خبرگزاری شبستان: امام صادق(ع) در حدیث مفصلى، آداب حضور در مسجد را چنین ذکر مى کنند: «هر گاه به در مسجدى رسیدى، بدان که تو آهنگ سلطان و پادشاه عظیمى را کرده اى که بر بساطش جز پاکیزه شدگان دیگرى پاى ننهد و براى مجالست او جز به صدّیقان و راست کرداران رخصت داده نشود و آنگاه که بر بساط او قدم نهى، بدان که اگر اندک غفلتى از تو سر بزند در خطرى عظیم و پرتگاهى سهمگین قرار گرفته اى و بدان که او قادر است که با عدل و یا فضل خود با تو معامله کند. پس اگر بر تو لطف کرد و با فضل و رحمتش با تو معامله کرد طاعت اندک تو را مى پذیرد و در مقابل،اجر و پاداش بسیار نصیب تو مى گرداند و اگر با عدلش با تو بخواهد معامله کند و آنچه را که تو مستحق آن هستى به تو بدهد، تو را باز خواهد گردانید و طاعتت را، هر چند که زیاد باشد، رد خواهد کرد و او آنچه را که بخواهد مى کند.»
عبدالصمد بارقی گوید: عقیل بر علی (ع) که در صحن مسجد کوفه نشسته بود وارد شد و گفت: سلام من و رحمت و برکات خدا بر تو ای امیرالمومنین. فرمود: سلام بر تو ای ابویزید. سپس آن حضرت رو به علی(ع) نمود و فرمود: برخیز و عمویت را کمک کن و او را پایین بیاور. حسن به سوی عمو رفت و او را پایین آورد و نزد پدر بازگشت. امام به فرزندش فرمود: برو و برای او پیراهنی نو، ردایی نو، شلواری نو، و کفشی نو بخر. عقیل فردای آن روز با لباس های نو بر علی(ع) وارد شد و گفت: سلام بر تو ای امیرالمومنین، امام هم در پاسخ فرمود: سلام بر تو ای ابویزید. (بحارالانوار.33/199/488)
خیثمه بن ابی خیثمه گفت: حسن بن علی هنگامی که به نماز برمی خاست بهترین لباس هایش را می پوشید. به او گفتند: ای فرزند رسول چرا بهترین لبس هایت را می پوشی. فرمود: خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد و من نیز خود را برای پروردگارم می آرایم. چه خدای تعالی فرمود: «زینت خود را به هنگام عبادت در مسجد برگیرید.» بنابراین دوست دارم که بهترین لباسم را بپوشم.( بحارالانوار: 83/175/2)
امام رضا(ع) در معنای آیه زینت خود را به گاه عبادت در مسجد برگیرید فرمود: منظور لباس است.( بحارالانوار: 83/222/6)
امام باقر(ع) در معنای آیه «زینت خود را به گاه عبادت در مسجد برگیرید» فرمود: یعنی لباس هایی را بپوشید که با آن ها خود را برای نماز در ایام جمعه و اعیاد زینت می کنید.(احادیث مشابه: بحارالانوار:83/168/1؛90/371/22)
پیامبر فرمود: کسی که در روز جمعه غسل کند و سنت را به جا آورد و در صورت امکان بوی خوش استعمال نماید و بهترین لباس هایش را بپوشد آن گاه روانه مسجد شود و به حقوق دیگران تجاوز نکند و به خواست خدا نماز بخواند و هنگام خطبه خواندن امام جمعه سکوت کند این اعمال کفاره گناهانش میان جمعه کنونی و جمعه پیشین به حساب می آید. همچنین رسول خدا به غیر از لباس عادی اش پیراهنی فاخر داشت که در روز عید فطر و قربان و روز جمعه می پوشید.(بحارالانوار: 89/212/57)
به روایت امام باقر، امیرالمومنین(ع) بر گروهی وارد شد و چون آنان را دید که جامه بر سر کشیده و آستین ها آویخته در مسجد نماز می خوانند فرمود: چرا به سان یهودیان که از کنیسه هاشان بیرون آمده اند لباس پوشیده اید؟ از این کار اجتناب ورزید.(حدیث مشابه: بحارالانوار: 83/210/2)
پایان پیام/
نظر شما