حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی با بیان اینکه در دعای عرفه به زیباترین و متواضعانه شکل ممکن نعمت های خداوند ذکر شده و در مقابل آن بسیاری از غفلت های را که بندگان نسبت به خداوند خود داشته اند به یاد آنها می آورد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت: روز نهم ماه ذی الحجه الحرام را روز عرفه نامیده اند روز نیایش و مناجات با خالق هستی چرا که در این روز درهای رحمت الهی بر روی همه بندگان به ویژه گنهکاران گشوده است و همه گنهکاران در این روز چشم امید خود را به خدای خود دوخته اند و از دنیا بریده و به خدا نزدیک می شوند.
وی افزود: پیشوایان معصوم(ع) با استفاده از موقعیت معنوى روز عرفه مردم را به راز و نیاز و تقویت پیوند با سرچشمه کمالات ترغیب و تشویق مىکردند زیرا اساس شخصیت حقیقى انسان و ارزش او به اندازه ارتباطش با خداوند متعال تعیین مىشود.
کار شناس مذهبی با بیان اینکه روز عرفه فرصتی است که انسان اعتراف به گناهکاری کند، گفت: دعای عرفه زیباترین رابطه بین خالق و مخلوق را ترسیم می کند.
حجت الاسلام واعظ موسوی با باشاره به اینکه در روز عرفه حاجیان در صحرای عرفات جمع میشوند و به دعا و نیایش میپردازند، اظهار داشت: انس با خدا، اعتماد به نفس، ایجاد تعادل و آرامش، افزایش قدرت تحمل در مقابل مشکلات، رهایى از وابستگىهاى مادى و دنیوی، پایینآمدن از مرکب غرور و خودخواهی، مشخص شدن ارزش انسان و آموزش هاى اخلاقى و اجتماعى از دستاوردهاى ارزشمند دعاها بویژه مناجاتهاى روز عرفه است.
این کار شناس مذهبی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در مورد روزعرفه خداوند که در هیچ روزی با اندازه روز عرفه، بندگان را از آتش دوزخ نمی رهاند، گفت: مهمترین دستاوردی که باید از این روز نصیبمان شود، معرفت نسبت به حقایق، مخصوصاً نسبت به ذات اقدس الهی و ائمه معصومین(ع) به خصوص امام زمان(عج) است.
وی با بیان اینکه وجود عرفه برای این است که انسان ها از آن درس بگیرند و در خود تامل کنند، دعا و عبادتمان با آگاهی و توجه باشد و از خدا بخواهیم که این بینایی و شناخت را برای ما فراهم کند،گفت: یکی از ویژگی های مهم دعای عرفه باز خوانی گذشته انسان که درخواست عفو در درگاه خداوند متعال می کند.
پایان پیام/
نظر شما