به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در مراسم تودیع و معارفه دادستان دیوان محاسبات کشور که صبح امروز 23 مهر برگزار شد گفت: خوشبختانه برای نخستین بار یکی از اعضای خانواده دیوان محاسبات که 20 سال تجربه کار قابل قبول در رده های مدیریتی داشته است با اعتماد مجلس سکاندار دادستان دیوان محاسبات شده است و قطعاً این موضوع می تواند نویدبخش یک دوره موفقیت از کارایی دیوان باشد.
وی اظهار کرد: ما باید راه را برای محاسبه منطقی و قانونمند در نظام همواره کنیم و باید سطح کارشناسی و عقبه علمی در تصمیمات نظام را ارتقا بخشیم زیرا هر قدر این عقبه از ظرفیت بالاتری برخوردار باشد امکان محاسبه فراهم و روانتر می شود.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به اینکه نظام بودجه ریزی می تواند در راستای پشتوانه عقلانی تصمیمات نظام باشد، گفت: ما معتقدیم نخستین گام برای تحول در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نظام تحول بنیادین و دانش بنیان در نظام بودجه ریزی کشور است.
وی ادامه داد: تحول در نظام بودجه ریزی را از هر زاویه ای که بنگریم راه را برای ارتقای کارایی نظام و ارتقای کارایی این نهاد یعنی دیوان محاسبات افزایش می دهد و امیدواریم روزی منابع بودجه سالانه کشور به طور کامل با منابع حاصل از فروش نفت قطع رابطه کند.
وی نخستین گام برای رسیدن به منافع مشروع و قابل تحقق و راهگشا در توسعه و پیشرفت کشور را قطع وابستگی به نفت عنوان کرد و ادامه داد: تزریق منابع حاصل از فروش نفت به اقتصاد کشور از طریق بودجه سالانه یعنی افزایش تورم و رشد نقدینگی و بزرگ شدن حجم دولت و کوچک شدن فعالیت عرصه غیردولتی و دهها بیماری مزمن و غیرقابل علاج دیگر.
نایب رییس اول مجلس تصریح کرد: اگر اراده بر اصلاح منابع بودجه باشد را برای کوچک شدن حجم دولت فراهم می شود و به هر میزان که حجم دولت کوچک شود یک گام بلند برای ارتقای کارایی دیوان محاسبات برداشته می شود.
وی اضافه کرد: اگر در حوزه های گوناگون مسئولیت امروز دولت که حوزه های تصدی گری است کار به دست بخش غیردولتی سپرده شود ان زمان است که کار دیوان محاسبات این می شود که از نهادها و موسسات جویا شود خدمات خود را از چه نهادی خریداری کرده اند و آیا قراردادهای انها براساس تکالیف تعیین شده در بودجه است یا نه؟ و آن موقع است که دیوان می تواند به طور طبیعی علاوه بر حسابرسی مالی حسابرسی مدیریتی را نیز انجام دهد.
وی با بیان اینکه مهمترین گام در نظام بودجه ریزی کشور حذف منابع حاصل از فروش نفت و فراورده های آن در اداره کشور است چه در حوزه های جاری و چه عمرانی است گفت: کشور همسایه غربی ما برای اداره کشورش حتی یک ریال نیز درآمد نفتی ندارد اما همین کشور ما در اوج تحریم ها چه عدد درشتی از منابع نفتی را به اقتصاد کشور تزریق می کند.
وی تعریف تکالیف اهداف دستگاههای اجرایی را از دیگر مسایل در اصلاح نظام بودجه ریزی عنوان کرد و ادامه داد: اگر ما بتوانیم منبعی را در اختیار دستگاهها قرار دهیم تا برای هزینه های خود از این منبع استفاده کند بعد می توانیم یک ارزیابی دقیق داشته باشیم که آیا این منبع با اهداف مقنن محقق شده است و آیا گامی در راستای کوچک شدن دولت برداشته است یانه؟
وی با اشاره به نقدینگی پانصدهزارمیلیارد تومانی کشور گفت: حداقل مالیاتی که باید کشور ما پرداخت کند چقدر است مگر از این نقدینگی سود کلانی حاصل نمی شود آیا این سود برای تولید و خدمات است یا نه فقط برای صاحبان پول ایجاد می شود.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با تاکید بر اینکه باید به سمت اصلاح ساختار درآمدهای مشروع کشور رفت گفت: متاسفانه نظام مالیاتی ما دچار اشکالات فراوان است و فرارهای مالیاتی در نزد صاحبان ثروت بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: امیدواریم در این راستا قدمهای مثبت و خوبی را دستگاههای نظارتی بردارند و با سرعت و دقت تلاشهای آنها بتواند برای کشور ثمربخش باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با تاکید بر اینکه مدیریت و کنترل در اطالعه دادرسی ها و سرعت در این موضوع می تواند به کاهش تخلفات کمک کند گفت: خوشبختانه در حوزه اقدامات پیشگیرانه قدمهای مثبتی در دیوان محاسبات برداشته است و ما نیز در هیئت عالی حل اختلاف به این موضوع دیوان محاسبات پرداخته ایم و شایسته است در این حوزه به صورت منطقی و قانونمند قدمهای مطمئنی برداشته شود.
وی اضافه کرد: باید اقدامات پیشگیرانه به گونه ای قانونمند شفاف و روشن و مستند به قانون باشد که جای هیچگونه برداشت فردی در آنها وجود نداشته باشد.
نایب رییس اول مجلس تصریح کرد: از قدمهای بلندی که نقش تعیین کننده در کاهش تخلفات دارد ارتقای دانش مدیران و ذیحسابان است که امیدواریم دیوان محاسبات بتواند در این راه موفق باشد و قدمهای بلند و منطقی را بردارد و دستگاههای اجرایی نیز در این راه همکاری لازم را داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما