تبلور وحدت و انسجام اسلامی مردم کردستان در عید سعید قربان

خبرگزاری شبستان: مردم مسلمان کردستان آداب و سنن ویژه ای را در اعیاد اسلامی دارند که در این میان عید سعید قربان به عنوان دومین عید بزرگ مردمان این خطه از میهن اسلامی دارای ویژگی های خاصی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان سنندج، مردم متدین استان کردستان در اعیاد اسلامی و جشن های دینی و مذهبی همواره با پیشوازی و گرمی وصف ناشدنی در مساجد و تکایا برنامه های متنوعی را اجرا می کنند.


عید سعید قربان به عنوان دومین عید بزرگ مردم مسلمان کردستان دارای جایگاه ویژه ای در بین آنان بوده و آداب و سنن گوناگونی در شهرها و روستاهای این خطه برگزار می شود.

 

کردستانی ها از اول ذی الحجه بنا بر سنت و سیره رسول الله(ص) روزه مستحبی 9روز اول ماه ذی الحجه را به جای می آورند و در شب هشتم ذی الحجه و روز عرفه نیز در مساجد و تکایا برنامه های ویژه دینی همچون مولودی خوانی و تواشیح در مدح و ثنای رسول مکرم اسلام و ائمه اطهار(ع) برگزار می کنند و علمای دینی این منطقه نیز در زمینه های مختلف شرعی و فقهی مسائلی را برای مسلمانان به ویژه در خصوص فلسفه عید سعید قربان و داستان زندگی حضرت ابراهیم(ع) بیان می کنند.

 

یکی از جالب ترین و منحصربه فردترین سنت ها و آدابی که در روز عید سعید قربان در مناطق مختلف کردستان برگزار می شود، عیادت گسترده و حضور همسایگان و نمازگزاران مسجد محلات از خانواده همسایه ها و دیگر نمازگزاران به صورت دسته جمعی و پس از خاتمه نماز عید سعید قربان است.

 

مردم کردستان پس از به جای آوردن نماز صبح در مساجد مانده و با طلوع آفتاب نماز عید سعید قربان را باشکوه و عظمت هرچه بیشتر به جای می آورند.

کمک به همنوع و دستگیری از مستمندان یکی دیگر از سنت های حسنه مردم کردستان در اعیاد اسلامی است که به صورت گسترده و دسته جمعی از سوی نمازگزاران عید قربان در مساجد جمع آوری می شود و علاوه بر مستمندان محل، امام جماعت مسجد و خادم مسجد نیز کمک هایی را دریافت می کنند.

 

مهم ترین و تأثیرگذارترین بخش نذورات و کمک های عید سعید قربان در مراسم قربانی و توزیع قربانی ها در بین مستمندان به ثبت می رسد که مسلمانان این خطه از میهن اسلامی در شهرها و روستاهای مختلف در این روز با شور و شوق بسیار همه مستمندان و افراد بی بضاعت کردستانی را در جشن و سرور خود شریک می کنند.

در مناطق روستایی و مناطقی که آداب و سنن مردم از تأثیرات و هجمه های کمتر فرهنگی قرار گرفته است شاهد مراسم ویژه ای در خصوص قربانی کردن هستیم که از جمله می توان به جدا کردن بهترین گوسفند از سوی فرد روستایی و پرورش ویژه این گوسفند برای قربانی کردن در روز عید قربان اشاره کرد.

 
از دیدگاه مردم کردستان خوردن گوشت قربانی برکت دارد و حتی خود صاحب قربانی نیز برای اینکه از این برکت بی ‌نصیب نماند به اندازه سهم یک همسایه از گوشت قربانی بهره‌مند می‌شود.

 

صاحبان قربانی با دعوت از گروه‌ های دف‌ نواز و مولودنامه‌ خوان‌ ها تا پاسی از شب به شب زنده‌ داری و مدح و ثنای پیامبر اکرم می ‌پردازند، که این مهم خود به آداب و رسوم ویژه این روز مبارک حلاوت و شیرینی وافری می بخشد.


پایان پیام/
 

کد خبر 302686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha