بررسی چالش های فرهنگ مهدوی در "جهانی شدن و فرهنگ مهدوی"

هدف اصلی "جهانی شدن و فرهنگ مهدوی" بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی فرهنگ مهدوی در عصر جهانی شدن است و سعی دارد تا با رویکردی جامعه‌شناسانه مسائل پیش رو را تحلیل کند.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، یکی از مهمترین مباحث روابط‌بین‌الملل در عصر حاضر، جهانی‌شدن‌ است. از آثار و پدیده‌های قابل مشاهده‌ جهانی‌شدن فرهنگ جوامع است. با توجه به اینکه این پدیده را کوچک شدن جهان معرفی می‌کنند با حذف زمان و مکان فرهنگ‌ها روز به روز به هم نزدیک تر شده و از هم تأثیر می‌پذیرند. در این بین هر فرهنگی درصدد بسط ارزش‌ها و آموزه‌های خویش بر امواج جهانی است.
حال فرهنگ تشیع با توجه به آموزه‌های مهدویت ظرفیت‌های لازم برای جهانی شدن را داراست و با توجه به این ادعا در مقابل فرهنگ‌های غربی قرار می‌گیرد و فرایند جهانی شدن این فرهنگ را با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو می‌گرداند که تنها راه مقابله صحیح با آنها شناخت درست این چالش‌ها و فرصت‌ها و استفاده بهینه از شرایط موجود جهانی می‌باشد.
همانطور که از عنوان کتاب واضح است موضوع کتاب جهانی شدن فرهنگ مهدوی است و عنوان با محتوای کتاب تطابق دارد. نویسنده در ابتدای مطالبش مقدمه‌ای نوشته است و توضیح مختصری درمورد کتاب داده‌است که البته تأثیری در فهم مطلب کتاب ندارد.
از آن جایی که این کتاب پژوهشی در بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی فرهنگ مهدوی در عصر جهانی شدن می‌باشد نیاز به مقدمه‌ای فراتر از این داشت که نویسنده توضیحات مقدمه‌ای خویش را در فصل اول آورده و ریز به ریز بیان کرده‌است که منظور از فرهنگ چیست؟ مفهوم جهان و جهانی شدن چیست؟و...
هدف و ایده‌ی اصلی نویسنده بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی فرهنگ مهدوی در عصر جهانی شدن است و سعی دارد تا با نگاهی کارشناسی و رویکردی جامعه‌شناسانه مسائل پیش رو را تحلیل کند.
برای این کار ابتدا نویسنده دو مسأله‌ فرهنگ و جهانی شدن را مجزا از هم بررسی و تحلیل می‌کند. سپس به تبیین فرهنگ مهدوی و پایه‌های آن و چشم‌انداز ‌آینده‌ بشری می‌پردازد. سپس با تعریف دقیق و بررسی ابعاد جهانی شدن، پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن را روشن می‌سازد. سه فصل گذشته در اصل مقدمه‌ای برای فصل چهارم هستند که جمع‌بندی کتاب است.
نویسنده در فصل چهارم چالش‌ها و فرصت‌های فرهنگ مهدوی در عصر جهانی شدن را در ابعاد مختلف بیان می‌کند و سپس راهکارهایی برای این مهم ارائه می‌دهد. در کل کتاب چهار فصل دارد و در آخر کتاب جمع‌بندی و نتیجه‌گیری نیز‌آورده شده‌است که با همان نگاه جامعه‌شناختی رویدادها و پیشامدهای جهانی شدن فرهنگ مهدوی را مطرح کرده‌است. با توجه به این امر می‌توان گفت نویسنده در صدد اثبات نظریه‌ای شخصی مربوط به فرهنگ مهدویت است و با بیان خاتمه کلامش را ثابت می‌کند.
اسلوب نگارش این کتاب علمی است و با محتوای علمی کتاب نیز هم‌خوانی دارد.
از خصوصیات این کتاب تقسیم‌بندی دقیق و ریزسرفصل‌ها و ارائه‌ جمع‌بندی و نتیجه‌گیری در پایان فصل چهارم است. نویسنده در ابتدای قسمت‌هایی از کتاب نیز برای فهم بیشتر آن قسمت مقدمه‌ای را به صورت مجزا نگاشته‌است که این مقدمه‌ها به درک مطلب کمک ‌می‌کند.
نویسنده علاوه بر ذکر بیش از 130 منبع در آخر کتاب، در تمامی نوشتار خویش در پانویس‌ها آدرس منبع مورد نیاز را به صورت دقیق با ذکر جلد و صفحه آورده‌است. وی در قسمت منابع سه نوع مرجع معرفی می‌کند: کتاب‌ها، مقالات و نرم افزارها. ذکر نرم افزارهای استفاده شده در قسمت منابع کتاب از دیگر خصوصیات نویسنده است.
شایان ذکر است، "جهانی‌شدن و فرهنگ مهدوی" نوشته زینب متقی زاده دارای 240 صفحه در سال 1390 ازسوی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) منتشر شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 302019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha