به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، با انتصاب علی جنتی به عنوان وزیر ارشاد جامعه هنری کشور به بهبود اوضاع خوشبین شدند.جنتی در راس برنامه هایش با بیان اینکه این حوزه حساسیت بالایی دارد تصریح کرد که موظف هستیم از ارزشهای دینی و هویت ملی خودمان صیانت کنیم و هم در عین حال موظفیم فضا را برای کسانی که درصدند در این حوزه فعالیت کنند و ایدهها و افکار و اندیشههای خود رابیان کنند، باز کنیم؛ اما نه آنچنان که جامعه آسیب ببیند.
ممیزی در دولت یازدهم
درباره ممیزی پیش یا پس از نشر در این دولت اظهار نظر های زیادی انجام شد. ناصر ایمانی روزنامه نگار و عضو پیشین شورای سردبیری روزنامه رسالت در این باره گفت: من فکر می کنم ما اکنون کتاب های زیادی داریم که با مقداری وسعت دید و تحمل بیشتر بسیاری از این کتاب ها و فیلمنامه ها می توانند مجوز بگیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به نامه سرگشاده جمعی از اصحاب قلم که نوشتهاند که ممیزی را بردارید و بگذارید هر کتابی منتشر شود و در صورت پیش آمدن مشکل، قوه قضاییه برخورد لازم را انجام دهد گفت: ما بر اساس قوانین موجود در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی نمیتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی گفت: گذشته از این قوانین، آیا ما میتوانیم بگذاریم هر رمان و داستانی منتشر شود و نسل جوان و نوآموز ما از یک غذای مسموم تغذیه کند؟
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد که هم اکنون در حوزه کتابهای دینی مشکلی نداریم، مگر برای کتابهایی که در زمینه عرفانهای کاذب نوشته میشوند. در حوزه کتابهای علمی هم مشکلی نیست و بیشترین مسأله ما در حوزه ادبیات داستانی و کتابهای کودک و نوجوان است و باید در این زمینه براساس قانون عمل کنیم.
جنتی اظهار داشت: باید توجه کرد که فعالیت ما در چارچوب قانون باشد؛ نه سلیقههای شخصی.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که کتابها باید از سوی اهل فکر،اساتید دانشگاه و صاحبنظر و دانشمند باید بررسی شوند نه اینکه اگر مشکل مالی داریم، کتابها را برای بررسی به چند دانشجو بسپاریم.
جنتی گفت: ابتدا باید مشکل مالی خودمان را حل کنیم و آنگاه کتابها را برای بررسی به استادان دانشگاه بسپاریم.
وی ابراز امیدواری کرد که با کمک معاون جدید فرهنگی بتوان این مشکلات را حل کرد. براین باورم نباید تعصبهای بیجا به خرج داد و باید با سینه باز و رویی گشاده به قانون عمل کنیم.
اهالی موسیقی خوشحال و امیدوار
علی جنتی در انتصابات خود سعی در انتخاب افراد مرتبط و دلسوز با کارها را در نظر گرفت.این اقدام او با خوشبینی هنرمندان عرصه موسیقی همراه شد. امیر تاجیک با به فال نیک کردن آمدن علی مرادخانی به معاونت هنری و در راس دفتر موسیقی قرار گرفتن وی اذعان کرد: اثرات این جابجایی محسوس است، زیرا هیچ کس در جایگاه خودش نبود، ما هنرمندان موسیقی که دستاوردمان موسیقی بود و در این عرصه سدشکن بودیم به این وضعیت معترض هستیم.
وی با اشاره به نیاز بخش موسیقی به باز بینی گفت:این اتفاق باید بیفتد زیرا این دولت با همین رویکرد امده است و امیدواریم با قرار گرفتن هرکس در جایگاه خودش اوضاع سرو سامان بگیرد.
