استان اصفهان دارای 44 هزار نفر کم بینا و نابیناست

خبرگزاری شبستان:مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: استان اصفهان دارای 35 هزار نفر کم بینا و نابینا و 9 هزار نفر نابینای شدید است.

محمود محمدزاده، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان به مناسبت روز جهانی عصای سفید اظهار داشت: بر اساس آمار تخمینی موجود استان اصفهان از هر هزار نفر، 7 نفر مشکل کم بینایی و نابینایی و از هر 18 هزار نفر، 10 نفر دارای نابینایی شدید است.


وی اذعان داشت:روشندلان منبع سرشاری از احساس و اسباب خیر و برکت خانواده و جامعه بهزیستی اند و در قبال این عزیزان همه مسئولین موظف اند کمر همت بسته و از جان، مایه بگذارند.


وی با بیان این که استان اصفهان دارای 35 هزار نفر کم بینا و نابینا است، افزود: 9 هزار نفر در استان دچار نابینایی شدید هستند.


وی ادامه داد:نباید نابینایان را از سایر افراد جامعه جدا کرد، بلکه باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کرد تا نابینایان بتوانند به راحتی ادامه تحصیل داده و جذب بازار کار شوند و به دنبال آن زمینه ازدواجشان نیز میسر شود.


محمد زاده افزود: 5 شعبه اصلی و 5 شعبه فرعی در این استان وجود دارد که به نابینایان و کم بینایان سرویس دهی می کند.


مدیر کل بهزیستی استان اصفهان به آمار فعالیت های صورت گرفته برای پیشگیری از نابینایی اشاره کرد و تصریح نمود: تعداد موارد غربالگری بینایی در سال گذشته 159 هزار و 627 مورد بوده است و در 13 شهرستان غربالگری انجام شده است.


وی با بیان اینکه در سه شهرستان نجف آباد، فلاورجان و اصفهان برای کودکان زیر 6 سال نابینا مرکز توانبخشی ایجاد شده است، گفت: راه اندازی این مراکز می تواند کمک و نقش شایانی در آماده سازی کودکان برای ورود به آموزش و پرورش داشته باشد.


وی یادآورشد: ‌نابینایان حق استفاده از همه امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند و حق دارند از پیاده روها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و وسایل حمل و نقل همگانی، هتل، اماکن عمومی، مراکز تفریحی و مذهبی استفاده کنند.
 

وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در سازمان بهزیستی ارائه خدمات به معلولان نیست بلکه در بعضی اوقات، محدودیتی هایی برای استفاده از تسهیلات و اماکن وجود دارد که اگر شخص یا سازمانی فقط برای نابینایان در استفاده از تسهیلات همگانی، محدودیت ایجاد کند یا حقوق نابینایان عاقل و بالغ را نادیده بگیرد، ظلم کرده است.

 

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود:در تردد نیز باید به عدم مناسب سازی فضاهای عمومی شهر، وسایل نقلیه عمومی و معابر شهری، عدم نصب چراغ راهنمایی ویژه عابران نابینا، کمبود مسیرهای برجسته در پیاده روها، اختلاف سطح چشمگیر بسیاری از پیاده روها و انجام عملیات حفاری در آنها، اشاره کرد و نبود سیستم گویا در مسیرهای BRT یکی از مشکلات مهم است.


وی فضای سبز شهر را برای تردد نابینایان نامناسب دانست و گفت:متسفانه تاکنون در طراحی و ساخت فضاهای سبز و بوستان های شهری هیچ یک از نیازهای افراد معلول علی الخصوص نابینایان در نظر گرفته نشده و استانداردهای لازم در ایجاد و بهره گیری از این گونه اماکن لحاظ نشده است.


پایان یپام/

کد خبر 303218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha