروی ادامه داد: بیشترین آثار مربوط به فلسفه، کلام، ادیان و اخلاق که با 352 عنوان و کمترین آثار مربوط به مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) با 37 اثر پژوهشی بوده است.
دبیر جشنواره بینالمللی فارابی اظهار کرد: تعداد 1355 اثر که حدود 7/57 درصد آثار پژوهشی است مربوط به افراد 35 سال به بالا و تعداد 993 اثر پژوهشی مربوط به افراد 35 سال به پایین است.
به گفته خواجهسروی، تعداد 1749 آثار پژوهشی که معادل 1/74 درصد مربوط به آقایان و 607 اثر پژوهشی معادل 9/25 درصد مربوط به خانمها است.
دبیر جشنواره بینالمللی فارابی درباره قالب اثرها اظهار کرد: قالب اثر پژوهشی کتاب تعداد 1101، گزارشهای طرحهای پایانی 187، رساله دکترا 335، پایاننامه ارشد 634 از قالبهای اثر پژوهشی ارسالشده به جشنواره فارابی بینالمللی بوده است.
خواجهسروی تصریح کرد: 56 درصد آثار ارسالی، تحقیقاتی و بنیادی 5/3 درصد مربوط به توسعه علوم انسانی، 2/25 درصد کاربردی و 15 درصد حالت ترکیبی داشته است.
وی درباره جوایز جشنواره بینالمللی فارابی اظهار کرد: در بخش بزرگسالان مبلغ 25 میلیون برای رتبه اول، مبلغ 15 میلیون برای رتبه دوم و مبلغ 10 میلیون برای رتبه سوم و برای فرد شایسته تقدیر مبلغ 5 میلیون در نظر گرفته شده است. همچنین در بخش جوانان مبلغ 10 میلیون برای رتبه اول، مبلغ 5/7 میلیون برای رتبه دوم، مبلغ 5 میلیون برای رتبه سوم و فرد شایسته تقدیر مبلغ 3 میلیون به عنوان جایزه داده میشود.
به گفته خواجهسروی، جایزه فرد خارجی برگزیده پنج هزار یورو است که به دلیل کمبود بودجه برگزیدهای از کشورهای خارجی نداشتهایم.
خواجهسروی ابراز امیدواری کرد امسال ردیف مستقل بودجه برای جشنواره فارابی در مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده باشد.
پایان پیام/
نظر شما