به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسکندر مؤمنی، رییس پلیس راهور ناجا امروز در دومین جشنواره رسانه، ایمنی و فرهنگ ترافیک گفت: سابقه تاریخی، آموزههای دینی و فرهنگ قوی ما ایجاب میکند که در راستای عرصه سلامت جامعه با همکاری یکدیگر فرهنگ ایمنی و ترافیک را در جامعه نهادینه کنیم.
وی اظهار کرد: یک میلیارد و 700 میلیون وسیله نقلیه در سطح دنیا وجود دارد و متأسفانه یک میلیون نفر در تصادفات جادهای کشته میشوند.
سردار مؤمنی ادامه داد: میانگین فوتی دنیا به ازای هر 10 هزار نفر 5/7 نفر، در آسیا به ازای این میزان 10 نفر، در اروپا 7/2 نفر و در ایران 3/7 نفر است که کشور ما نسبت به میانگین آسیا کمتر میباشد.
رییس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: در سالهای 84 و 85 به ازای هر 10 هزار نفر وسیله نقلیه 25 نفر کشته میِشدند که این میزان هماکنون به 3/7 نفر کاهش یافته است که این امر حاصل مشارکت مردم، اصحاب رسانه و همه هنرمندان است.
وی تصریح کرد: در سالهای 84 و 85 بالغ بر28 هزار نفر در جادههای کشور کشته میشدند ولی با وجود افزایش وسایل نقلیه و سفرهای درونشهری و برونشهری این میزان به 19 هزار کشته کاهش یافته است.
سردار مؤمنی در ادامه تصریح کرد: وقتی به کشتهها نگاه میکنیم میبینیم دستاوردهای زیادی در زمینه کاهش آن بدست آوردیم ولی وقتی به حال و آینده مینگریم آمار 20 هزار کشته بسیار بالا میباشد که باید در این زمینه اقدامات زیادی صورت گیرد.
رییس پلیس راهور تهران در ادامه تصریح کرد: ما در پلیس راهنمایی و رانندگی از میان تمام مؤلفههایی که در راستای کاهش سوانح و حوادث وجود داشت، رویکرد اصلی خود را ارتقای فرهنگ رانندگی در جامعه قرار دادیم. به عبارتی هر چند عوامل دیگری مانند ایمنی راه، سیستم امداد و نجات و عوامل انسانی نقش بی بدیلی دارند ولی ما تمرکز خود را بیشتر بر روی عوامل انسانی و ارتقای فرهنگ رانندگی قرار دادیم و در این راه همه بخشهای جامعه دست به دست هم دادند تا آمار سوانح و رانندگی را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه جهان امروز بدون رسانهها معنایی ندارد، افزود: امکان ندارد ما بدون اصحاب رسانه بتوانیم نقشهای خود را ایفا کرده و اقدامات خود را عملی کنیم.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات یک عکس از صحنه و یا یک فیلم کوتاه میتواند تأثیر عمیقی در انسان بگذارد، خاطرنشان کرد: اثر یک عکس یا فیلم کوتاه از یک سخنرانی هم بیشتر است.
سردار مؤمنی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این حساسیت در کشور ما ایجاد شده است که موضوع ایمنی و امنیت یک موضوع جدی است و همه اندیشمندان، مسئولان، فرهیختگان و اصحاب قلم در آن ورود پیدا کردهاند.
رییس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: اگر ما بخواهیم این 19 هزار کشته را به حداقل برسانیم باید بر این میزان از کاهش کشتهها بسنده نکنیم و از تجربیات گذشته درس بگیریم و به سمتی که درخور جایگاه کشورمان است، حرکت کنیم که این امر نیز با مشارکت مردم، مسئولان و اصحاب رسانه امکانپذیر است.
شایان ذکر است، دومین جشنواره رسانه، ایمنی و فرهنگ ترافیک امروز 13 مهر در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما