آیت الله سید مصطفی موسوی اصفهانی، مدیر حوزه علمیه همدان با بیان اینکه خداوند در روز عرفه با دیده رحمت به بندگان خود مینگرد، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: ما نیز باید این روز را مغتنم شمرده و از فضیلتهای این روز بهره کافی را برده تا بتوانیم گامی بزرگ در مسیر قرب الهی برداریم.
وی با بیان اینکه روز عرفه در معارف اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است، افزود: در برخی روایات این روز تالی ایام و لیالی ماه رمضان شمرده شده است تا جایی که اگر گناه کسی در ماه رمضان بخشیده نشده است باید منتظر روز عرفه و حضور در این سرزمین باشد.
وی اضافه کرد: روز عرفه برای تمامی مسلمین اهل معرفت روز بزرگی است که در آن عبادت و راز و نیاز از اهمیت فراوانی مورد توجه قرار گرفته است و در روایات ذکر شده از معصومین دعاها در این روز به اجابت بسیار نزدیک است.
مدیر حوزه علمیه همدان گفت: یکی از دلایل نامگذاری روز عرفه معرفت به ضعف و گناهکاری انسان و توبهپذیری و مهربانی خداوند است و اینکه همه اینها به نوعی در صحرای عرفات به صورت زیبا در کنار هم قرار گرفته است.
آیت الله موسوی اصفهانی با بیان اینکه روز عرفه به نام روز دعا نامیده شده است، افزود: به همین دلیل در روایات بسیاری ذکر شده است که دعا در بعدازظهر روز عرفه بسارمهم است که با وجود مستحب بودن روزه اگر کسی نتواند با زبان روزه دعا بخواند بهتر است روزه نگیرد و بخواند.
وی اضافه کرد: روز عرفه دارای فضایل بسیاری است هم برای کسانی که در عرفات حاضرند و هم برای کسانی که در اماکنی غیر از عرفات اند به همین دلیل بر مومنان لازم است نهایت بهره برداری از این روز شریف را داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه همدان با بیان اینکه یکی از فرصتهای موجود در این روز که مهمترین فرصت می باشد توبه است، افزود: فرصتی که به جرات می توان گفت در هیچ روزی مثل این روز تکرار نخواهد شد زیرا توبه مهمترین چیزی است که بنده به آن احتیاج دارد و در این روز خداوند توبه بسیاری را قبول فرموده و از گناهان بندگان در می گذرد.
آیت الله موسوی اصفهانی افزود: خواندن نماز، به جا آوردن رکوع و سجود، غسل، روزه، به زبان آوردن گناه های خود، طلب آمرزش و بخشش از خداوند، دعای عرفه امام حسین(ع) از جمله آداب روز عرفه است.
پایان پیام/
نظر شما