خبرگزاری شبستان: موضوع انتظار ظهور حضرت حجت(عج)، آخرین امام زنده و حاضر شیعیان در عصر غیبت، یکی از مهمترین عناصر تفکر شیعی است. این عنصر که شیعه را از دیگر فرقههای اسلامی متمایز میسازد، مهمترین عامل تحرک و پویایی شیعیان و امید آنان به آینده روشن جهان شمرده میشود. به همین دلیل، بزرگترین دغدغه و آرمان انسانی آنان فرارسیدن زمان قیام حضرت بقیةالله الأعظم(عج) است که موجب میشود همواره با شوق فراوان تعجیل را در ظهور آن مصلح جهانی از خداوند بخواهیم.
رخداد ظهور تأثیر فراوانی در تحول جهان دارد و کنشها و واکنشها، قطببندیها و دیگر اوضاع جهانی را در زمان کوتاهی دگرگون میسازد. این پدیده که با تحقق یافتن آرمانهای گم شده و خواستههای فطری انسان، همراه است، بشرِ خسته از نظامهای ظالمانه و فاسد را به سوی حکومتی جهانی و عادلانه و استوار بر پایه رشد و کرامت انسانی، فرامیخواند. بنابراین مردم، قیام حضرت مهدی(عج) را به دلیل تأثیرهای بنیادین و گسترده آن در وضع جهان، همچون رخداد قیامت غافلگیرانه و ناگهانی میشمارند.
آیا ظهور حصولی پدیدهای است؟ یعنی تنها به خواست خداوند تحقق مییابد و انسانها در برابر آن هیچ وظیفهای ندارند؟ یا پدیدهای تحصیلی است؟ و اراده انسانها در فرآیند ظهور تأثیرگذار است و آنان به فراهم آوردن زمینههای تحقق آن مکلفند؟
در این راستا گفتگویی با حجت الاسلام مرتضی عباسیان، رئیس بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان تهران انجام داده ایم که در ادامه می خوانیم:
شاخص های جامعه منتهی به عصر ظهور را نام ببرید؟
دین مداری که لازمه اش اجرای قوانین و مقررات است، نتیجه اش تقوا و گسترش فضیلت هاست، اطاعت پذیری با شاخصه هایی چون احساس وظیفه نسبت به اجرای فرامین و قوانین که رشد علمی و فکری و معنوی را به همراه دارد، تعهد و مسئولیت پذیری همراه تلاش و فعالیت به پیشرفت جامعه منتهی می شود.
پندپذیر بودن به نهادینه شدن آموزه های دینی می انجامد. همچنین ثابت قدم بودن برای از بین بردن موانع و ایجاد مقتضی به زمینه سازی ظهور کمک می کند. این درحالی است که شهادت طلبی، شجاعت و مبارزه در راه امر به معروف و نهی از منکر در جهت اصلاح و بیداری جامعه، رضایت خدا و ولی خدا را در پی دارد، پذیرفتن عدالت برای از بین بردن ریشه های ظلم باعث برچیده شدن ظلم می شود، این مسائل بخشی از شاخصه های جامعه منتظر است.
همچنین غنای نفس و حریص نبودن باعث عدم احتکار و ثروت اندوزی می شود که توزیع عادلانه ثروت را در پی دارد، توسعه اقتصادی یکی از مهمترین شاخصه های جامعه منتظر است که استفاده از منابع و نیروهای انسانی را آسان کرده و به وفور نعمت منتهی می شود، همچنین داشتن روحیه تعاون و سازندگی به رفاه و آسایش می انجامد، مدیریت برای جلوگیری از سودجویی، به امنیت مال و معنوی می انجامد، مساوات، اقتصاد سالم، برترین مدیران و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت از مهمترین شاخصه های جامعه منتهی به ظهور است.
انتظار پویا و سازنده چیست؟
وقتی منتظر واقعی باشیم، نسبت به وضع موجود ناراضی بوده و به وضع مطلوب اعتقاد داریم. برای رسیدن به وضع مطلوب تلاش می کنیم، به تلاش و حرکت از نقطه ای به نقطه دیگر انتظار پویا می گویند. این حرکت باید با برنامه ریزی باشد و به آماده سازی یک جامعه برای پذیرفتن امری بزرگ کمک کند.
در روایتی آمده است: زمانی امام عصر(ع) ظهور می کنند که دو سوم مردم دنیا در جنگ ها و بیماری ها کشته شده باشند، به عقیده بنده اگر این طور باشد، ظهور امام زمان(عج) تبدیل می شود به یک ضایعه انسانی و هیچ کس برای ظهور حضرت دعا نمی کند؛ چراکه یک خانواده 6 نفره با کشته شدن دو سومش می شود 2 نفر.
ظهور حضرت با 313 یار و 10 هزار انصار برای ایجاد یک تحول اجتماعی لازم است. برکاتی که با ظهور حضرت به وجود می آید، جامعه منتظر را به سمت تعالی و رشد می رساند.
وظیفه رسانه ها در جامعه منتهی به عصر ظهور چیست؟
وظیفه رسانه فرهنگ سازی است. برگزاری نشست ها و خبررسانی اتفاقات مهدوی در این راستا لازم و ضروری است، باید کاری کنیم تا وقتی امام زمان(عج) به خانواده ها سر می زند، از تمام ابعاد زندگی راضی باشد، همچنین به طریقی عالمانه که خالی از خرافه و اعتقادات ضعیف است، امام را به صورت واقعی بشناسانیم و بدانیم که امام حاضر و ناظر بر اعمال ما هستند، در قدم بعدی جایگاه امام زمان(عج) در هستی مشخص می شود.
ما معتقدیم ظهور به انضمام اراده الهی، یک امر اجتماعی است و این اراده الهی زمانی به وقوع می پیوندد که ما در این راستا سعی و تلاش کنیم و وقتی سعی ما به نهایت رسید، حجت خود ظهور می یابد، ما در مساله ظهور موثریم اما نمره دست ما نیست، دست خداست. پس رجعت را گذاشت تا کسانی که برای ظهور خیلی تلاش کردند اما تا آن زمان زنده نبودند، برگردند و از توفیق عصر ظهور بی نصیب نمانند.
آیا مردم می دانند که روزی شب قدر ما به دست امام زمان(عج) است و امام به لحاظ تکوینی بر همه امور اشراف کامل دارد؟
آیا مردم می دانند که امام زمان(عج) برای ما دعا می کنند و امین زمین و آسمان هستند؟ آیا مردم پذیرفتند اگر می خواهند هدایت شوند، باید اطاعت پذیر باشند؟
مقام معظم رهبری فرمودند: ترویج عالمانه معارف مهدویت صورت گیرد، باید عالمانه حضرت را معرفی کنیم نه خیلی دوردست و نه خیلی دم دستی.
جایگاه امام زمان(عج) در زندگی ما کجاست؟
یکی از ضعف های ما این است که هنوز نفهمیدم جایگاه امام زمان(عج) در هستی، در مهندسی زندگی ما کجاست؟ این مساله انسان را به فکر واردار می کند. اینکه در طول سال که 365 روز است و هر روز که 24 ساعت، مجموعا 8700 ساعت می شود. بررسی کنیم که در این ساعات چند ثانیه را به امام زمان(عج) اختصاص دادیم؟ آیا فقط خواندن دعای ندبه، آل یاسین و ... کافی است؟
حداقل وظیفه ای که در قبال امام زمان(عج) داریم این است که روزی یک بار از تمام نعماتی که در عصر غیبت نصیبمان شده، تشکر کنیم. این انتظار تشکر می خواهد.
پایان پیام/
نظر شما