آیین قدیمی خون صلح بازهم ناجی جان قاتل شد

خبرگزاری شبستان: آیین سنتی خون صلح امروز نیز جان یک نفر از اهالی روستاهای شهرستان دلفان را نجات داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از لرستان، خون بس یا خون صلح آیینی سنتی است که از دیرباز در میان مردمان لرستان و بخشی از مردمان غرب کشور رواج داشته است. در این آیین ارزشمند که با پادرمیانی ریش سفیدان و افراد متعمد محلی انجام می شود، خانواده مقتول از عمل قصاص فرد قاتل صرف نظر می کنند.

 

در این آیین که تجلی فرهنگ گذشت و مهربانی مردم لرستان است، مردم محله با هدایت ریش سفیدان که امروزه با حضور مسئولان نیز برگزار می شود، قاتل کفن پوش را در سایه یک جلد کلام الله مجید و با یک قبضه چاقو به دیدار خانواده مقتول می برند.این آیین به این معنی است که خانواده مقتول یا قاتل را به عظمت کلام الله مورد بخشش قرار دهند و یا با چاقویی که معمولاٌ در کنار قرآن گذاشته می شود، آنرا قصاص کنند.

 

در این مراسم اولیا دم، کلام الله مجید را بوسیده و به خاطر قرآن خصلت بزرگ منشی خود را به نمایش می‌گذارند و مقتول را آزاد می کند.این آیین با صلوات مردم همراه به پایان می رسد و بعد از آنان میان دو خانواده صلح برقرار می شود.مردم استان لرستان در این آیین میزان حرمت و احترام به قرآن و همچنین فرهنگ دینی و مذهبی را در خصوص بخشش به نمایش می گذارند.


امروز نیز مراسم خون صلح روستای اشرف آباد شهرستان دلفان با حضور امام جمعه این شهر و برخی از مسئولان محلی برگزار شد. حجت الاسلام سید جعفر مرادیانی، امام جمعه نورآباد در آئین با اشاره به اهمیت عفو و گذشت از منظر دین مبین اسلام گفت: آیین سنتی خون صلح از فرهنگ های حسنه و خوب مردم دیار لرستان است.


وی با بیان اینکه اسلام دین مهربانی و گذشت است، افزود: این آیین مردم لرستان نشان دهنده اوج احترام مردم لرستان به سنت های نبوی و اسلامی است.


حجت الاسلام مرادیانی ایجاد تفرقه و دشمنی بین مسلمانان را از دسیسه های دشمنان خواند و اظهار داشت: مسلمانان باید با حفظ وحدت و همدلی همواره از اختلاف و تفرقه پرهیز کنند.


گفتنی است، یک درگیری محلی در سال 83 در روستای اشرف آباد شهرستان دلفان، منجر به قتل یک نفر از اهالی این روستا شده بود که در سایه تلاش های مستمر ریش سفیدان، بزرگان و شورای حل اختلاف بخش میربگ شمالی خانواده مقتول راضی به گذشت شد و مراسم خون صلح برگزار شد. در سایه این آیین ارزشمند کینه و دشمنی دیرینه در این روستا با گذشت 9 سال به صلح و دوستی تبدیل شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 301277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha