به گزارش خبرگزاری شبستان، اوایل سال جاری میلادی کارگروه ویژه طرح استراتژیک توریسم در منطقه آس آن را از سال 2011تا 2015 اعلام کردند که دراین طرح پیش بینی شده است که با اجرای سیستم صدور ویزای واحد و اعمال روند واحدی در صدور ویزا برای مقاصد توریستی مختلف در منطقه ، شاهد توسعه استانداردهای توریستی در مجموعه کشورهای عضو شده و امکان اشتغال در صنعت توریسم را در هریک از کشورهای عضو این سازمان تسهیل کند.
«ادی کریسندیی» از مقامات رسمی دفتر نمایندگی آ سه آن در جاکارتای اندونزی درهمین زمینه اظهار داشت: «با اجرای این طرح هر توریست تنها کافی است برای یک ویزا درخواست کند و درصورت صدور ویزا هر توریست قادر خواهد بود ازتمام کشورهای عضو آ س آن دیدن کند.»
«تانگ خون» وزیر توریسم کامبوج نیز گفته است: «این طرحی کاملا واقع بینانه و عمل گرایانه است و با الهام از واقعیات به نحوی طراحی شده تا فعالان کسب و کار در منطقه جنوب شرقی آسیا را از موفقیت فعالیت هایشان در مقاصد توریستی مطمئن کند.این استراتژی همچنین قادر به کسب حمایت های بسیار از کشورهای موسوم به کشورهای بعلاوه سه یعنی چین ،ژاپن و کره جنوبی است. »
کشورهای آ سه آن همچنین در تلاش برای حرکت به سوی کاربرد سیاست آسمان باز در حمل و نقل هوایی منطقه هستند که قرار است تا سال 2015 به مرحله اجرا درآید.
بازار واحد حمل و نقل واحد هوایی منطقه آس آن به معنی آن است که خطوط هوایی قادر خواهند بود آزادانه در آسمان منطقه پرواز کرده و بدون هرگونه محدودیتی از سوی دولتهای مختلف در مسیرهای تعیین شده، اقدام به حمل و نقل مسافر میان کشورهای عضو کنند.
بنابر گزارش شبکه خبری آسیا نیوز، کارشناسان معتقدند که اعمال سیاست آسمان واحد حمل و نقل هوایی و صدور ویزای واحد توان بالقوه ای برای حرکتی بزرگ تر در تامین درخواست ها و نیازهای منطقه به عنوان یک مقصد توریستی است که فرصت مناسبی برای توسعه چشممگیر تعداد توریست ها خواهد بود که در سال 2010 به بیش از 65 میلیون توریست در منطقه رسیده بود.
با این حال این طرح پیش از اجرا شدن با موانع متعددی نیز رویاروست که شرایط موجود در روابط تایلند و کامبوج و یا عدم شرکت میانمار در مباحث مرزی و منطقه ای از جمله این موانع است.
اتحادیه آ.سه.آن که درسال 1967 میلادی در شرایط متاثر از فضای نظامی و سیاسی جنگ جهانی دوم و تحت تاثیر رقابت های بین المللی عصرجنگ سرد با عضویت پنج کشوراندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و تایلند آغاز به کار کرد، به موازات نزدیک شدن به پایان قرن بیستم و همزمان با گسترش اعضای آن به 10 کشور، رویکرد خود را از سیاست های امنیتی به سیاست های اقتصادی تبدیل کرد.
اتحادیه آ.سه.آن درسال 1994 با نگرش فرامنطقه ای، مجمع منطقه ای آ.سه.آن را تاسیس کرد.
تشکیل منطقه تجارت آزاد آ.سه.آن و تدوین برنامه 2020 آس آن ادامه روند گسترش این همکاری های منطقه ای بوده است. درآستانه هزاره سوم و ورود جهان به قرن بیست و یکم آس .آن علاوه بر تقویت همکاری بین کشورهای عضو، مناسبات نزدیکی با سه کشور مهم قاره آسیا یعنی چین، ژاپن و کره جنوبی برقرار کرد که به تشکیل آ.س .آن درکنارکشورهای +3 منجر شده است. ایجاد آسمان واحد حمل و نقل هوایی و سیستم ویزای واحد در منطقه نیز از جمله ابعاد دیگر این همکاری است.
پایان پیام/
نظر شما