به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی شریفی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اصفهان شب گذشته(28مهر) در همایش توانمندسازی دانشآموختگان و دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که در سالن آمفیتئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهارداشت: مبنای ایده و نوآوری در کشور ما ناشی از خلاقیت نیست.
وی با بیان اینکه بهترین نوع کارآفرینی، کارآفرینیهای دانشبنیان است، تأکید کرد: کارآفرینیها دانشبنیان در واقع حاصل دستاوردهای علمی و تحقیقاتی هستند و میتوانند در خودکفایی نقش مهمی داشته باشند.
شریفی با اشاره به فواید نوآوری و ایدهپردازی در کارآفرینی خاطرنشان کرد: اگر اختراع بر پایه نوآوری و متکی به دانش باشد میتواند سریعاً به کسب و کار تبدیل شده و وارد بازار شود.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اصفهان در ارتباط با معنای اصلی کارآفرینی تصریح کرد: کارآفرین در واقع فردی است که یا خود صاحب ایده نو است یا ایدههای دیگران را به مرحله ظهور میرساند.
وی با انتقاد از کم بودن نقش دانشگاهها در فرایند توانمندسازی دانشجویان اذعان کرد: واحدهای پژوهشی و مهارتآموزی در دانشگاهها از فضای کسب و کار واقعی شناخت ندارند و لذا فعالیتهای آنها عمق لازم و آثار آن عمر طولانی ندارد.
وی تصریح کرد: اختراعات زیادی در کشور ثبت میشود در حالی که بسیاری از آنها به مرحله اجرا نمیرسند، زیرا مبنای آنها دانش نیست بلکه حاصل یک تصادف هستند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه فرایند نوآوری از خلق ایده آغاز میشود و نهایت آن ورود به بازار کار و کارآفرینی است، ادامه داد: این اختراعات بر مبنای نیاز جامعه شکل نمیگیرند و به کسب و کار منتهی نمیشوند، لذا فایدهای به دنبال ندارد.
پایان پیام/
نظر شما