حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان برخوردها با نقل خاطرات امام خمینی (ره) از زبان آیتالله هاشمی را طبیعی دانست.
وی با بیان اینکه بحثهای پیشآمده طبیعی است، افزود: در کشور ما علاوه بر قوانینی که داشتهایم برخی از نقلها از نوع خاص از مواضع امام در سیاست تأثیر داشته است و در شرایط کنونی نیز خانواده امام (ره) در قید حیات هستند و در فضای سیاسی حضور دارند و میتوانند نسبت به این نقل قولها واکنش نشان داده و یا در صورت لزوم خودشان نقل قول انجام دهند.
فلاحتپیشه سه نکته راجع به مسایل پیشآمده در این خصوص مورد ارزیابی قرار داد و خاطرنشان کرد: در نکته اول باید گفت حق جامعه است که استنادات خاطرات را طلب کنند و در نکته دوم نیز حق آقای هاشمی است که برخوردهای فکری و منطقی با ایشان صورت بگیرد به جای برخوردهای تخریبی. متأسفانه در کشور ما برخورد تخریبی در خصوص افراد بزرگ نظام مدتهاست که پیش آمده و در نکته سوم به رغم خاطرات و واکنشها و موضعگیریها در نهایت تصمیمگیریها در عرصههای مختلف سیاسی و کشوری در حوزه قانون صورت میگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم شورای اسلامی با تأکید بر این نکته که در حال حاضر تصمیمگیریها در عرصه کلان سیاست به صورت قانونی صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: هم آقای هاشمی و هم منتقدین وی در حال حاضر جزء تصمیمگیران جامعه هستند و میتوانند این مباحث را در فضایی به دور از رسانهها مطرح کنند تا جوی چالشی در جامعه پیش نیاید.
وی با تصریح اینکه مرگ بر آمریکا و شعارهایی از این قبیل و نقلقولهایی در این خصوص میتواند در فضایی غیررسانهای بین آقای هاشمی و منتقدین وی بیان شود، عنوان کرد: دامنزدن به این مسایل فضای منفی در جامعه ایجاد میکند.
فلاحتپیشه در تحلیل فضای پیشآمده در حال حاضر در کشور گفت: چرخش سیاسی بعد از انتخابات 24 خرداد آقای هاشمی را از انزوا خارج کرد و ایشان را به طیف صاحب قدرت وارد کرد و کسانی که نقدهای تندی را وارد میکنند در این زمینه دغدغههایشان به دغدغههای سیاسی تبدیل شد.
فلاحتپیشه نکته دوم فضای ایجادشده در این خصوص را اینگونه مطرح کرد: در سیاست خارجی در کشور ما شبیه دهه 1370 به دو حوزه سیاست دیپلماسی وسیع و دیپلماسی عمومی تبدیل شده است.
وی افزود: در حال حاضر دیپلماسی عمومی صاحب محل است و این بحثها در حوزه دیپلماسی عمومی قرار میگیرد و بحثهایی در خصوص ارتباط با آمریکا، بیان خاطرات و شعارها همگی در این حوزه جای میگیرند.
نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس هشتم شورای اسلامی به حساسبودن مردم در خصوص شعار مرگ بر آمریکا اشاره کرد و اظهار داشت: آمریکا در سی و چند سال گذشته هیچگاه از دشمنی بر علیه مردم ایران دریغ نکرده و در حال حاضر هم مردم با پوست و گوشت و وجودشان اثرات تحریمهای شدید آمریکا بر علیه ایران را درک میکنند و حق دارند در خصوص چنین نکاتی موضعگیری کنند.
وی با تاکید بر این نکته که تمام این موارد دیپلماسی عمومی هستند و این دیپلماسی در عرصه سیاست خارجی بسیار تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: اما در این خصوص نباید کاری کرد اینگونه رفتارها توان چانهزدن دولت را تضعیف کند.
وی به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در حمایت از سیاست خارجی دولت اشاره کرد و افزود: ایشان در ضمن حمایت از سیاست خارجی دولت تأکید کردند آمریکا قابل اعتماد نیست تا اینکه در میان افکار عمومی به یک فضای منفی تبدیل نشود.
فلاحتپیشه نکته سوم در خصوص فضای پیشآمده از نقل خاطرات و واکنشها را اینگونه بیان کرد: تصمیمگیری در موضوع آمریکا در جهت منفی نباید قرار بگیرد و این جزء سیاستهای کلان نظام است و در شورای عالی امنیت ملی تصمیمگیری میشود که باید به تقویت آن کمک کرد نه تضعیف آن.
پایان پیام/
نظر شما