رضا رضایی، رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی بجنورد و دبیر این جشنواره با بیان اینکه تداوم جشنواره تئاتر استان در حوزه اجرایی و برنامه ریزی هنرمندان اثرات مثبتی را به جا می گذارد، اظهار داشت: تعالی بخشیدن به تئاتر شهرستان ها و رفع کاستی های حوزه اجرا و نقاط ضعف و قوت حوزه نمایش از اثرات مثبت جشنواره است.
وی کسب افتخارات هنرمندان در سال های اخیر با راهیابی در جشنواره های منطقه ای و نیز تئاتر فجر را نشان از اثر گذاری این رویداد هنری ذکر و بیان کرد: برگزاری جشنواره، افق تازه ای را برای هنرمندان ترسیم می کند.
وی نهادینه شدن جشنواره را در طول چند دوره برگزاری در فراهم کردن فضای برنامه ریزی، موثر دانست و بیان کرد: از این طریق متولیان حوزه اجرا به نقاط ضعف و قوت کار پی برده و با برنامه ریزی بهتر و اصولی تر در این راستا گام برمی دارند.
وی بهره گیری از هنرمندان پیشکسوت و با تجربه در امر داوری در جشنواره را در تقویت بنیه علمی هنرمندان راه گشا دانست و افزود: از طریق جشنواره نیز فضا برای رقابت و به اثبات رساندن هنرمندان فراهم می شود.
وی در رابطه با نقش تمرکز زدایی در تقویت تئاتر و فراهم کردن زمینه برای برگزاری جشنواره ها در شهرستان ها در راستای ایجاد تحرک و پویایی بیشتر در بین هنرمندان شهرستانی گفت: تلاش ما در حوزه هنرهای نمایشی، استعدادیابی و کشف ظرفیت های نو است که حضور چهره های جوان در جشنواره های اخیر بیانگر این ادعاست.
رضایی افزود: اهمیت دادن به تئاتر شهرستان ها و استعدادیابی سبب شده تا تئاتر از حالت انحصاری خارج شده و بتواند ظرفیت های نو ایجاد کند تا علاقمندان به این حوزه به راحتی در این عرصه فعالیت کنند.
وی همچنین در ادامه فراهم کردن فضای تمرین و حمایت از گروه ها را در تحقق مقوله تمرکز زدایی بسیار اثر گذار عنوان کرد.
رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی بجنورد با بیان اینکه تا کنون سیاست مسئولان کشور و استان هم تحقق تمرکز زدایی بوده است، اظهار داشت: برای تحقق این مهم به مولفه هایی همچون آموزش در حوزه شهرستان در قالب کارگاه های آموزشی و بسته های حمایتی مانند اعطای درجه های هنری و بهره مندی آنها از صندوق حمایت از هنرمندان نیاز است که در دستور کار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.
وی ادامه داد: فعالیت هایی که در حوزه آموزش برای گروه های مختلف در حال برنامه ریزی است موجب تقویت روحیه هنرمندان می شود و هنرمند شهرستان به این باور می رسند که جایی برای کار کردن آنها وجود دارد .
دبیر هشتمین جشنواره تئاتر استان اظهار امیدواری کرد: از این طریق هنرمندان شهرستانی به بلوغ کاری در حوزه تئاتر برسند.
رضایی ظرفیت شهرستان ها را متفاوت ذکر و بیان کرد: باید در حوزه زیر ساخت نیز در شهرستان ها به جایی برسیم که بتوانیم جشنواره ها را در دیگر نقاط استان برگزار کنیم.
وی در رابطه با فراهم کردن زمینه از طریق جشنواره برای حرکت به سمت فروش بلیت و فرهنگ سازی در این حوزه در بین مخاطبان، گفت: هر چند در حوزه فعالیت جشنواره ای استان این اتفاق نیفتاده است اما هنرمندانی در اجرای آثار خود در این عرصه گام برداشته اند.
وی با بیان اینکه بخشی از این اتفاق به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی به هنرمندان برمی گردد، افزود: ما با پرداخت کمک هزینه های اجرا و در اختیار گذاشتن سالن به شکل رایگان تا حدی در این بار حرکت کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان پس از راهیابی اثر خود به جشنواره فرصت لازم را برای بازاریابی و تبلیغات برای تحقق این حرکت دارند تا از ما حصل آن بتوانند از گروه خود حمایت کنند، گفت: شکل گرفتن این حرکت نیز نیازمند زمان است و به خواست هنرمندان بر می گردد.
به گزارش ستاد خبری هشتیمن جشنواره تئاتر خراسان شمالی؛ وی خاطر نشان کرد: این آمادگی در ما وجود دارد و امیدواریم همانطور که در اجرا و کیفیت بخشیدن به کارها موفق بودیم، بتوانیم در این عرصه فعالیت هایی را در راستای حمایت از هنرمند انجام دهیم تا این حرکت به پشتوانه مردم فرهنگمدار استان محقق شود و هنرمندان نیز در راستای آثار فاخر نمایشی گام بردارند.
یادآوری می شود؛ هشتمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی از 16 تا 18 مهر ماه جاری با رقابت 10 اثر نمایشی در بجنورد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما