به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، امروز (22 مهر) در دیدار با مدیران شعب بانک انصار استان، تصریح کرد: بانک های کشور باید در مسیر تحقق نظام بانکداری اسلامی تلاش بیشتری داشته باشند.
ربا زیبنده سیستم بانکی کشور و نظام اسلامی ما نیست
وی با اشاره به تبعات منفی ربا در جوامع، خاطرنشان کرد: ربا در دین اسلام امری حرام است و وجود چنین مسئله ای زیبنده سیستم بانکی کشور و نظام اسلامی ما نیست.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: ربا علاوه بر حرمت شرعی، تزریق لقمه حرام به جامعه است و بانکها باید از آلوده شدن به آن خودداری کنند.
بانک ها مراقب باشند، عقود اسلامی آلوده ربا نشود
وی تصریح کرد: ربا از محرماتی است که دارای اثرات زیان بار فردی و اجتماعی است، بانکها باید در اجرای عقود اسلامی دقت کرده و نگذارند که این عقود به مشکلاتی مثل ربا آلوده شود.
آیت الله بوشهری با تاکید بر لزوم بهره مندی از توان اهل فن در این خصوص، اضافه کرد: مسؤولان بانکها می توانند با بهره مندی از کارشناسان خبره دینی، اقتصادی و پژوهشی که مطالعات عمیقی در این خصوص دارند، راهکارهای اساسی سودآوری مشروع و درآمدزایی را استخراج کرده و در چرخه بانکداری از این راهکارها استفاده کنند.
وی با تاکید بر آثار بسیار مضر لقمه حرام در زندگی، تصریح کرد: در آیات و روایات بیان شده که لقمه حرام باورهای اعتقادی جامعه و خانوادهها را آلوده کرده و ضررهای جبرانناپذیری را به بدنه اجتماع می زند.
مراجع و علما نقش برجسته ای در حذف ربا از سیستم بانکی کشور دارند
مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر نقش مراجع تقلید و علما در امکان حذف ربا از سیستم بانکی و اجرای دقیق عقود اسلامی در نظام پولی و بانکی کشور، ادامه داد: برای تحقق کامل این مسأله به همت جدی مسؤولان، مطالبه جامعه و مردم، مدیران بانکها و همچنین فرهنگسازی در سطح جامعه نیاز داریم.
وی تصریح کرد: نقش بانکها در رشد و توسعه اقتصادی کشور و همچنین رونق تولید و ایجاد اشتغال پررنگ و تاثیرگذاراست و ما از ایران اسلامی باید بانکداری اسلامی را به دنیا عرضه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما