به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در نشست خبری اعلام برنامه های دهه ولایت و امامت گفت: ماه ذی الحجه ماه ولایت است و با الهام از فرمایشات مقام معظم رهبری بین عید سعید قربان و غدیر خم رابطه ای متصل به امر امامت است.
ظریف منش افزود: حدود سه سال پیش بنیاد بین المللی غدیر بین دو عید سعید قربان و غدیر را دهه امامت و ولایت نامگذاری کرد و با ایجاد فضای معنوی توام با جشن و سرور همراه با بصیرت زمینه توسعه فرهنگ غدیر را در جامعه فراهم کرد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه برنامه های پیش بینی شده برای گرامیداشت این ایام در دو گروه پیش بینی شده گفت: برنامه های گرامیداشت دهه امامت و ولایت ناظر بر امر ترویج و تبلیغ جشن و سرور و ایجاد یک فضای توام با شادی و لبخند برای همه مسلمانان جهان و تعظیم شعائر الهی است.
وی به برنامه های فرهنگ ساز بنیاد بین المللی غدیر اشاره کرد و گفت: تعبیر فلسفه غدیر، توسعه حقیقت غدیر و بیان مضامین متعلق به این مساله در جهان اسلام از اهداف برنامه های فرهنگ ساز این بنیاد است.
ظریف منش خاطرنشان کرد: غدیر آمده است تا بگوید سیاست متعلق به همه مردم است، غدیر طرح اسلام برای مدیریت جامعه و الگوی اسلام برای مدیریت جوامع و کشورها را بیان می کند.
وی خاطرنشان کرد: غدیر دو مفهوم را مطرح می کند اول اینکه حاکمیت و حکومت چگونه باشد و دوم اینکه حاکم چه کسی باشد غدیر با این مفهوم ناسخ سفسطه جدای دین از سیاست است اعتقاد ما این است که غدیر بیان اراده الهی در زمینه نوع حکومت و چگونگی تعیین حاکم است.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر اذعان داشت: تبیین فلسفه غدیر و ترویج آموزه های علوی دو محور اصلی برنامه های فرهنگ ساز این بنیاد در دهه امامت و ولایت است.
وی گفت: (لبیک یا رسول الله) شعار امسال بنیاد بین المللی غدیر همزمان با این ایام است از آنجایی که خطبه غدیر تنها خطبه ای است که رسول الله (ص) امر به ترویج و تبلیغ آن کرده اند ما نیز در پاسخ به این فرمان رسول عظیم الشان اسلام شعار لبیک یا رسول الله را پیش بینی کرده ایم و برنامه های خود را حول دو محور غدیر طرح اسلام برای مدیریت جامعه و ولایت محور وحدت امت اسلامی طراحی کرده ایم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند: غدیر تنها متعلق به شیعیان نیست بلکه برای همه است گفت: از آنجایی که محبت امیرالمومنین (ع) در دل اکثر مسلمانان وجود دارد و با توجه به توطئه های دشمنان ما با شعار ولایت محور وحدت جهان اسلام برنامه های خود را برگزار می کنیم.
عناوین روزهای دهه ولایت و امامت
ظریف منش با بیان اینکه برنامه های این دهه از روز عرفه و شب عید قربان شروع می شود گفت: اولین روز این هفته 24 مهرماه با عنوان توحید، ولایت و اطاعت، دومین روز با عنوان ولایت، ایثار و شهادت، سومین روز با عنوان ولایت، عدالت و انتظار، چهارمین روز با عنوان ولایت، وحدت و بیداری اسلامی، پنجمین روز با عنوان ولایت، بصیرت و دشمن ستیزی، ششمین روز با عنوان ولایت و هدایت، هفتمین روز با عنوان ولایت، معرفت و محبت، هشتمین روز با عنوان ولایت، اخلاق و سیاست، نهمین روز با عنوان ولایت غدیر امامت و ولایت، دهمین روز با عنوان ولایت و حکومت اسلامی نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد بین المللی غدیر وظیفه ترویج و تبلیغ فرهنگ غدیر در جامعه بر عهده دارد گفت: بیشتر برنامه های تدارک دیده شده برای این دهه از سوی سازمانها، نهادها و موسسات فرهنگی است و مساجد مختلفی نیز برنامه های متعددی را همزمان با این ایام برگزار می کند.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر خاطرنشان کرد: هیئت ها و مجموعه های مردمی، نهادهای و دستگاههای اجرایی، چون سازمان صداوسیما، شهرداری تهران، سازمان بسیج مستضعفان، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، هیئت رزمندگان اسلام و غیره برنامه های مختلفی را برای این ایام در نظر گرفته اند.
ظریف منش گفت: صد روابط عمومی دستگاههای اجرایی با هماهنگی و برنامه ریزی منسجم برنامه هایی را در ایام دهه ولایت و امامت اجرا می کنند، شهرداری تهران مسئولیت فضاسازی معنوی و تبلیغی شهر تهران را در این ایام بر عهده دارد و سازمان بسیج مستضعفین در 122 شهرواقعه غدیر را بازسازی و به مردم نمایش می دهند.
همچنین نشست های علمی مختلفی طی ابلاغ معاون فرهنگی سازمان بسیج از سوی بسیج دانشجویی، دانش آموزی، ادارات و اساتید در این ایام برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات با اعزام مبلغ در این ایام و سازمان اوقاف با اجرای برنامه های متنوع و در کلیه اماکن و بقاع متبرکه و هیئت رزمندگان با بیش از 600 هیئت تحت پوشش در این ایام مراسم متنوعی را برگزار می کنند.
ظریف منش با اشاره به برنامه هایی که به صورت موضوعی در بالا به آنها اشاره شد به تشریح همایشها و برنامه های علمی در ایام دهه امامت و ولایت پرداخت و گفت: با همکاری حوزه و دانشگاه همایشهای علمی را برای بازشناسی حقیقت غدیر برگزار می کنیم که از آن جمله می توان کنگره بین المللی غدیر، جشنواره غدیر، دومین همایش ملی فرهنگ غدیر الگوی تمدن و سبک زندگی، همایش غدیر و نظام سیاسی اسلام، همایش ملی سیره علوی، کنگره نقش آل بویه در ترویج فرهنگ غدیر، همایش خطبه غدیر و سبک زندگی، همایش غدیر در دیدگاه اهل سنت، غدیر و بیداری اسلامی، همایش علمی و پژوهشی امتداد غدیر اشاره کرد.
وی به برگزاری دومین جشنواره شعر غدیر در تهران اشاره کرد و گفت: از 170 شاعر بیش از 560 شعر به کنگره این جشنواره ارسال شده و 18 شاعر با 50 شعر به عنوان اشعار برتر انتخاب شده اند که 29 مهرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این کنگره از آنها تقدیر به عمل می آید.
وی خاطرنشان کرد: زیارت جامعه کبیره از سوی امام هادی (ع) به ما هدیه داده شده و این زیارت بیانیه امامت شیعه است تا مضامین بسیار عالی امامت و ولایت را برای ما تبیین نمایند. در روز ولایت امام هادی (ع) قرائت و زیارت جامعه کبیره در بسیاری از مساجد یکی از برنامه های بنیاد بین المللی غدیر در دهه امامت و ولایت است.
وی با اشاره به برگزاری طرح لبیک یا رسول الله گفت: ترویج خطبه غدیر از اهداف برگزاری این طرح است که در آن در سه حوزه شرح خطبه غدیر حفظ این خطبه و خطبه خوانی در طول این ایام در مساجد برگزار می شود.
ظریف منش گفت: ختم یک میلیون خطبه غدیر به عنوان یک حرکت داوطلبانه از دیگر برنامه های این بنیاد است. وی از افتتاح رسمی سایت این بنیاد در دهه امامت و ولایت خبر داد و گفت: برگزاری گفتمان غدیر، نشسته غدیریه با حضور علمای اهل سنت و تشیع، کنگره استانی شعر غدیر، نمایش آثار غدیری خوشنویسی، چاپ ویژه نامه غدیر، اطعام نیازمندان در ایام دهه ولایت، برگزاری مراسم عقد اخوت برای انسجام و تحکیم پیوندهای برادری در مساجد، انتشار میلیون ها خطبه غدیر از دیگر برنامه های این بنیاد در این ایام است.
ظریف منش پیرامون برنامه های این بنیاد در خارج از کشور گفت: بنیاد بین المللی غدیر به صورت رسمی در 12 کشور نمایندگی فعال دارد اما از سال گذشته رویکرد جدیدی در رابطه با برنامه های برون مرزی در پیش گرفته و آن فعال سازی رایزنان فرهنگی در خارج از کشور در این ایام می باشد. بیشتر برنامه های برگزار شده در این ایام در خارج از کشور ناظر به تبیین فلسفه غدیر و در جهت ترویج فضایل امیرالمومنین (ع) برنامه ریزی شده است.
مهمترین برنامه کنفرانس بین المللی غدیر در آلمان است که توسط رایزن فرهنگی این کشور برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما