حجتالاسلام سید حسین حسینیقمی، استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حج سراپا اخلاص است، به خبر نگار خبر گزاری شبستان در مشهد گفت: اخلاق خوب از نشانههای اخلاص در سفر معنوی حج است.
وی با تاکید بر اینکه اگر انسان خالصانه قدم بردارد خداوند نیز عمل او را خریداری میکند، افزود: متاسفانه گاهی زایر خانه خدا در فرودگاه یا هتل یا صف اتوبوس، بداخلاقی کرده و به حج خود اشکال وارد میکند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه در این راه باید سختی کشید چرا که خداوند میفرماید هرکس مستطیع است به حج رود، گفت: مستحب است که انسان برای رفتن به حج قرض بگیرد البته اگرچه حج واجب او محسوب نمیشود ولی مانعی ندارد.
حجتالاسلام حسینیقمی با تاکید بر اینکه انسان باید تکلیف خود را مشخص کرده و سفر حج را فقط با جسم انجام ندهد، تصریح کرد: آمادگی بیشتر برای انجام یک حج مقبول این است که اگر امانتی به گردن زایر خانه خداست آن را پرداخت کرده و از حقالناس مثل غیبت و حقالله مثل خمس، پاک شود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین زمان و مکان در حج روز و عصر عرفه است، افزود: یکی از دلایل مهم بودن عرفات این است که همه جای مکه حرم است جز عرفات، برای اینکه میهمانان خانه از حرم بیرون بروند و توبه کنند و پاک شوند و قدم به مشعر و منا، قدم به سوی پاکی بیشتر است و در نهایت حاجی بعداز پاک شدن و قربانی، برای ادامه اعمال به حرم و مسجدالحرام می رود.
حجتالاسلام حسینیقمی اظهار داشت: سفر حج علاوه بر اینکه یک عمل عبادی برای افراد تلقی میشود منشا تغییر و تحول در زندگی حجاج نیز است.
وی با بیان اینکه زایران بیت الله الحرام کمتر به عمق اسرار حج توجه می کنند، گفت: سفر معنوی حج منشا تحولات فردی در زایران است و اگر انسان معرفت دینی کسب کند برای واجبات تلاش می کند از گناه فرار کند و برای خدمت به دیگران سبقت می گیرد و تحمل مشکلات برایش آسان می شود.
حجت الاسلام حسینی قمی با اشاره به این مطلب که قرآن میفرماید، وقتی برای انجام حج به مسجدالحرام رفتید و بعد از اتمام طواف، باید نماز طواف را پشت مقام ابراهیم بخوانید، افزود: خداوند به ابراهیم میفرماید" تو برای حج اعلام کن و ما صدای تو را به همه عالم میرسانیم " این آیات خداوند به معنی این است که اخلاص تنها چیزی است که از انسان خریداری خواهد شد.
وی با طرح این سؤال که مقام ابراهیم چه خصوصیتی دارد که تمام مردم عالم و حتی هر نبی و ولی خدا باید پشت این مقام بایستد و اگر جلوتر برود نماز طواف او باطل است، اظهار داشت: وقتی ابراهیم مشغول بنای کعبه بود، دیوار را که بالا برد به جایی رسید که دیگر دستش نمیرسید، سنگی زیر پای خود گذاشت تا بالاتر برود و همان سنگ زیر پای ابراهیم تا قیامت نشانه همه نمازگزاران عالم است.
پایان پیام/
نظر شما