حسین شیخ الاسلام، معاون بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص چرایی محرمانه بودن مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو گفت: اگر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به طرف های خارجی قول داده که مذاکرات باید محرمانه باشد پس باید محرمانه باشد.
وی ادامه داد: دفعات قبل و در مذاکرات دوره های قبل ایران با گروه 1+5 نیز متن مذاکرات و محتوی آن علنی نبود و هرچه صلاح دانسته می شد منتشر می شد.
شیخ الاسلام با تاکید بر این نکته که خیل عظیمی از افکار عمومی خواهان دانستن فضای کلی مذاکرات هستند، خاطر نشان کرد: انتشار مباحث ریز و مسائل فنی جذابیتی برای مردم ندارد.
وی یادآور شد: در هر مذاکره ای چند ساعت گفتگو انجام می شود و در نهایت طرفین در یک نکته به توافق می رسند و مردم خواهان دانستن آن نکته اند و مباحث چند ساعته را علاقه مند نیستند که بدانند.
معاون بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از گفتگوی خود به نگاه طرف مقابل به مذاکرات اشاره کرد و اظهار داشت: از دید دشمنان ما مذاکرات محرمانه نخواهد بود و آمریکایی ها جزئیات را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار خواهند داد.
شیخ الاسلام تاکید کرد: در این صورت دیگر عاقلانه نیست که ما بگوئیم مذاکرات محرمانه باشد و از آن طرف به جز مذاکره کنندگان با ما رژیم صهیونیستی نیز از متن مذاکرات باخبر باشد.
وی با تصریح این که احتمال دارد وزیر امور خارجه برای جلوگیری از جوسازی رسانه ای تاکید کرده اند که متن مذاکرات محرمانه است، خاطرنشان کرد: در این صورت نیز اگر جزئیات مذاکرات به دست اسرائیل برسد آنها می دانند که چگونه جزئیات را به مطبوعات درز دهند.
شیخ الاسلام به فشاری که از طرف مطبوعات و افکار عمومی به ظریف در ایران می آید، اشاره کرد و گفت: هزینه ای که وزیر امور خارجه برای محرمانه بودن مذاکرات پرداخت می کند زیاد است و نباید این فشار را تحمل کند و در نهایت نیز طرف مقابل به انتشار جزئیات مذاکرات بپردازد.
معاون بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی علت اصلی واکنش ها و تشنج های ایجاد شده در خصوص محرمانه بودن مذاکرات در کشور را اعلام این مطلب دانست و تاکید کرد: اگر از ابتدا ظریف مانند مذاکره کنندگان دوره های قبل اعلام نمی کرد متن گفتگوها محرمانه است این تشنج در جامعه ایجاد نمی شد اما ظریف این را اعلام کرد و هزینه نیز در این زمینه خواهد پرداخت و برای همه این سوال ایجاد می شود که چه اتفاقی رخ داده که نمی خواهند آن را منتشر کنند.
شیخ الاسلام در بخش پایانی این گفتگو در پاسخ به سوالی مبنی براین که آیا امکان قبول پروتکل الحاقی از سوی ایران وجود خواهد داشت، گفت: هر چه فرای NPT را اگر بخواهیم بپذیریم حتما باید به تائید مجلس برسد چه پروتکل الحاقی باشد چه هر مساله دیگری .
وی تصریح کرد: در تعهدات دیگری هم باید به مجلس اشاره کنیم و در صورت تائید نمایندگان هر تعهد دیگری را پذیرا شویم.
معاون بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی به تائید مجلس در پذیرش معاهده NPT اشاره کرد و یادآور شد: NPT نیز معاهده ای بود که با تائید مجلس آن را پذیرفتیم و دلیل اصلی پذیرش این معاهده این است که در آن تاکید شده که ما هم حق اکتشاف، هم حق فرآوری و هم حق غنی سازی داریم.
پایان پیام/
نظر شما