علی لهراسبی دیگر خواننده پاپ کشورمان در این باره گفت: لهراسبی با اشاره به اینکه همه دوستان هنرمند امیدوار به بروز اتفاقات خوبی هستند، در مورد اولویت کنونی اهالی موسیقی گفت: اولویت من قطعا موزیک است و مطلب دیگر معرفی مدیران آگاه و کارشناسان و افرادی که خیلی خوب جامعهشناسی کرده باشند و هدفشان هم پیشبرد موسیقی در چارچوب مسائل فرهنگی است، البته این افراد باید بدون غرضورزی و اعمال سلیقه عمل کنند. فکر میکنم این اتفاق باعث شود فرهنگ شنیداری ما تقویت شود.
این خواننده جوان کشورمان تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصمیمات شخصی درست و انتخاب منطقی افراد میتواند چهرههای خوب را در جایی قرار دهد که شاهد اتفاقات بزرگ باشیم.
وی ضمن ابراز امیدواری به استراتژیهای علی جنتی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ چیز نمیتوان گفت و تنها میتوانم از احساساتم بگویم. احساس خوبی دارم و امیدوارم این احساس خوب به واقعیت نزدیک شود.
بهبود وضع مالی هنرمندان
احمد آریامنش با اشاره به کمبود بودجه در بخش هنرهای تجسمی نسبت به سایر هنرها اظهار داشت: تا جایی که من خبر دارم تعداد رشته هنرهای تجسمی زیاد است و بنا به همین تعداد جمعیت هنرمندان این بخش زیاد است، گاهی حتی یک رشته ای از این رشته های هنری یا رشته ای مثل تئاتر برابری می کند، در صورتی که بودجه تئاتر از بودجه بخش تجسمی خیلی بیشتر است، بودجه بخش تجسمی خیلی کم است و من می گویم اگر این بودجه هنرهای تجسمی نسبت به سایر هنرها مدیریت شود، می توان این وضعیت را سامان داد.
از آنجا که حمایت دولت از هنرمندان در برپایی حراج های هنری می تواند به اقتصاد هنر کمک کند، اما باز سهم حراج های داخلی بخش دولتی در بازار اقتصاد هنر ناچیز است، چرا که بیشترین میزان درآمد هنرمندان از حراج های بخش خصوصی و یا حراج های بین المللی مثل کریستیز و ساتبیز است.
با این همه دولت باید با تدوین سیاست های اصولی اقتصاد هنر را به گونه ای ساماندهی کند که بدون مداخله در کار هنرمندان برای خلق اثر نظارتی بر وضعیت بازار هنری داشته باشد، اگرچه حراج های خصوصی آثار هنرمندان موفق تر از حراج هایی است که دولت برگزار می کند، اما آیا صحبت های وزیر فرهنگ فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معارفه اش برای ساماندهی اقتصاد هنر نوید بخش روزهای خوبی برای هنرمندان تجسمی و رونق بازار هنری خواهد بود یا خیر؟ چرا که دولت پیشین با برگزاری حراج های هنری بارها تلاش کرد به اقتصاد هنر رونق دهد اما نتوانست عملا موفق باشد.
منشور رهبری اساس حرکت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم از 22 پیام رهبری به اجلاس سراسری نماز به عنوان منشور حرکت در این مسیر یاد کرد و بیان داشت: همه اساتید حوزه و دانشگاه و دست اندرکاران فرنگی واقفند که ترویج فرهنگ دینی از دریچه هنر سهل تر و موثرتر است.
جنتی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه پیگیری مجدانه داشته است، یادآور شد: اختصاص بخش مهمی از سبد حمایتی وزارتخانه به آثار فرهنگی هنری از جمله کتاب، نرم افزار، هنرهای نمایشی و پخش فیلم با موضوع نماز از جمله فعالیت های صورت گرفته در این زمینه است.
وی افزود: تجهیز کتابخانه به ویژه کتابخانه های کانون های مساجد، برگزاری جشنواره های مختلف با موضوع نماز، هدایت و حمایت از پژوهش های کاربردی در حوزه نماز، برگزاری دوره های آموزشی توسعه و ترویج فرهنگ نماز و .. از دیگر فعالیت ها در این بخش بوده است.
