حجتالاسلام محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگارشبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن روزعرفه گفت: روز عرفه یکی از اعیاد اسلامی است و علاوه بر جنبه علم و معرفت محلی برای شناخت توأم با عمل و سازندگی و تزکیه و خودسازی است و فضل و شرافت این روز در روایات اسلامی دارای جایگاه والایی است .
وی افزود: نهم ذی الحجه روزی است که خداوند متعال در این روز به سه مکان و سه گروه از انسانها، از جمله کربلا و زائران امام حسین (ع)، صحرای عرفات (در نزدیکی مکه) و حجاج بیت الله وهر جا از دنیا که دستی به سوی او بلند شود و دلی بشکند توجه ویژه دارد.
همچنین در هیچ روزی شیطان حقیر تر، کوچکتر و خشمگین تر از روز عرفه دیده نشده است چرا که در این روز رحمت الهی اقدر وسیع است که موجب غفلت و خفت و خواری شیطان می گردد.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: عرفه روزی است که در فرهنگ و مکتب اهل بیت(ع) به روز دعا و نیایش با خداوند مزین شده و این دعا را اباعبدالله الحسین(ع) در صحرای عرفات خوانده است.
حجت الاسلام رجبی تصریح کرد: روز عرفه یک خانه تکانی روحی و دور شدن از آلودگی است چرا که خواندن دعای عرفه در تکامل انسان موثر بوده و انسان را از عمق جان با خدا آشنا کرده و سبب تقویت ارتباط قلبی انسان با خدا می شود.
وی اظهار داشت: عرفات یکی از شواهد حج است که حاجیان در آن وقوف داشته و دعاهای مختلف از جمله دعای حضرت سجاد و امام حسین (ع) که دارای محتوای خودشناسی و مبارزه با نفس و استغفار و توبه از گناه و آلودگی خوانده می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مناجات با پروردگار را از مضامین دیگر دعای عرفه دانست و یادآور شد: ادعیه روز عرفه معجونی از معارف است که در حقیقت شیوه مناجات با خدا در این دعا به انسان آموزش داده میشود و سبب میشود انسان ارتباط و پیوندش با خدا مستحکم شود.
حجت الاسلام رجبی ادامه داد: شناخت خدا و صفات الهی، رسیدن به خودشناسی، شناخت جهان و آخرت، پرورش نفس با کمالات الهی، توبه و بازگشت به خدای مهربان از جمله فرآینده روز عرفه بر ای انسان است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اذعان کرد: در حقیقت عرفه روز و دعا و نیایش بوده و انگیزه بالایی برای خدمت و انجام وظایف دینی در این روز برای فرد حاصل میشود و انسانها باید در این روز به محاسبه خویش بپردازد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطر نشان ساخت: روز عرفه نشانهای از عشق و محبت انسان به خدااست که انسان را متوجه نعمتهای مادی و معنوی کرده چرا که هر چه انسان نسبت به نعمتهای خدا آگاهی داشته باشد، به همان اندازه محبت و عشق به خداوند در دلش تقویت میشود.
وی عنوان داشت: قرائت دعای عرفه امام حسین علیه السلام در روز عرفه زمان مناسبی برای تقویت معرفت الهى و رابطه عمیق تر با حضرت حق و شناخت صفات جمال و جلال پروردگار، بسیار مناسب و مغتنم است.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: در روز عرفه توجه انسان به خدا و ولایت جلب میشود و به گناهانش اعتراف و طلب آمرزش میکند.
حجت الاسلام رجبی گفت: روزعرفه یکی از روزها و صحرای عرفات یکی از مکانهایی است که خداوند قرار داد تا بوسیله دعا ، نیایش و راز و نیاز خداوند را با ستایش خود تسبیح گویند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت:صحرای عرفات همایش شناخت و خودسازی امام حسین (ع) است امید که بتوانیم در این روز با خود شناسی از سرچشمه معرفت الهی بهره مند شویم.
پایان پیام/
نظر شما