نمایش عکاسیخط در گالری شکوه

عصر روز گذشته نمایشگاه منحصر به فرد «نور نوشت » با آثاری مشترک از «احمد آریا منش » و «سهیل قرباندایی پور » در گالری شکوه گشایش یافت . <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نمایشگاه 22 تابلو که از همنشینی خط و عکس خلق شده بودبه معرض تماشا گذاشته شد .
در این تابلو ها تک نوشته های خوشنویسی رنگین در متن تاریکی از زمینه که به اسامی ائمه ،اسم خدا ،کلماتی مانند مهر ،محبت ،دوستی و صلح مزین شده به چشم می خورد .
«احمد آریا منش » که سال هاست در زمینه خوشنویسی فعالیت دارد و تا کنون دو خط کرشمه و سفیر را ابداع نموده در مورد ایده اولیه آثار مشترک خط و عکس در این نمایشگاه گفت : ایده اولیه این مجموعه توسط سهیل به من داده شد و حدود دو سال پیش بود که استارت زدیم . روال کار به این صورت است که دوربین باسرعت مشخص باز است و خوشنویس پشت کادر می ایستد و خط را در خیالش در کادر می بندد و شروع می کند به اجرا کردن کار .
وی افزود : از نکات جالب توجه این آثار این است که این کارها بدون استفاده از کا مپیوتر به این شکل در آمده و هیچ نرم افزاری در اینها دخیل نبوده است . نور عنصر اصلی شکل دهنده این آثار است . که متناسب با هر کاری طراحی و ساخته شده است در واقع می توانم بگویم در این آثار تنها با نور خطاطی کرده ام .
در میان تابلوهای سیاه و تیره رنگ این نمایشگاه کلماتی گاه خوانا و گاه فرمی شکل از خطوط فارسی به رنگ های مختلف دیده می شود که هر تابلو در نوع خود خبر از یک خوشنویسی خوب و تکنیکی و در عین حال عکاسی متفاوتی با نور می دهد . آریا منش در مورد کلمات و اسامی استفاده شده در این تابلوهای گفت : در این آثار از موتیف هایی که داشتم استفاده کردم و برخی از موتیف های جدید را بر اساس شعر و یا کلمه ای ساختم و با یک کانسپت خاصی اجرا کردم در هر اثری فکرو اندیشه ای بوده و حاصل این اندیشه ،آثاری ست که به این شکل در نمایشگاه دیده می شود .
وی در پاسخ به این سوال که چرا از پس زمینه های رنگین تر برای خلق این آثار بهره نبرده گفت : فضای تاریک و رنگ های درخشان خطوط روی این تابلوها به نوعی نمای آبستره ای را به نمایش می گذارند ولی فضای کار کردن ما برای تاباندن نور باید تاریک باشد تا نورها بتوانند در این فضا حرکت کنند . بنابراین پس زمینه های روشن در این آثار جای ندارند .
وی ادامه داد : اصول خوشنویسی در این کارها رعایت شده ،من هم از خط هایی سفیر و کرشمه که خودم ابداع کردم ،استفاده کردم و هم خطوطی را براساس فضایی که خواستم طراحی کردم و از آن بهره بردم . در ضمن این کلمات را تا آنجایی که خواستم مخاطب بخواند،خوانا نوشتیم و در جاهایی که خواستم کارها را دکوراتیو تر به نمایش بگذارم به عمد کار فرم کردم و فضاها را در گیر تر نمودم.
«سهیل قرباندایی پور » فارغ التحصیل رشته گرافیک است و از سال 85 به فعالیت در زمینه گرافیک و عکاسی مشغول است . وی در این پروژه مشترک « نور نوشت » قسمت عکاسی کارهای را برعهده داشته است .
وی در این باره گفت : نزدیک دو سال پیش بود که من یک پروژه نقاشی عکس با همین تکنیک کار کردم و از همان جا بود که این ایده در ذهنم جرقه زد. وسط پروژه بود که تصمیم گرفتم خط را هم به این حوزه ورود دهم . با آقای آریامنش مطرح کردم ایشان هم استقبال کردند و حاصل آن چیزی است که الان روی دیوار گالری شکوه می بینید.

