امام باقر(ع) پایه گذار ترویج دین اسلام و علوم فقه بود

خبرگزاری شبستان: رئیس تبلیغات اسلامی ساری، امام باقر(ع) را پایه گذار ترویج دین اسلام و علوم فقه دانست، گفت: جوانان با استفاده از کتاب های به یادگار مانده از شاگردان این امام بیشتر با جایگاه ایشان آشنا شوند.

حجت الاسلام حمزه علی صادقی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان ساری امروز(21مهر) در گفتگو با خبرنگار شبستان ضمن تسلیت شهادت امام محمد باقر(ع) با بیان اینکه امام (ع) در سال 57هجری قمری چهار سال قبل از واقعه کربلا دیده به جهان گشود، گفت: امام محمد باقر(ع) تنها امامی هستند که هم از جانب پدر بزرگوارشان و هم از جانب مادر گرامیشان به امامت منتصب می شوند.


وی با اشاره به ملاقات جابر بن عبدالله انصاری «اولین شخصی که به زیارت بارگاه مطهر امام حسین(ع) مشرف شد» با امام محمد باقر(ع)، تصریح کرد: جابر در این دیدار به امام (ع) می گوید؛ رسول خدا (ص) به من فرمود: تو روزگار درازی خواهی زیست، تا مردی از نسل مرا ملاقات کنی که شبیه ترین مردم به من و همنام من است. چون او را دیدی سلام مرا به او برسان.


حجت الاسلام صادقی در ادامه این روایت یادآورشد: امام باقر(ع) در دیدار با جابر گفت: کیفَ أصبَحتَ یا جابِر "جابر به کجا رسیدی" جابر پاسخ داد: من رسیدم به مقامی که درد را بیشتر از سلامتی و فقر را بیشتر از دارایی دارم. و بعد جابر از آن حضرت پرسید و امام (ع) فرمودند: اگر خدا درد را برایم بخواهد، درد را می خواهم؛ اگر سلامتی بخواهد، سلامتی می خواهم؛ اگر وصل بخواهد، وصل می خواهم و اگر هجران بخواهد، هجران می خواهم.


وی در بخش دیگر با بیان اینکه امام باقر(ع) فقط به تربیت دانشمندان و عالمان آن زمان بسنده نمی کرد، گفت: باقر العلوم(ع) پس از اقامه نماز، به مردم عادی نیز علم و دانش معنوی را می آموختند و از این رو مردم به ایشان علاقه بسیاری داشتند.


وی ادامه داد: امام محمد باقر(ع) در حدیثی به مسلمانان توصیه می کند با تفکر و اندیشه در دین، صبر در برابر ناملایمات و تدبر در چگونه زیستن می توان به کمال رسید.


حجت الاسلام صادقی با اعلام اینکه امام باقر(ع) در مسائل علمی و پاسخگویی به شبهات و سوالات مردم بسیار موفق بوده و سطح علمی بسیار بالایی داشت، یادآور شد: علم ایشان علمی خدادادی بود.


رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان ساری با اشاره به اینکه امام باقر(ع) به مسائل علمی و گستره بسیار دانش توجه داشت و به باقر العلوم "شکافنده علوم" شهرت یافت، اظهار کرد: با تاسیس مکتب و حوزه دانش در زمان امامت آن امام همام تحولات بسیاری در دین اسلام و مسلمانان به وجود آمد.


حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه اوج مناظره های دینی از زمان امام باقر(ع) تا امامت حضرت جواد(ع) بوده است، افزود: در زمان امامت امام باقر(ع) به دلیل اوضاع سیاسى و اختلافات بنی امیه و بنی عباس تا اندازه اى به امام اجازه شکل گیری مجامع علمى داده شد و وی توانست استعدادهاى نهفته در جامعه اسلامى را تربیت کند.


وی با اشاره به اینکه این امام عمر پر برکت خویش را در راستای احیای اسلام ناب بکار گرفت، تاکید کرد: امروزه نتیجه فعالیت امام محمد باقر(ع) در راستای ترویج اسلام با وجود 400کتاب از شاگردانش به روشنی دیده می شود.


حجت الاسلام صادقی امام باقر(ع) را پایه گذار نشر و ترویج دین اسلام و علوم فقه دانست و گفت: جوانان باید با استفاده از احادیث و کتاب های به یادگار مانده از شاگردان این امام بیشتر با جایگاه وی آشنا شوند.

 

شایان ذکر است؛ حضرت امام محمدباقر(ع) در 57سالگی در هفتم ذی‌الحجه سال 114ه.ق به دست هشام بن عبدالملک اموی در مدینه مسموم و در قبرستان بقیع در کنار امام حسن مجتبی(ع) و امام سجاد(ع) به خاک سپرده شد.


پایان پیام/

کد خبر 302478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha