حجت الاسلام محمد صادق کفیل، پژوهشگر مهدوی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مقصد حج امام است، به آیه ای از قرآن اشاره کرد و گفت: قرآن در آیه ای خطاب به پیامبر(ص) می فرماید: اعلام کن در بین مردم برای حج که به سوی تو بیایند، بر این اساس درمی یابیم که خدا حج را واجب کرد، برای پیوند خلق با نبی خاتم(ص).
وی با بیان اینکه حج تجلی گاه امامت است، خاطرنشان کرد: با استناد به این آیه قرآن، حج جایگاه و پیوند ماموم با امام خود است که این ضمیر درحال حاضر امام عصر(ع) می باشد و روشن است که حج مقبول و کامل توام با ولایت و امامت است.
حجت الاسلام کفیل با اشاره به روایت "تمام الحج لقاء الامام" اظهارداشت: حاجی باید در مسیر حج پیوند خود را با امام قطع نکند، همچنین زائر خانه خدا در سیر اعمال حج خود در بستن احرام، لبیک و . . . دعا برای ظهور امام عصر(ع) را فراموش نکند.
این پژوهشگر مهدوی عرفه را به معنای شناخت و معرفت دانست و بیان داشت: تمام وجود انسان در عرفه، شناخت به امام و خدا پیدا می کند و باید توجه داشت که شناخت خدا و امام هر دو در یک مسیر است و زمانی که در معرفت به امام تاکید می کنیم، منظور رسیدن به مبدا هستی است.
وی ادامه داد: شناخت امام زمینه رسیدن به خداست چراکه امام باب الله است، عین الله و وجه الله است و انسان زمانی که امام را بهتر بشناسد، خدا را بهتر شناخته است.
حجت الاسلام کفیل با اشاره به آمادگی در روز عرفه بعد از 9 روز عبادت، تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از حجاج امام عصر(ع) است، کسانی که در این 9 روز نماز دهه ذی الحجه را خوانده اند، بدانندکه در نماز حج امام زمان(ع) شریک شده اند. این درحالی است که انسان بعد از این دهه، در روز عید قربان برای قربانی کردن آماده می شود.
این پژوهشگر مهدوی گفت: قربانی حضرت ابراهیم قبل از ذبح اسماعیل، قربانی نفس بود و حضرت ابراهیم در این روز در امتحان بزرگی پیروز شد، چراکه امتحان خود را ندیده بود. به این معناکه حضرت ابراهیم نگفت بچه خودم است، جوان خودم است و همه چیز خود را فدا کرد و فقط خدا را دید.
وی با بیان اینکه عید قربان تجلی این تفکر است، اظهارداشت: در عید قربان باید از حضرت ابراهیم که خلیل الله است، الگو بگیریم زیرا در یک امتحان سنگین الهی پیروز شد و این امتحان شکستن حصر منیت ها و نفس اماره بود.
حجت الاسلام کفیل روز عرفه را پیوند با حق و امامت دانست و بیان داشت: مهمترین نزاع ما در هستی منیت است، تمام نزاع های اساسی و مناسبات زندگی اجتماعی بر محور منیت می چرخد.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه حضرت ابراهیم در روز عرفه فقط "تو" گفت، خاطرنشان کرد: حضرت ابراهیم نشان داد که حتی در قربانی کردن فرزندش هم مطیع خدای متعال است. بنابراین در عید قربان که بعد از معرفت عرفه است، باید پیوند با امام عصر(ع) برقرار کرد و تسلیم محض شد.
پایان پیام/
نظر شما