محمد مهدی صباغی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به اینکه این مراسم از دیر باز از روستایی در 5 کیلومتری مشهد اردهال به نام روستای نشلج برگزار می شود، اظهار داشت: تمام اهالی روستای نشلج در هفتمین روز درگذشت امامزاده سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) هر سال در سومین جمعه مهر ماه بعد از مراسمی که در مسجد جامع این روستا برپا می شود با پای پیاده راهی مشهد اردهال می شوند و در قالب هیات با سینه زنی و زنجیرزنی مراسم هفتمین روز شهادت حضرت و یاران با وفایش را برگزار می کنند که به همین دلیل این مراسم به نام «جمعه نشلجی ها » شهرت یافته است.
صباغی، قدمت برگزاری مراسم «جمعه نشلجی ها » را بیش از هزار سال دانست و افزود: پیشینیان این مراسم را در آن خفقان حکومتی برپا می کردند و از آن سال های دور تا کنون به عنوان یک مراسم سنتی مذهبی در برگزاری هفتیمن روز شهادت سلطان علی بن باقر(ع) و یاران شهیش در دره اوقان (ازناوه) در سومین جمعه از مهرماه باقی ثابت و به یادگار گذاشته شده است.
وی افزود: کاروان عزادران روستای نشلج در قالب دسته های سینه زن و زنجیرزن ابتدا به قصد زیارت شاهزاده حسین (ع) وارد شده و سپس به سمت حرم مطهر حضرت سلطانعلی حرکت می کنند و در صحن امام محمدباقر(ع) به آیین سوگواری می پردازند.
به گفته وی، امسال آیین سنتی مذهبی جمعه نشلجی ها همراه با تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل العباس (ع) و واقعه کربلای اردهال در صبح و بعدازظهر این در مشهد اردهال برگزار می شود.
روستای نشلج در 42 کیلومتری جنوب غربی شهرستان کاشان و در 5 کیلومتری شهادتگاه حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) واقع شده است .
این روستا با جمعیت بالغ بر 3 هزار نفر پر جمعیت ترین روستای کاشان با جمعیت جوان است که در منطقه اردهال واقع شده و کوه اردهال را در درون خود جای داده است.
پایان پیام/
نظر شما