به گزارش خبرگزاری شبستان ، در مراسم افتتاحیه این جشنواره، "نوریان"، سرکنسول ایران در حیدرآباد طی سخنانی گسترش روابط فرهنگی دو کشور را همچون همکاری در سایر عرصه های سیاسی و اقتصادی در حال افزایش و توسعه عنوان کرد.
وی با اشاره به موافقت نامه فرهنگی بین دو کشور به برخی ظرفیت های قابل گسترش همچون هفته های فرهنگی، جشنواره های سینمایی و تسهیلات گردشگری را یادآور شده و همکاری بیشتر در این زمینه را خواستار شد.
"حسن حسنخانی" وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی ؛ جایگاه و استقبال از سینمای ایران در هند، توجه به روابط و عواطف انسانی و نمایش جلوه هایی از تقویت روح تعهد در انسان را از ویژگی های سینمای اصیل ایران دانست و گفت: پیشرفت ها و توجهات خاص و عام به سینمای ایران پس انقلاب اسلامی به جهت بازنمایی مسیر رشد و تعالی انسان است.
وی گفت: برخلاف دیدگاهی که به سینما تنها به در پرتو ارزش ها و آرمان های اعتقادی و دینی عنوان صنعت و تجارت می نگرد، دارای قهرمانانی از میان مردم جامعه عادی و داستانی روان و باور پذیر و مهم تر از آن دارای بار معنوی و ارزشی است. لذا از قهرمان پروری های کاذب و ایجاد هیجانات بی ثمر و غیر واقعی دوری می کند. در عین حال از بهره گیری هدفمند از جلوه ها و جاذبه های موضوعی و تصویری سینما برای جذب مخاطب غفلت نمی کند. در عین حال وی اخلاق، معنویت، انسانی نگریستن در پرتو ارزش ها و آرمانهای اعتقادی و دینی را رسالت سینمای معاصر و لازمه پیام و محتوای آموزنده و سازنده فیلم ها دانست.
"ساشی دارا"، رییس انجمن فیلم ساچیترا با تشکر از حمایت های خانه فرهنگ ایران در برگزاری جشنواره، گسترش همکاری های سینمایی دو طرف در آینده را خواستار شد.
"ناراهاری رائو" از سینماگران برجسته هند نیز در آیین گشایش این جشنواره، با تمجید از موفقیت های چشمگیر فیلم های ایرانی در هر دو عرصه موضوعی و تکنیکی و گونه های مختلف گفت: فیلمسازان ایرانی در چهار چوب باورهای دینی اعتقادی و بدون توجه و استفاده عوامل عامه پسند و تجاری در سینما به چنان شهرت و موقعیتی دست یافته اند که امروزه برگزاری فستیوال های معتبر بین المللی بدون آثار سینمای ایران از رونق و جذابیت لازم برخوردار نیست.
پس از آیین گشایش، فیلم "طلا و مس" اثر همایون اسدیان به عنوان فیلم آغازین جشنواره برای حضار پخش شد.
پیش از آغاز مراسم نیز طی نشستی با مسئولین و فیلمسازان در این انجمن زمینه های گسترش همکاری های طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است طی دو ماه گذشته تاکنون جشنواره فیلم های ایرانی در شهرهای حیدرآباد و وایزک و مشارکت فیلم های ایرانی در جشنواره معلولیت چنای(مدرس) در جنوب هند با حمایت این نمایندگی برگزار شده است.
گفتنی است انجمن فیلم ساچیترای بنگلور یکی از قدیمی ترین مؤسسات سینمایی در هند است که در زمینه تهیه و تبادل آثار سینمایی و همچنین تربیت سینماگر در زمینه های مختلف فعالیت دارد.
دوره های آموزش زبان فارسی در دانشگاه نووی ساد برگزار می شود
برای نخستین بار، درس زبان فارسی در مجموعه زبانهای دانشکده فلسفه دانشگاه نووی ساد، دومین شهر بزرگ صربستان و مرکز استان ویوودینا ارایه و تدریس می شود.
در دیدار "محمود شالوئی"، رایزن فرهنگی ایران با خانم "ایوانا ژیوانچوویچ سکروچ"، رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه دولتی نووساد، توافقات کلی برای همکاری های آموزشی- فرهنگی و بویژه آموزش زبان فارسی برای دانشجویان این دانشگاه به عمل آمد.
در این دیدار که سعید صفری، مدرس اعزامی زبان فارسی به صربستان و میلوش دلیچ، از مدرسان زبان فارسی مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی ایران نیز حضور داشتند ، خانم ژیوانچوویچ به معرفی دانشکده فلسفه دانشگاه نووی ساد پرداخت و گفت : این دانشکده به طور مستقل و در سال 1953 و دانشگاه نووی ساد در سال 1960 تاسیس و حدود 50 هزار دانشجو مشغول به تدریس هستند و هر ساله 1000 دانشجوی جدید جذب این دانشگاه می شود و در 17 رشته تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: از جمله ویژگی های این دانشگاه، تدریس برخی از رشته های تحصیلی به زبان انگلیسی است و مرکزی نیز بطور تخصصی برای آموزش زبان صربی به دانشجویان خارجی در این دانشگاه دایر است. همچنین مرکزی تخصصی با عنوان مرکز آموزش زبانهای جهان در این دانشگاه فعالیت می کند که در آن 17 زبان خارجی از جمله زبانهای منطقه بالکان، آلمانی، فرانسه، انگلیسی، روسی، چینی، ایتالیایی، ترکی و...تدریس می شود. این دانشگاه در بین دانشگاههای صربستان، منطقه بالکان و اروپا بخوبی شناخته شده است و اعتبار علمی بالایی دارد و نظام آموزشی این دانشگاه، همراستا با نظام دانشگاهی اروپای متحد (بلونیا) می باشد .
" شالوئی"، با اشاره به تمدن کهن و سابقه آموزش دانشگاهی در بسیاری از مناطق ایران گفت : ایران از دیرباز مهد علم و دانش بوده و اندیشمندان برجسته و تأثیرگذاری را به جامعه بشری تقدیم نموده است .
وی با تشریح جایگاه نظام آموزش عالی و رتبه تولید علم ایران در جهان ، پیشرفت های متعدد علمی پژوهشی که پس از انقلاب اسلامی بدست دانشمندان ایرانی حاصل شده است را مرهون تلاش برای خلاقیت و نوآوری مبتنی بر روح خودباوری دانست و اظهار امیدواری نمود که با انعقاد واستمرار همکاری بین رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه نووی ساد، فرصت هایی مناسب بمنظور ارتباط قوی علمی ، آموزشی و پژوهشی بین دانشگاه های ایران و دانشگاه نوی ساد خصوصا دانشکده فلسفه صورت پذیرد .
"شالویی"، آمادگی رایزنی فرهنگی ایران برای اجرای برنامه های فرهنگی مرتبط با معرفی ایران اسلامی، از جمله برپایی هفته فرهنگی ایران در محل دانشگاه، تشکیل جلسات ایران شناسی، برگزاری شب شعر و نمایش فیلم های ایرانی و همچنین ایراد سخنرانی های تخصصی برای آشنایی دانشجویان دانشکده فلسفه با مطالعات فلسفی در ایران اسلامی و نیز راه اندازی دوره های آموزش زبان فارسی در مرکز زبان های دانشکده فلسفه را مورد تأ کید قرار داد و گفت : رایزنی فرهنگی علاوه بر پشتیبانی علمی و آموزشی نظیر تامین استاد زبان فارسی، تهیه و تجهیز محتوی آموزشی، امکان ارایه فرصتهای مطالعاتی و همچنین اعزام دانشجویان زبان فارسی دانشگاه نوی ساد برای شرکت در دوره های دانش افزایی زبان فارسی در ایران را با جدیت پیگیری می کند.
خانم ژیوانچوویچ سکروچ رئیس دانشکده فلسفه و آقای ترره رئیس مرکز همکاری های بین المللی دانشگاه نووی ساد هم ضمن استقبال از پیشنهادهای مطروحه ، برنامه های آموزشی فرهنگی رایزنی فرهنگی ایران در دانشگاه نووی ساد و خصوصاً تشکیل دوره های آموزش زبان فارسی را موجب غنای علمی این دانشگاه دانستند و خواستار شروع هر چه سریع تر این دوره ها شدند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه نووی ساد در ادامه این جلسه از آمادگی کامل برای اختصاص محل مناسب جهت تشکیل دوره های آموزش زبان فارسی و نیز ثبت نام از دانشجویان برای شرکت در این کلاسها را خبر داد .
در خاتمه این نشست ، مقرر شد، ظرف ده روز کاری طی یک تفاهم نامه تهیه و به امضاء طرفین برسد.
پایان پیام/
نظر شما