خبرگزاری شبستان:به اعتقاد تحلیلگران موسسه «وود ماکنزی» ،مسائل انرژی ،چشم انداز رشد تولید نفت و گاز در خاورمیانه با تنزل شدید در اعطای مجوز به شرکت ها ،فعالیت های استخراجی و ذخایر انرژی در چند سال گذشته،کاهش پیدا کرده است.
در یک دهه گذشته افزایش بسیار زیادی را در اعطای مجوز به کمپانی های بین المللی نفت در خاورمیانه از پروژه های نفتی عراق گرفته تا پروژه های LNG شاهد بودیم.
پس از افزایش حدود 20 مجوز در سال 2000 به بیشترین حد بیش از 50 مجوز در سال 2009 میلادی، ناگهان شاهد کاهش این روند تا حدود 15 مجوز تا سال 2012 هستیم .
استوارت ویلیامز،تحلیلگر انرژی خاورمیانه در موسسه «وود ماکنزی» در این باره می گوید:ما دوباره وارد یک سیکل شده ایم و اکنون در راه تنزل دوباره در این مسیر هستیم.
به گفته او ما در سال جدید و سال گذشته بیشتر از اعطای مجوز شاهد لغو مجوزها بوده ایم اما هنوز هم تعداد زیادی از مجوزهای فعال وجود دارند.
منابع غنی و پر مناقشه نفت و گاز موجب جذب میلیاردها دلار سرمایه برای منطقه در دهه های متمادی شده است اما رونق در بازار نفت و گاز آمریکا در چند سال گذشته و کشفیات عظیم و جدید این منابع انرژی در آفریقا موجب شده است تا در چند سال اخیر ،غول های جهانی انرژی مانند «اکسون موبیل»،«شل»،«توتال» و «بی پی» تمایل کمتری به سرمایه گذاری در بخش های بی ثبات خاورمیانه داشته باشند.
اگرچه در حال حاضر تاثیر حملات مکرر به خط لوله اصلی صادرات نفت بر تهیه نفت جهانی محدود است اما تاثیر بلند مدت این بی ثباتی بر فراهم کردن نیازهای نفتی جهانی بسیار چشمگیر خواهد بود.
از سال 2005 تا 2008 میلادی، یمن مهم ترین کشور در خاورمیانه در زمینه تعداد حفاری چاه های نفت بود اما این فعالیت ها در سال 2009 به خاطر وخیم شدن اوضاع امنیتی کشور به شدت کاهش پیدا کرد.
پس از آن به دنبال اعتراض های ضد دولتی که در اوایل 2011 بالا گرفت ،این حفاری ها به طورکامل قطع شد.
این در حالی است که سوریه هم که دومین کشور در انجام فعالیتهای حفاری در سال های 2010 تا 2011 میلادی بود شاهد توقف حفاری در سال 2012 به دلیل جنگ داخلی بود.
ویلیامز در این باره می گوید:یمن یکی از بهترین مکان ها برای انجام فعالیت های استخراج نفت و یکی از کشورهای خارج از «اپک» اما موفق در این زمینه بود.
وی می افزاید:اما با مشکلاتی که در این کشور به وجود آمد،این موفقیت ها در سال گذشته میلادی به سرعت رو به افول گذاشت.
به گفته تحلیلگران نفتی،کاهش حفاری ها در یمن و سوریه تا اندازه ای به افزایش ناآرامی ها در کردستان و رژیم صهیونیستی برمی گردد.
گفته می شود که تعداد چاه های حفاری شده به میزان یک سوم از سال 2011 تا 2012 میلادی کاهش پیدا کرده است.
ویلیامز با اشاره به اینکه با این تفاسیر ما اکنون یک روند نزولی را در زمینه تولید نفت و گاز طی می کنیم این شرایط را بسیار ناامیدکننده توصیف کرد.
خبرگزاری شبستان:بی ثباتی امنیتی در خاورمیانه و رونق بازار نفت در آمریکا و آفریقا موجب شده تا غول های جهانی انرژی تمایل کمتری به سرمایه گذاری در بخش های بی ثبات خاورمیانه داشته باشند.
کد خبر 301447
نظر شما