جنگ شبکه ای؛ جنگ نرم آینده

خبرگزاری شبستان: جنگ شبکه‌ای برخوردی اطلاعاتی در سطح کلان بین ملل و جوامع گوناگون می‌باشد. هدف این نوع جنگ، مخدوش‌کردن مسایلی است که مردم مورد هدف راجع به خود و جهان اطرافشان می‌دانند و می‌اندیشند.

خبرگزاری شبستان: انقلاب اطلاعات به عنوان یک موج پرقدرت ماهیت و منطق منازعه را به صورت بنیادین تغییر داده است. زندگی شبکه ای چنان که از چندی پیش آغاز شده است سبک زندگی حاکم بر دهه های آینده خواهد بود. اکنون واضح گشته که جنگ دیگر به معنای حضور سربازان در خاک دشمن نیست و مقصد نیز تصرف خاک نمی باشد.

 

جنگ های آینده در فضای اطلاعات به وسیله اطلاعات و با هدف قرار دادن سیستم تفکر و پردازش اطلاعات دشمن خواهد بود. زمان با میزان نتیجه کسب شده در منازعه فاصله بسیار خواهد داشت و پیروزی با دانش اطلاعات بری پاسخگویی خواهد بود. از این رو رفع ابهام فضای جنگ اهمیت زیادی دارد. پس از وقوع حمله سایبری در سال 2010 با استفاده از ویروس استاکس نت برای بسیاری از پژوهشگران آینده جنگ سایبر را هم اکنون خواندند. تلاش برای نفوذ، خرابکاری و فلج کردن سیستم های نظامی اداری دشمن را همان نبرد قدرت در آینده می دانستند چرا که از نسل های پیشین جنگ بسیار فاصله گرفته بود. اما در کنار جنگ اطلاعات در فضای سایبر که از ابتدایی ترین اشکال به پیچیدگی اشکال آن با مرور زمان تبدیل خواهند داشت باید از "جنگ شبکه ای" نام برد که بخش بزرگی از نبرد آینده را تشکیل می دهد که خود دو موضوع مهم را مطرح می سازد:
1.) تبیین نبرد جوامع انسانی در آینده
2.)تبیین آینده رزم در نیروهای نظامی
 

جنگ شبکه‌ای برخوردی اطلاعاتی در سطح کلان بین ملل و جوامع گوناگون می‌باشد. هدف این نوع جنگ، مخدوش‌کردن مسایلی است که مردم مورد هدف راجع به خود و جهان اطرافشان می‌دانند و می‌اندیشند. جنگ شبکه‌ای توانایی تمرکز بر روی افکار عمومی یا نخبگان و یا هر دوی آن‌ها را دارد. این جنگ اموری همچون دیپلماسی، تبلیغات و مبارزات روانی، تخریب فرهنگی و سیاسی، اغفال و یا دخالت در رسانه‌های محلی، نفوذ در شبکه‌های کامپیوتری و پایگاه داده‌ها، تلاش یرای اشاعه جنبشهای دگراندیش و مخالف در شبکه‌های کامپیوتری را در بر می‌گیرد.

 

می‌توان جنگ شبکه‌ای را از طریق آرمانهای اطلاعاتی و ارتباطاتی آن تشخیص داد.
بنابراین جنگ سایبر فقط بکارگیری تکنیک های عملیاتی نیست. و بر همین اساس امور نظامی در این حوزه شبکه ای شده اند. عملیات شناختی در حوزه فیزیکی که خو دو حوزه را هدف قرار می دهد:
1: جامعه انسانی غیر نظامی(قدرت و شکل گیری اندیشه و شیوه تفکر و ذهنیت، جنگ رسانه ای، جنگ روانی، ابر بزرگنمایی، بازنمایی، القا و تلقین به اذهان، تولید و ارائه حقایق)
2. جامعه نظامی (ﺗﻮان رﻫﺒﺮی، روﺣﻴﻪ ﺟﻨﮕﺠﻮﺋﻲ، اﻧﺴﺠﺎم ﻳﮕﺎن ﻫﺎ، ﺳﻄﺢ آﻣﻮزش و ﺗﺠﺮﺑﻪ وآگاهی موقعیت)
آفرینش و مهندسی احساسات، اعتماد سازی، کاریزماسازی، تلخیص سازی،هدایت سیاسی، تبلیغات، باورآفرینی، سرگرم سازی،سوءظن آفرینی،تخریب پیوندهای معنوی سیاسی (انسجام)، دستکاری وتقلب در اطلاعات سیاسی،شبکه ای سازی جریانات،شخصی سازی،سازو کار تحریک عاطفه، باورآفرینی و جذب مخاطبان جهانی،نبرد جذابیت، نبرد اثبات بر حق بودن با استفاده از فضای سایبر، روحیه شناسی، جامعه شناسی، مردم شناسی، علایق شناسی،عادت سازی و انگیزش آنی کارویژه های فضای سایبر در عرصه نبرد قدرت کنونی می باشند که امنیت ملی را تحت الشعاع قرار می دهند. فرهنگ لغت به ما می‌گوید که قدرت ظرفیت انجام کارها است،قدرت به معنای توانایی تاثیر بر افراد دیگر به منظور نیل به نتایج مورد نظر هم معنا می‌دهد.این تعریف موجب شده تا برخی این توانایی را "نفوذ" بنامند و قدرت را از نفوذ متمایز کنند، اگرچه برخی آن را به جای یکدیگر هم به کار می‌برند. اما باید توجه داشت اظهار نظر درباره قدرت همیشه به زمینه بستگی دارد و فضای سایبر یک حوزه‌ جدید و مهم از قدرت است.حوزه ای که اکنون ابزاری برای افزایش و معیاری برای سنجش قدرت ملی شده است.
انتشار قدرت و نفوذ دیگر با وادار کردن افراد به انجام کاری صورت نمی گیرد ، امروز قدرت در سلطه بر شناخت و ذهن است. به محض اینکه تغییرات تکنولوژیک حوزه‌های قدرت را تغییر ‌دهند، رهبران سیاسی نیز با آن همراهی می‌کنند و حوزه‌ سایبر از این نظر حوزه‌ای منحصر به فرد است که هم مصنوعی و جدید بوده و هم به مراتب سریع‌تر از محیط‌های دیگر در معرض تغییرات تکنولوژیکی است.
 

پایان پیام/

کد خبر 302668

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha