دو محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نقد شدند

خبرگزاری شبستان: فیلم های کوتاه «ارتش پنهان» ساخته محمد اسماعیلی و «25/2/1361» ساخته الهام حسامی شب گذشته در آخرین نشستهای جشنواره فیلم کوتاه تهران نقد شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایش فیلمهای جشنواره فیلم کوتاه تهران شب گذشته به اتمام رسید.شب گذشته دو محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نقد شدند.جلسه شب گذشته با حضور «علی علایی» و «رامتین شهبازی» برگزار شد.
پس از بحث پیرامون تعریف سینمای مستند و تجربی اولین فیلمی که مورد قرار رفت.«25/2/1361» ساخته الهام حسامی بود.

 

شهبازی: «25/2/1361» یک مستند رمانتیک است

رامتین شهبازی در مورد این فیلم، اظهار داشت: من این اثر را قبلا دیدم و به کارگردانش خسته نباشید و تبریک میگویم.نسخه قبلی دارای مشکلات کمی بود و نکاتی را ما به کارگردان اعلام کردیم و ایشان هم این تغییرات را اعمال کردند. من نسخه جدید را ندیدم اما احساس می کنم کار خوبی شده است.
این منتقد در ادامه افزود: به نظرم من فیلم خانم حسامی یک مستند رمانتیک است. فیلمی که با استفاده افزودهای مختلف سعی می کند پیام خود را به مخاطب انتقال دهد و مجراها را بازتر کند.
شهبازی تصریح کرد: استفاده از ویدئو گرافی هم به فیلمساز کمک کرده تا همگام با مخاطب فیلمش را بسازد اما خطری که وجود دارد اگر پارازیتی در اثر باشد کار دچار نقصان خواهد شد اما خانم حسامی تلاش کرده تا این پارازیت ایجاد نشود و از آن ایدئولوژی کارهای سفارشی هم فاصله بگیرد.

 

حسامی: سعی کردم کلاژی تصویری بسازم

در ادامه الهام حسامی نیز گفت: در مورد بحث ائیدولوژی که آقای شهبازی فرمودند به هر حال این فیلم کار سفارشی بود و ما هم چاره ایی نداریم جز اینکه کار سفارشی بسازیم.ما همیشه این مشکل را داریم و من تا کنون 4، 5 فیلم سفارشی ساختم.
حسامی ادامه داد: وقتی این کار به من پیشنهاد شد من اصلا خانم زهرا کردی را نمیشناختم اما رفته رفته به کنکاش و تحقیقی به این موضوع علاقه مند شدم. من فقط سعی کردم یک کلاژ تصویری بسازم و در ادامه به سمت کار تجربی هم رفتم اما تهیه کننده از من درخواستهایی داشت تا قصه را هم بگویم. در مورد روحانی که در فیلم کشته می شود، من مقاومت کردم اما به هر حال باید قبول کرد که ساخت فیلم سفارشی مشکلاتی هم دارد.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس شورا فیلمنامه قوی در حال فعالیت هستند که به من اطمینان کردند و من این ریسک را انجام دادم وخوشبختانه جواب هم داد.
همچنین علی علایی نیز در مورد کار خانم حسامی، گفت: به نظرم من فیلم ساختار بصری و گرافیک خوبی دارد.
در ادامه این نشست بعد نقد چند اثر نوبت به نقد فیلم کوتاه «ارتش پنهان» رسید.

 

شهبازی: «ارتش پنهان» فیلم خوش تکنیکی است
رامتین شهبازی در مورد این فیلم، گفت: به نظرم من «ارتش پنهان» فیلم خوش تکنیکی است. کارگردانی اش پذیرفتنی و قابل دفاع است اما من با فیلمنامه این کار مشکل دارم. فیلم ریتم تندی دارد که عملا به ضد ریتم تبدیل میشود. به نظر میرسد فیلم میتوانست کوتاه تر باشد و از زمان 10 دقیقه به 6 دقیقه برسد.
این منتقد در ادامه افزود: با این وجود دوربین سیاه و سفید و نا آرام و مقدمه کار هم خوب بود.

 

اسماعیلی : «ارتش پنهان» فیلم تک تک عوامل است
اسماعیلی نیز گفت: به نظر من حرف شما درست است اما چون در 4 دقیقه اول تعدد پلان داریم به ذهن مخاطب ریتم نیمه دوم کند میشود به نظر من هم فیلم در نیمه دوم زیاد حرف میزند. از طرفی هم دوست داشتم از عنصر غافلگیری هم استفاده کنم تا به کلیت اثر لطمه وارد نشود.
در ادامه یکی از حضار در مورد تایم زمانی و مقدار هزینه این فیلم سوال کرد که وی در پاسخ، گفت: واقعیت این است هزینه زیادی برای این کار نداشتیم و عوامل پشت صحنه انچنان دستمزدی دریافت نکردند.برای این میتوان گفت «ارتش پنهان» فیلم تک تک عوامل است.
وی ادامه داد: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ایده ما را پذیرفت و ما هم نیاز به سرمایه اولیه داشتیم اما همان طور که گفتم عوامل پشت صحنه لطف کردند و دستمزد زیادی نگرفتند.
اسماعیلی ادامه داد: 5 روز فیلمبرداری کار طول کشید و تدوین هم 4 ماه به طول انجامید و یک ماه هم میان تدوین وقفه داشتیم چون تدوینگر ما عوض شد.
علی علایی نیز در مورد این فیلم گفت: به نظر من «ارتش پنهان» برشی از واقعیت است که در آن از مفاهیم انسانی استفاده شده است.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 304237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha