به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد سنجری قائم مقام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی شب گذشته(28مهر) در همایش توانمندسازی دانشآموختگان و دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که در سالن آمفیتئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: برنامهریزی برای اشتغال دانشآموختگان که در واقع سرمایههای انسانی مملکت هستند باید با حساسیت و دقت بیشتری انجام شود.
وی با اظهار ناراحتی از اینکه نرخ بیکاری فارغالتحصیلان حدود 20 درصد است، تصریح کرد: فرهنگ اشتباه کار یکی از چالشهای اصلی امروز در بالا رفتن نرخ بیکاری است که آسیبهای زیادی در این زمینه وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه یکی از آسیبهایی که در این زمینه وجود دارد، نبود تناسب بین بازار کار با رشتههای دانشگاهی است، ادامه داد: یکی از آسیبهای دیگر در این زمینه فقدان مهارت فارغالتحصیلان است در حالی که مهارت نیاز اصلی بازار کار امروز است.
قائم مقام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با شاره به این مطلب که39 درصد از فارغالتحصیلان در کشور فاقد مهارتهای لازم هستند، اضافه کرد: باید در کنار آموزشهای تئوری از امکانات فنیوحرفهای استفاده کرد و همزمان مهارتآموزی را نیز در دستور کار دانشگاهها قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی حدود یک میلیون نفر دانشآموخته وجود دارد، اذعان کرد: این میزان دانشآموخته بهترین سرمایهای است که در اختیار استان قرار دارد و باید با توانمندسازی آنها از این ظرفیت عظیم استفاده کرد.
سنجری با اشاره به دیگر آسیبها در زمینه بیکاری فارغالتحصیلان خاطرنشان کرد: فرهنگ اشتباه کار یکی از چالشهای اصلی امروز در بالا رفتن نرخ بیکاری است مردم باید متوجه باشند که دولت دیگر در زمینه ایجاد اشتغال اقدامی انجام نمیدهد، لذا باید فرهنگی که به دنبال کار اداری است را کنار بگذارند زیرا این روند امروز در ایران منسوخ است.
قائم مقام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تنها راه نجات از این وضعیت اقتصادی را رشد بهرهوری کارآفرینی دانست و ادامه داد: اگر فارغالتحصیلان در صنعت و تولید شروع به کار کنند بهرهوری بالا رفته و یکی از چالشهای اساسی در صنعت حل میشود.
وی با بیان اینکه بخش تعاون به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد باید در کنار بخش خصوصی حضور داشته باشد، تأکید کرد: اولویت در تعاونیها نیز باید برای تعاونیهای دانشبنیان باشد.
پایان پیام/
نظر شما