به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه آزادلیق مطبوعات جهان حکومت الهام علی یف را به شدت مورد حمله قرار دادند. یک روزنامه سوئدی نوشته است که حکومت آذربایجان این کشور را به یک کشور فئودالی تبدیل کرده است. توجه مطبوعات جهان به انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان معطوف شده به طوری که روز گذشته روزنامه های بانفوذ چاپ آمریکا، انگلیس، فرانسه، سوئد، نروژ و سایر کشورها مقالات متعددی درباره وضعیت پیش از انتخابات ریاست جمهوری در آذربایجان، جعل انتخابات از سوی خانواده علی اف ها و اختلاس در آذربایجان منتشر کرده اند.
روزنامه " اکسپرس" که از پرتیراژترین روزنامه های چاپ سوئد است، در مقاله ای در رابطه با آذربایجان با عنوان " دیکتاتوری که اروپا از یاد برده است "، می نویسد: برخی امیدوار بودند که با میزبانی آذربایجان برای مسابقه موسیقی " یوروویژن" در سال میلادی گذشته که انظار بین المللی به سوی این کشور دوخته شده بود، وضعیت حقوق بشر و آزادی ها در آذربایجان بهتر خواهد شد. ولی نه تنها این انتظارات برآورده نشد، بلکه رژیم قصی تر نیز شد و فشار بر مخالفان دولت در این کشور تشدید یافت. افرادی که با سیاست های دولت کنار نمی آیند، با اتهامات کذبی چون حمل مواد مخدر و اسلحه روانه زندان می شوند.
در این مقاله گفته شده است که از بین 10 نفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان صرفا "جمیل حسنلی" و "الهام علی یف" ارزش صحبت کردن را دارند. نویسنده این مقاله با اشاره به این که حکومت الهام علی یف هرگز قصد برگزاری انتخاباتی دموکراتیک را نداشته و ندارد، می افزاید که شخصیت پرستی حاکمیت الهام علی یف در مورد حیدر علی یف، میراثی است که صرفا با مدل کره شمالی قایل مقایسه است. فساد مالی در آذربایجان گسترش زیادی یافته است و یک نظام نیمه فئودالی شکل گرفته است. به عبارتی قوانین با اولویت دادن به منافع علی یف و هیات حاکمه صرفا برای خفه کردن منتقدان از آنها به تصویب می رسد. در آذربایجان هیچ گاه انتخاباتی دموکراتیک برگزار نشده است.
نویسنده در ادامه سوال می کند: در کشوری که مخالفان، خبرنگاران و سایر فعالان در زندان ها به سر می برند، مگر امکان برگزاری انتخاباتی دموکراتیک وجود دارد؟ این مقاله می افزاید: اتحادیه اروپا باید با اعمال تحریم های هدفدار برای بهبود وضعیت در آذربایجان بکوشد.
روزنامه "آفتن پستن" چاپ نروژ نیز در مقاله ای در رابطه با وضعیت موجود در آذربایجان، نظرات "استن بارت ایدن" وزیر خارجه نروژ را نیز منعکس کرده است. وی با اشاره به این که نروژ نیز نگرانی مقامات اروپایی در رابطه با آذربایجان را موجه می داند، مقامات آذربایجانی را به برگزاری انتخاباتی دموکراتیک فرا خوانده است.
مولف در ادامه به مشکلات جدی که برای مخالفان دولت در آذربایجان در مرحله پیش از انتخابات ایجاد شده است، اشاره نموده و با استناد به گزارشات سازمانهای بین المللی خاطرنشان کرده است که در حال حاضر 142 زندانی سیاسی در آذربایجان وجود دارد که خبرنگاران، فعالان جامعه مدنی و جوانان نیز جزو آنها هستند.
در این مقاله همچنین نرمش غرب در برابر رژیم دیکتاتوری حاکم بر آذربایجان مورد انتقاد قرار گرفته و موقعیت استراتژیک آذربایجان، ذخایر نفت و گاز و نقش ترانزیتی آن در حمل و نقل به افغانستان به عنوان عواملی که غرب را وادار به نادیده گرفتن وضعیت موجود در این کشور می کند، نام برده شده و انتقاد فعالان و مدافعان حقوقی آذربایجانی از غرب به خاطر چنین برخوردی را یادآوری کرده است.
خبرگزاری شبستان:الهام علی قرار است برای پنج سال دیگر رئیس جمهور کشور کوچک آذربایجان باشد،وی را آخرین دیکتاتور اورآسیایی می نامند.
کد خبر 301796
نظر شما