جواد آرینمنش، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در تحلیل بیانات اخیر مقام معظم رهبری خطاب به دستگاه دیپلماسی کشور گفت: فرمایشات رهبری شامل سه بخش بود.
وی با بیان اینکه در بخش اول مقام معظم رهبری تحرک دیپلماسی کشور را مورد حمایت قرار دادند، افزود: تحرک دیپلماسی از نگاه مقام معظم رهبری برای برونرفت از مسایل سیاسی و اقتصادی جاری و گذشته مثبت ارزیابی شد.
آرینمنش بخش دوم بیانات رهبر انقلاب را انتقاد به برخی اتفاقات پیشآمده در سفر به نیویورک دانست و خاطرنشان کرد: ممکن است برخی برداشتی از این اتفاقات داشته باشند و ممکن است منظور ایشان گفتوگوی تلفنی اوباما و روحانی بوده که این امر را تأیید نکردند.
نماینده مردم مشهد در مجلس هشتم شورای اسلامی بحث سوم سخنان رهبری را ابراز بیاعتمادی کامل نسبت به آمریکا دانست و تصریح کرد: ایشان تأکید داشتند که آمریکاییها مورد اعتماد نیستند زیرا نظام تکصدایی در آمریکا حاکم نیست و نفوذ لابی صهیونیستی در آمریکا بسیار زیاد است و بسیاری از ارگانهای اقتصادی و سیاسی در این کشور به دست لابی صهیونیستی حتی در انتخابات این کشور نیز صهیونیستها حضور جدی داشتند لذا آمریکاییها سخنگوی واحدی ندارند که تغییر و نوسان در تصمیمگیریهای آنها وجود نداشته باشد و فشاری که رژیم صهیونیستی بر تصمیمات این دولت وارد میکند ثبات سیاسی آمریکا را تحتالشعاع قرار میدهد.
آرینمنش ادامه داد: به همین دلیل حرفهای ضد و نقیض از سوی دولتمردان آمریکایی همواره بیان شده تا جایی که در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل دولت این کشور حق غنیسازی ملت ایران را تأیید میکند و تعامل با ایران را برای برونرفت از مشکلات تأثیرگذار میداند اما در سویی دیگر تأکید میکند که پرونده هستهای ایران مفتوح است و گزینه نظامی بر علیه ایران روی میز است.
وی تصریح کرد: ضد و نقیضگوییها ادامه دارد و رهبر انقلاب بر همین اساس گفتهاند آمریکاییها قابل اعتماد نیستند و در چنین شرایطی باید با سیاست عزت، حکمت و مصلحت و نظرداشت حقوق مسلم هستهای جمهوری اسلامی ایران و حقوق ملت ایران پای میز مذاکره حاضر شد و از خواستههای اصلی نظام کوتاه نیامد.
این کارشناس سیاسی با تأکید بر اینکه که نباید به گونهای عمل کنیم که خودمان را در عرصه سیاسی همچنین منزوی نشان دهیم، عنوان کرد: تحرکات جمهوری اسلامی ایران در فضای بینالملل این فضا را متحول کرد و توانست جوی مثبت ایجاد کند و تعاملات جهانی حاکم را به سمت مثبت برای مذاکره با دولت پیش ببرد و ما معتقدیم اگر دولت با همین روش در عرصه دیپلماسی پیشروی کند بازی برد-برد را رقم خواهد زد.
پایان پیام/
نظر شما