اهمیت نماز فراموش نشد
علی جنتی درباره این بحث گفت: فرهنگ دینی ما مرز مسلمانی نمازگزاری است، این مرز را باید مرزبانی شود و مرزبان هر مسلمانی است که طعم نماز را چشیده است. نماز نشانه مسلمانی است و اگر این نشانه کمرنگ یا محو شود اثری از مسلمانی باقی نمی ماند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم با بیان اینکه از آنجا که نماز نشانه دینداری است به اندازه دین دشمن دارد و بناست که این دشمنان را بشناسیم، افزود: دشمنان نماز نه در مرزهای بیرون کشور که در میان خود ما به سر می برند. دشمن نماز غفلت ما و ناروایی هایی است که مردم گاه در رفتار و گفتار ما می بینند.
جنتی در ادامه به فعالیت دستگاه ها و نهادهای مختلف برای ترویج فرهنگ دینی و نماز اشاره کرد و بیان داشت: شورای فرهنگ عمومی به عنوان عضوی در مسیر ارتقا فرهنگ دینی گام برداشته و چون می داند که ارتقای فرهنگ دینی جز از رهگذر نماز ممکن نیست همه نیرو و توان خود را در این مسیر مقدس بسیج کرده است.
وی ادامه داد: بکوشیم از این پس نیز از همه ابزارهای موجود همچون کتاب، سینما، هنرهای تجسمی و دیگر محصولات فرهنگی استفاده کنیم و راهی که اولیای دین در پیش ما گذاشتند را طی کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم تجلیل و تقدیر از فعالان فریضه نماز در مساجد و سایر فعالیت های فرهنگی مرتبط و برتری ستاد اقامه نماز این وزارتخانه در شش سال گذشته از دیگر فعالیت ها در این بخش برشمرد و افزود: این عنوان در پی ارزیابی دستگاه های مختلف توسط ستاد مرکزی اقامه نماز اعلام شده است.
جنتی در ادامه سخنان خود به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی نیز بیان داشت: یکی از مواردی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است همین الگوی سبک زندگی است که مواردی از شاخصه های آن را در بیانات خود مطرح کردند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید زندگی و سبک زندگی خودمان را از نماز و محتوای رفیع آن الهام بگیریم، عنوان کرد: در برنامه پنجم توسعه کشور نیز توجه خاصی به این موضوع شده است و همه مراکز تجاری و اداری موظف شده اند مجتمع هایی برای اقامه نماز تدارک ببینند و باید همه تلاش کنیم که این مراکز را گسترش بدهیم.
اولویت بندی ها رعایت شود
ناصر ایمانی روزنامه نگار و عضو پیشین شورای سردبیری روزنامه رسالت گفت: «ما اکنون در حوزه های مختلف مرتبط با وزارت ارشاد احتیاج به اولویت بندی داریم که بنده در این باره بیشتر وزن صحبت خود را در عرصه سیاسی و ادبی قرار می دهم.»
وی ادامه داد: «من معتقدم در عرصه سیاسی باید بازنگری جدیدی در نوع رسیدگی به جرایم مطبوعاتی صورت بگیرد. البته منظورم این نیست که الزاما قوانین آن تغییر پیدا کند؛ بلکه به این معنا که ما اکنون در زمینه آزادی های مطبوعاتی در چارچوب قانون دچار مشکلات زیادی هستیم.»
این روزنامه نگار اظهار کرد: «به نظر من ما در زمینه قوانین کمتر دچار کمبود هستیم و عمده مشکلات ما به دلیل نگاههای سلیقه ای است که اعمال می شود.»
ایمانی گفت: «در حوزه سینما در طول 30 سال گذشته فیلم های بسیار فاخر در جمهوری اسلامی تولید شده که بعضا حتی شهرت جهانی نیز دارند؛ اما ما آهسته آهسته به جایی رسیدیم که از تعداد این فیلم های فاخر کم و بر حجم فیلم های گیشه ای اضافه شده است.»
وی ادامه داد: «لذا باید در این زمینه با سعه صدر بیشتری عمل کرد و اجازه داد قشر هنرمند و ادیب کشور احساس کند در یک فضای نسبتا باز فعالیت می کند»
این روزنامه نگار اظهار کرد: « باید بسیاری از کارها را در اختیار افراد متخصص در همان حوزه قرار دهد و از آنها مسئولیت هم بخواهد.»
پایان پیام/
نظر شما