به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مهدی حجت، قائم مقام و معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شب گذشته(22مهر)در مراسم معارفه مدیر کل جدید اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اظهار کرد: خط مشی و جهت گیری امروز این سازمان تعمیق، معرفی و فهم ارزش های دینی، فرهنگی و اجتماعی ایران اسلامی در قالب گردشگری است.
وی با بیان اینکه بسیاری از ارزشهای فرهنگی ریشه در میراث فرهنگی یک کشور دارد هرچند که در مقاطعی از زمان این میراث از مسیر خود خارج شده است اما امروز باید با اقدامات پژوهشی برای تعمق بخشیدن به ارزشهای فرهنگی جامعه تلاش شود، افزود: باید به فرهنگ خود متکی باشیم و به دنبال فرهنگ سایر کشورها نرویم چرا که میراث فرهنگی میراث غیرمذهبی نیست.
حجت بیان کرد: متولیان تعمیق ارزش ها و فرهنگ در کشوروزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه آنچه این نهاد در قالب فعالیت های هنری و فرهنگی ارایه می کند میوه درخت فرهنگ کشور است اما ریشه این درخت در سازمان میراث فرهنگی می باشد.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به این مطلب که جوانان متمدن ایران اسلامی امروز به دلیل جدایی از ریشه خود در پوشش و نوع رفتارش مقلد غربیان شده اند و با وزش اندک بادی از غرب، جوانان به عنوان برگ های درخت تنومند فرهنگ کشور اسیر باد می شوند و از شاخه جدا می شوند، تصریح کرد:امروز وظیفه اصلی این سازمان جستجوی ریشه های فرهنگی کشور، حفاظت و معرفی آنهاست تا برگ های درخت تنومند فرهنگ و تمدن ایران در مقابل توفان غرب از آن جدا نشود.
وی با انتقاد بر این مسئله که در خراسان رضوی بویژه مشهد مقدس به دلیل وجود پربرکت امام رضا(ع) ظرفیت فرهنگی و بستر توسعه صنعت گردشگری به نحو فوق العاده ای نهفته است که از آن بهره نگرفته ایم، گفت:همه چیز برای احیای میراث فرهنگی، داشتن اقتصاد پویا و خدمات رسانی یکسان و مطلوب به زائران فقیر و غنی در مشهد مقدس فراهم است اما برنامه ریزی منسجم و کار گروهی از سوی مسوولان برای بهره برداری از این ظرفیت وجود ندارد.
وی گفت:امید است با اجرای برنامه های راهبردی از سوی سازمان میراث فرهنگی، اجتناب از بخشی نگری و توسعه فعالیت های گروهی مسوولان خراسان رضوی و بهره مندی از سرمایه گذاران بخش خصوصی صنعت گردشگری مذهبی در مشهد بیش از پیش پویا شود.
قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه میراث فرهنگی میراث غیرمذهبی نیست، گفت:در عمر طولانی خودم در میراث فرهنگی شاهد رشد و ارتقای این سازمان بودم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود بیان داشت:برای احیای نقش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کشور محور اصلی فعالیت این نهاد در دولت یازدهم گام نخست تحقق عینی وجه فرهنگی شعار انقلاب اسلامی مبنی بر" نه شرقی و نه غربی"است در واقع میراث فرهنگی به معنای تحقق بخشیدن به شعار نه شرقی و نه غربی در بعد فرهنگی است.
حجت بیان کرد:اگر اصلی ترین شعار جمهوری اسلامی ایران به عنوان" نه شرقی، نه غربی" تاکنون در مفهوم سیاسی به منصه ظهور رسیده باید مفهوم فرهنگی آن نیز در جامعه توسط سازمان میراث فرهنگی که متولی تعمیق این شعار است، تبیین شود و عینیت پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه ریشه و هویت مردم ایران میراث فرهنگی آنهاست و هر آنچه در گذشته و حال توسط مردم این سرزمین انجام می گیرد در مقوله میراث فرهنگی تعریف می شود، اظهار داشت: ملت ایران هر آنچه دارد میراث فرهنگی است و تنها راه بقای این ملت که بر سر چهارراه فرهنگی قرار گرفته و از هر طرف مورد حمله رهبران مخاصم جهان غرب است، اتصال به ریشه و اصل خود است.
حجت تصریح کرد:در حال حاضر با تهاجم فرهنگی رو به رو هستیم که در این راستا با نگاهی ویژه به میراث فرهنگی میتوان ارزشهای خود را تقویت کرده و در برابر طوفان حملات فرهنگی دشمن مقاوم شویم.
قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به این مطلب که از آنجا که میراث فرهنگی از طریق پژوهش در جامعه تعمیق و تفهیم نشده لذا گردشگری نیز در جامعه به مفهوم سیر حقیقی فرهنگی تبیین نشده است، افزود: آنچه امروز به عنوان گردشگری در کشور مطرح می شود به معنای "سیر" که در قرآن از آن یاد شده نیست.
پایان پیام/
نظر شما