حجتالاسلام روحالله حسینیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح مباحثی مبنی بر حضور یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تیم مذاکرهکننده هستهای ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: خیلی ضرورتی به حضور نماینده مجلس در تیم مذاکرهکننده هستهای نمیبینم زیرا این از وظایف دولت است و قوه مقننه نیز نباید در کار قوه مجریه دخالت کند.
وی با بیان اینکه تعیینکننده اصلی در سیاست خارجی رهبری است، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی باید مدام گوش به زنگ باشد و مسایل را زیر نظر داشته باشد که خدای ناکرده این مذاکرات باعث نشود ما عزت و اقتدارمان را از دست بدهیم و در مقابل آن چیزی نگیریم.
حجتالاسلام حسینیان با اشاره به انتقال مسئولیت مذاکرات هستهای را شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه و شخص وزیر امور خارجه نیز گفت: به جز مواردی که مقام معظم رهبری فرمودند نابجا است ولی در مجموع وقت و تلاشی که شخص وزیر امور خارجه برای پیگیری مسایل میگذارند، خوب است و امیدواریم از موضع قدرت وارد مسایل شوند.
وی ادامه داد: تنها نگرانی من از تیم مذاکرهکننده شیفتگی است که از آنها احساس میشود و اگر این شیفتگی را کنار بگذارند و با قدرت از جایگاه انقلاب اسلامی و ملت شریف و شجاع ایران مذاکره کنند از دو حالت خارج نیست یا اینکه آمریکاییان بر روی مواضع خودشان میایستند و کارشکنیشان را ادامه میدهند یا اینکه حرف ما را میپذیرند.
حجتالاسلام حسینیان تأکید کرد: من خیلی سخت میدانم که آمریکاییان حرف ما را بپذیرند زیرا آنها ماهیتی کاپیتالیست و نژادپرستانه دارند و اینها انسانهایی نیستند که به منافع دیگران احترام بگذارند و به دنیا با دید کاسبکارانه نگاه میکنند که منافع خودشان را تضمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: روابط آمریکاییان با ایران از سال 1330 تاکنون نشانگر این است که همیشه به دنبال منافع و مطامع یکسویه و یکطرفه خودشان بودند، در کودتاها چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب نقش داشتند و در تحقیر ملت ایران در جریان تحمیل کاپیتولاسیون به ایران تلاش زیادی کردند و در نگاه داشتن دیکتاتوری همانند محمدرضا تلاش فراوانی کردند.
نماینده تهران در خانه ملت بیان کرد: ما سابق خوبی از روابطمان با آمریکا نداشتیم و همانگونه که امام خمینی (ره) فرمودند رابطه آمریکا با ایران رابطه گرگ با میش است ولی در عین حال ما باید یک انعطافی نشان دهیم و به جهان نشان دهیم که ما اهل مذاکره هستیم ولی این آمریکاییان هستند که میخواهند در مذاکرات یکسویه و یکجانبه رفتار کنند.
وی با اشاره به چگونگی انعطاف جمهوری اسلامی ایران گفت: انعطاف تغییری لحنی است که در دیپلماسی رخ داده است و همین تغییری است که در سخنان روحانی در سازمان ملل مطرح شد و وی در عین حال اصرار بر اصول، تغییراتی در ادبیات گفتوگو صورت داد.
حجتالاسلام حسینیان با حمایت از این تغییر لحن دستگاه دیپلماسی و بهویژه ادبیات گفتوگوی رییسجمهور گفت: این تغییر لحن چارچوبی است که مقام معظم رهبری با سلاح نرمش قهرمانانه آن را مشخص کرده است.
پایان پیام/
نظر شما