سهیل قربان دایی پور، هنرمند عکاس درباره برپایی نمایشگاه مشترک با احمد آریا منش با عنوان «نور نوشت» که تلفیق عکس - خط است بهخبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان گفت: در دنیا هنرهای نو رواج دارند؛ خیلی از هنرها اشباع شده اند و چیزی برای نو شدن ندارند و هنرمندان بیشتر بر روی تلفیق کار میکنند.
وی افزود: هنر خوشنویسی یکی از هنرهای اصیل ایرانی است ظرفیت و پتانسیل بالایی برای مانور دادن دارد، خوشنویسی آنقدر پرقدرت است که میتوانیم بر روی آن کار کنیم، ولی متأسفانه از فضای هنر مدرن دور مانده است در صورتی که در خارج از ایران از این پتانسیل استفاده شده است.
این هنرمند عکاس اظهار داشت: با همه احترامی که برای اساتید سنتگرای هنر خوشنویسی قایل هستم، این هنرمندان حالت تدافعی نسبت به واردشدن در فضای مدرنیته دارند در صورتی که جوانها یک چیز متد دیگری را میپسندند.
قربان دایی پور با بیان نمایشگاه نور نوشت لباس نو پوشاندن به قامت خط ایرانی است، خاطر نشان کرد: ما با این نمایشگاه سعی در پوشاندن لباس نو به قامت خط ایران بود، در واقع این نمایشگاه ورود به فضای جدیدی بود.
این هنرمند یادآور شد:سابقه نقاشی با نور به اوایل قرن بیستم برمیگردد، کارهای پابلو پیکاسو به همین شکل بود، نور از نظر تکنیک عکاسی قدیمی است، اما نحوه استفاده از آن نو است، ما در این نمایشگاه بر استفاده از یک تکنیک ساختهشده تأکید داریم و آثار به گونهای هستند که با هم آمیختهشده اند.
قربان دایی پور با بیان اینکه در «نور نوشت» سوژه کاملا نور است، گفت: آثار این نمایشگاه هم کاملا اثر خطاطی هستند و هم عکاسی یعنی نمیتوانیم بگوییم اثار صرفا عکس هستند یا خطاطی در واقع تجربه تجربه همکاری خطاطی و عکاسی است، این دو هنر، هنر فردی هستند، کار خطاطی کم به صورت جمعی انجام میشود و عکاسی هم ذاتا هنر فردی است.
این هنرمند عکاس «نور نوشته» را حس مشترک دو هنرمند خواند و تصریح کرد: آثار این نمایشگاه همکاری تنگاتنگ حس دو هنرمند است که به صورت نمایشگاه مشترک به نمایش در آمده است.
گفتنی است، نمایشگاه «نورنوشت» شامل مجموعه آثار مشترک احمد آریامنش هنرمند خوشنویس و «سهیل قربان داییپور» هنرمند عکاس ۱۹ مهرماه در گالری شکوه گشایش خواهد یافت و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما