به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات در مراسم تودیع و معارفه خود که امروز سه شنبه 23 مهر برگزار شد گفت: ماموریت اصلی که بر عهده دیوان محاسبات است حفظ و صیانت و پاسداری از بیت المال است اما متاسفانه در قوانین و مقررات تا به حال تعریف روشنی از بیت المال نشده است و آنچه که ما از بیت المال در کلیات دریافت می کنیم این است که بیت المال جزء ابزارها و برنامه ها و راهکارهایی است که برای توسعه پایداری کشور لازم است.
وی با بیان اینکه با این تعریف بیت المال شامل برنامه ها، مدیریت و نیروی انسانی می شود اظهار کرد: در قانون دیوان محاسبات برای تحقق این امر یعنی حفاظت از بیت المال راهکارهایی ارایه شده است که جنبه احصایی ندارند و جنبه تمثیلی دارند.
وی با بیان اینکه هر راهی که برای تحقق توسعه پایدار کشور لازم است می تواند مصداق بیت المال باشد بیان کرد: این راهکارها می تواند بررسی حسابرسی، ارایه گزارش تفریق بودجه، تایید عملکرد و گزارش های حسابرسی و یا در بخش دادسرا به بخش داوری برمی گردد.
شجاعی بیان کرد: همه اهداف در این حوزه به جز با تعامل با بخش های مختلف اعم از بخش تقنینی، اجرایی و نظارت و برون سازمانی و درون سازمانی میسر نمی شود.
وی تاکید کرد: آنچه که برای ما مهم است رصد کردن امور بلند و اهداف عالیه است و قوانینی که بیشتر جنبه تکمیلی و طریق برای هدف را دارند قوانینی باشند که در طریقت کفایت لازم را داشته باشند و اگر این کفایت را نداشته این قوانین قطعاً باید اصلاح شود.
دادستان دیوان محاسبات با انتقاد از عدم کارایی برخی از قوانین تصریح کرد: هدف قانون هدفمندسازی یارانه ها تقویت رشد و توسعه کشور بود و می بینیم در اهداف اولیه آن پرداخت یارانه مستقیم به صورت هدفمند طراحی و انجام شد زیرا در این مقطع بخش تقنین به این نتیجه رسیده بود که برخی از افراد و قشر آسیب پذیر جامعه مقدمات استفاده از این قانون را ندارد.
وی ادامه داد: مثلاً در بخش هدفمندکردن حامل های انرژی می دیدیم یارانه کلان پرداخت می شد ولی در همین بخش کسانی که خودرو نداشتند نمی توانستند از این یارانه استفاده کنند و به همین قانونگذار قانونی را وضع کرد که برای همه یکسان باشد.
وی با بیان اینکه هدف دیگر قانون هدفمندسازی یارانه یعنی تعدیل فاصله طبقاتی نیز در اجرا محقق نشد گفت: وظیفه اصلی دیوان محاسبات رصد امور بلند و اهداف عالیه است که اگر این هدف از راههای قانونی محقق شود که چه بهتر و اگر نشد ما از راه اصلاح قوانین آن را محقق می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما