حجت الاسلام حسین زارع، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فومن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با بیان اینکه عظمت و قداست مقام حضرت صدیقه طاهره(س) قابل درک نیست، اظهار کرد: حضرت زهرا(س) در مقام بندگی و طاعت حضرت حق، الگویی برای همه جویندگان حقیقت و همه بشریت در هر رتبه و مقام معنوی است.
وی خاطرنشان کرد: زندگی توام با مجاهدت حضرت زهرا(س) در زمان حیات پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) با تمام وجود مدافع حریم نبوت و ولایت بوده که ایراد خطبه فدکیه از نمونههای بارز این مجاهدت است.
رئیس اداره اوقاف فومن یادآور شد: توطئه غصب خلافت که در ماههای آخر حیات پیامبر اکرم(ص) آغاز شده بود، با رحلت وی اجرا شد و با همنشینی در سقیفه بنی ساعده و هجوم به حضرت علی(ع) برای بیعت، پیش رفت.
وی غصب اموال حضرت علی(ع) و زهرا(س) را در ادامه تکمیل طرح غصب ولایت حضرت علی(ع) خواند و خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(ع) با مطلع شدن از موضوع غصب فدک، شخصاً وارد عرصه شده و قدم به سوی مسجد میگذارد و در مخالفت با تصدی مقام خلافت توسط نااهلان و غصب حقوق مادی و معنوی اهل بیت، خطبه فدکیه را بیان میکند.
خطبه فدک سند مظلومیت اهل بیت(ع)
زارع، خطبه فدکیه را سند مظلومیت اهل بیت(ع)، دفاعی همه جانبه از حریم ولایت و تلاشی برای جلوگیری از انحراف امت اسلامی دانست و گفت: تبیین توحید ناب و نبوت، حکمت واجبات الهی، نقش حضرت علی(ع) در حمایت از اسلام، حوادث بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) و رویگردانی مردم از حق و پیروی از شیطان برخی از رئوس خطبه فدکیه است.
وی بازخواست حق از خلیفه، شکوه از انصار، توجیه خلیفه برای غصب فدک و پاسخ مستدل حضرت فاطمه(س)، اعتراف خلیفه به حقانیت سخنان حضرت صدیقه(س) و اتمام حجت با مردم را از دیگر سرفصلهای خطبه فدکیه اعلام و اظهار کرد: فدک در فرهنگ شیعه، نماد معنای عظیمی است که هرگز محدود به قطعهای زمین نیست و همین معناست که سطح منازعه را از مخاصمهای سطحی به مبارزهای سیاسی و اعتقادی تبدیل میکند.
خطبه فدک نخستین مبارزه علیه توطئه غصب خلافت
رئیس اداره اوقاف فومن خطبه فدک را نخستین بروز جدی مبارزه و حق طلبی علیه توطئه غصب خلافت و انحراف از مسیر حق خواند و اظهار کرد: حضرت زهرا(س) در این خطبه با ورود به مباحث متعدد، ضمن تظلم و حق خواهی به بیان معارفی عظیم پرداخته و با استدلالات عقلی و نقلی سعی در اثبات امیرالمومنین علی(ع) دارد از همین رو خطبه فدکیه در امتداد غدیر است.
وی در ادامه در خصوص برخی معارف خطبه فدکیه با اشاره به عبارت "للّه فیکم عهد قَدّمهُ الَیکم و بقیَّةٌ اسْتخلَفَها علَیکم" از خطبه فدکیه حضرت زهرا(س)، اعلام کرد: عهد آن چیزی است که میگیرند و بقیه آن چیزی است که میگذارند. یعنی عهد، وصیت و سفارش است و بقیه، آن چیز است که شخص بعد از خود در اهلش باقی میگذارد. پس این دو لفظ در اصل یکی هستند.
زارع اضافه کرد: آن پیمان و عهد مربوط به عترت است و به مسئلۀ ولایت امام علی(ع) اشاره دارد به همین علت حضرت زهرا(س) میفرمایند مگر شما نبودید که پیامبر اکرم(ص) از شما عهد گرفت؟ زیرا هنوز از غدیرخم چند ماه هم نگذشته است.
وی با اشاره به دو برداشت احتمالی از کلمه عَهْد که ممکن است غدیرخم و قرآن کریم باشد، گفت: اگر منظور تنها کتاب الهی باشد در این صورت کتاب خود دلالت بر عترت دارد و در آیۀ شریفه لااسئلُکم علَیه اجرا الا الْمودّة فی الْقربی بیان شده است.
رئیس اداره اوقاف فومن تاکید کرد: مراد از عهد همان احتمال اول است زیرا کتاب در جملۀ بعد حضرت(س) آمده است، مراد از عهد همان عترت است و مراد از بَقِیّه آن یادگار و خلیفهای است که در میان شما قرار داده است که این جمله نیز خود متضمن اعتراض به عملکرد مردم است.
وی با اشاره به مقام قرآن کریم در خطبه فدکیه، اذعان کرد: حضرت زهرا(س) قرآن را در خطبه فدکیه با عبارتهای روشنی ده، برهان و زداینده ظلمتها توصیف کرده است.
زارع با بیان اینکه حضرت زهرا(س) پیروان قرآن را مورد غبطه و حسرت امتهای خوانده است، گفت:حضرت زهرا(س) میفرماید، قرآن دستورالعملی برای عمل است، یعنی صرف قرائت توسط پیروان برای تکامل کافی نیست بلکه مهم عمل به قرآن است و دوّم اینکه قرآن، درس زندگی دنیوی و رستگاری اخروی است و پیروان واقعی قرآن در دنیا و آخرت مورد غبطۀ دیگران هستند.
رئیس اداره اوقاف فومن با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه اثر اطاعت از اهلبیت(ع) را موجب نظم شریعت و ملّت معرفی کردهاند، اظهار کرد: هر جماعتی اگر یک محور نداشته باشد که همه دور آن محور حرکت کنند به تدریج دچار تفرقه و بالاخره نابودی میشود.
پایان پیام/
نظر شما