وی افزود : کار قبلی ام خیلی از لحاظ تکنیکی با این کار متفاوت بود زیرا در این کارها هم ظرافت های خط مطرح است و هم سرعت خیلی بالا. خلق این آثار از نظر تکنیکی واقعا سخت تر از نقاشی با نوربود .
قرباندایی پور اضافه کرد : یکی از مواردی که در پیش بردن این پروژه بسیار مهم بود ،تسلط آقای آریامنش بر روی خط بود این ما را خیلی جلو انداخت وبسیاری از مراحل از تست خارج شد به مرحله نهایی رسید . البته در این کار دشواری های تکنیکی زیاد داشتیم چون حتما می خواستیم عکس خالص باشد و اصلا دخالت کامپیوتر در این مجموعه کاری نداشته باشد . حساسیت هر دویمان باعث شد کارمان بیشتر شود ولی نتیجه خالص تر باشد.
او با اشاره به اینکه برای هر کدام از رنگ های موجود در تابلوها ابزاری ساخته شده گفت : برای هر کدام از این ها ابزار ساخته شد و با ابزار های متفاوتی کار کردیم . روی ابزار مورد نظر اتود زدیم و رنگ مورد نظر روی تابلوی نهایی آوردیم . در واقع این مجموعه شروعی ست برای روندی که می خواهیم در آینده روی آن کار کنیم .ما در این مجموعه تلفیقی از عکس با خط داشتیم و در آینده همنشینی هنرهای دیگر با عکس هم در برنامه مان هست .
«علی شیرازی » هنرمند صاحب سبک خوشنویسی و نقاشی خط یکی از بازدید کنندگان نمایشگاه « نور نوشت » در گالری شکوه بود وی در مورد این نمایشگاه گفت : من برای اولین بار است که نمایشگاه خط و عکاسی را به طور مشترک می بینم . البته سابقه ای از قبل هست که در کالیوگرافی کارهایی با نور انجا شده ولی در ایران من ندیده بودم که خوشبختانه آقای آریا منش و آقای قرباندایی پور این کار را انجام دادند . بااینکه نمایشگاه «نور نوشت » نخستین کار مشترک این هنرمندان است ولی از نظر من از لحاظ کمپوزیسیون ،رنگ و حتی چاپ خیلی حرفه ای بود .
شیرازی ادامه داد : به عقیده من در این آثار اصلا مهم نیست که اصول خوشنویسی رعایت شده باشد . مثلا زمانی که بحث نقاشی خط می کنیم هم هنرمند می تواند اصول خط را رعایت کند و هم نکند این بستگی دارد اولویت را به کدام بدهد . زمانی که هنرمند اولویت را به ترکیب می دهد بنابراین ترکیب بندی مهم تراست و لازم نیست قواعد سخت و قانونمند خوشنویسی را فدای ترکیب بکند . ولی وقتی دیگاه این است که ما تمام اجزای خط را در کار لحاظ کنیم در آنجا خط از ترکیب و یا حتی رنگ پیشی می گیرد. آثاری در هم طول این سالیان دیدیم که در یک جا هم به فرم اهیمت داده و هم به خط و هم به رنگ یعنی هر سه را در یکجا می توان در این کارها دید . البته این اصلا اهمیت ندارد آنچه مهم است نتیجه کار است .
«احمد آریا منش » متولد 1347 همدان و فارغ التحصیل رشته کارشناسی نقشه برداری ،استاد انجمن خوشنویسان ایران و دارای نشان درجه دو هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ست . وی برگزاری 12 نمایشگاه انفرادی در زمینه خوشنویسی و نقاشی خط را در تهران ،مسکو،قزاقستان ،دوبی ... و شرکت در بیش از 50 نمایشگاه گروهی را در کارنامه خود دارد .
وی مبدع خط کرشمه در سال 71 و سفیر در سال 85 است .
«سهیل قرباندایی پور » متولد 1366 تهران و فارغ التحصیل رشته گرافیک است . وی از سال 85 به فعالیت در زمینه گرافیک و عکاسی مشغول است . وی برگزاری نمایشگاه انفرادی عکاسی در تورنتو تاتر سنترکانادا در سال 2010 را در کارنامه خود دارد .
گفتنی ست،نمایشگاه متفاوت و خاص «نور نوشت» تا تاریخ 24 مهر در گالری شکوه واقع در خیابان فرمانیه ،بلوار اندرزگو ،خیابان سلیمی شمالی ،کوچه امیر نوری ،پلاک 19 دایر می باشد و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 16 تا 20 از این آثار دیدن نمایند .
پایان پیام/

کد خبر 302154

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha