به گزارش خبرگزاری شبستان، ناآرامیهای سوریه از شهر دارا در 120 کیلومتری جنوب دمشق و نزدیکی مرز اردن شروع شد. این منطقه سنگری است که اردن به وسیله آن رابطه تنگاتنگی با مردم سوریه دارد.
مشابه چنین تجربهای را سوریه در دوران حافظ الاسد بین سالهای 1970 تا 2000 تجربه کرد. حافظ الاسد پدر بشار الاسد به عنوان یکی از قدرتهای مطرح منطقه محسوب میشود.
پادشاه حسین اردن، صدام حسین در عراق و پادشاه وقت عربستان سعودی مردم سوریه را در زمانی که دولت اسد در طول هشت سال جنگ تحمیلی ایران را پشتیبانی میکرد بر علیه دولت سوریه تحریک کردند. مبارزاتی که از سال 1982 تا 1984 با بر جای گذاشتن 30 هزار کشته ادامه یافت اما تدبیر اسد به آنها خاتمه داد.
عربستان سعودی و اردن اتحاد خود را برای تحریک تنشها در سوریه تا بعد از مرگ حافظ الاسد حفظ کردند تا بشار اسد را در زمان مناسب درگیر این بحران کنند.
عربستان سعودی که همواره موافق سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه است تمایل دارد دولت بشار اسد را برای حفظ قدرت خود دچار آشفتگی کند، به همین منظور عربستان سعودی سی میلیون دلار عبدالحلیم خدام معاون سابق رییسجمهوری سوریه را تحریک به ترک پست خود کرد.
عبدالحلیم خدام در سال 2005 به فرانسه پناهنده شد و به کمک عربستان سعودی علیه دولت بشار اسد فعالیت خود را آغاز کرد. در همین راستا خدام بیشترین ثروت خود را بر سرنگونی دولت بشار اسد صرف کرد.
به گزارش سایت خبری ایراک این وار، با آغاز انقلابهای مردمی تونس، مصر، لیبی، یمن و بحرین، عربستان سعودی موقعیت را مناسب دید تا با تحریک مردم سوریه به این فتنهها نیز رنگ مردمی و حقطلبانه ببخشد.
باید یادآور شد که آمریکا، رژیم صهیونیستی، اردن و عربستان سعودی با گردهمایی مکرر در سفارت عربستان در بلژیک فتنههای سوریه را راهبری میکنند. سفر فوری خدام به بلژیک گواه این واقعیت است.
اردن نیز با بهره جستن از امتیازات عربستان سعودی و سوء استفاده از مرز مشترک با سوریه تحریکات را زیر نظر گرفت.
تلویزیون سوریه اخیرا تصاویری را پخش کرده که در آن گروههای چریکی وابسته به اردن و عربستان سعودی به روی مردم و نیروهای سوریه تیراندازی میکنند.
به گفته تحلیلگران، از آنجایی که دولت سوریه در منطقه از جمله معدود قدرتهای شیعه است از سی دهه گذشته سرنگونی پایههای آن از جمله اهداف اسلامستیزان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما