احداث پایگاه حفاظتی و پژوهشی، لازمه تداوم کاوش در شهر تاریخی گسکر است

خبرگزاری شبستان:سرپرست هیات باستان شناسی گسکر اعلام کرد:ادامه کاوش در شهرک تاریخی گسکر، بزرگ ترین شهرتاریخی شمال کشور نیاز به احداث پایگاه پژوهشی و پایگاه حفاظتی دارد.

ولی جهانی، سرپرست هیات باستان‌شناسی گسکر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اظهار کرد: شهر تاریخی گسکر بزرگ ترین شهر تاریخی شمال کشور در جنگل‌های هفت دغنان صومعه سرا واقع شده است.

 

وی ادامه داد: این شهرک تاریخی دارای 120 هکتار مساحت است که در پوشش جنگلی هفت دغنان در غرب گیلان قرار دارد.

 
جهانی با بیان اینکه این شهرک تاریخی قدمتی 1200 ساله دارد، افزود: کار کاوش این شهر تاریخی از سال 82 آغاز شده است و تاکنون 70 درصد از حریم این شهر کاوش شده است.

 

وی تصریح کرد: کاووش های گسکر طی سال‌های 82 تا 92 طی پنج فصل با حضور کارشناسان باستان شناسی انجام شده است.

 

سرپرست هیات باستان شناسی گسکر با اشاره به کشف آثار تاریخی در این شهر، افزود: بقایا و اشیای تاریخی بسیاری مربوط به دوران صفویه مانند حمام‌ها، پل‌ها و آثاری از مساجد و کهنه بازار در این شهرستان کشف شده و بخش‌های صنعتی، تجاری و مسکونی از جمله بقایای این شهرک تاریخی است.

 
وی اضافه کرد: این منطقه دارای مستندات خوبی در مورد آثار دوران صفوی در منطقه غرب گیلان بوده و مکانی است که می‌تواند اطلاعات تاریخی در مورد مبادلات تجاری، معماری و ... این دوران به باستان شناسان دهد.


جهانی با تاکید بر ادامه کاوش‌ها در این شهر تاریخی اذعان کرد: تداوم کاوش‌ها نیازمند احداث پایگاه پژوهشی گسکر و پایگاه حفاظتی هفت دغنان مرکز گسکر است تا بتوانیم حدود شهر و نگهبانی از آن را تعیین کنیم.


وی اذعان کرد: این شهر تاریخی در سال 90 در همایش گسکر شناسی به عنوان بزرگ ترین شهر تاریخی شمال کشور معرفی شده و مصوب شده که اعتباراتی از سوی سازمان برنامه ریزی به این شهر تاریخی اختصاص یابد که تاکنون هیچ اعتباری اختصاص نیافته است.

 
گفتنی است، این شهر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 302713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha