میراث فرهنگی برای مرمت آثار باستانی نیازمند اعتبارات است

رئیس کارگروه فرهنگ و گردشگری مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی برای مرمت آثار باستانی نیازمند اعتبارات است، گفت: اعتبارات فعلی باید چندین برابر شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر سید احمدرضا دستغیب، نایب رییس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دروه هشتم، شب گذشته (20فروردین) در جمع خبرنگاران ضمن مثبت ارزیابی کردن عملکرد سازمان میراث فرهنگی با توجه به میزان اعتبارات و مسئولیت‌های آن، گفت: مسئولیت‌های سازمان میراث فرهنگی از مرمت آثار باستانی تا حفظ و احیا آن بسیار گسترده و نیازمند اعتباراتی بیشتر از میزان فعلی است.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، انجام مسئولیت‌های فعلی سازمان میراث فرهنگی را نیازمند چهار تا پنج برابر اعتبارات فعلی دانست و افزود: با توجه به پوشش وسیع این سازمان احتیاجات مالی برای انجام مناسب فعالیت‌ها باید چندین برابر شود.

 

دستغیب، در ارتباط با بازگرداندن اشیا قیمتی و تاریخی، تصریح کرد: تنها مسئله پیگیری حقوقی مشکل را برطرف نمی‌کند بلکه بازگرداندن این آثار نیازمند هزینه‌هایی است که سازمان در ارتباط با آن محدودیت دارد.

 

رییس کارگروه فرهنگ و گردشگری مجلس، با اشاره به اقدامات مثبتی که در ارتباط با بازگرداندن این آثار در برنامه پنجم توسعه لحاظ شده، تاکید کرد: فقدان تعریف مشخص از اشیا تاریخی، نگهداری و هدایت این آثار توسط اشخاصی که تملک کاذب آن را به دست گرفته انداز مسائلی است که راهکارهای آن در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.

 

دستغیب، در ارتباط با معضلات جمع آوری این آثار ادامه داد: متاسفانه بعضی از اشخاصی که این آثار را به صورت خانوادگی در اختیار دارند به دلیل عدم تعریف ارزش افزوده و کاربرد شخصی بر ایشان در داخل کشور، به موزه‌های خارجی می‌فروشند.

 

وی تدوین شناسنامه خاص برای این آثار را مفید توصیف و تصریح کرد: قیمت گذاری کار‌شناسانه، بیمه اصولی و تضمین مسائل امنیتی در حل معضلات خروج این آثار از کشور بسیار موثر است.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، تعهد بها به حوزه مردمی و بخش خصوصی را از مواد برنامه پنجم توسعه دانست که معضلات حوزه آثار باستانی را کاهش می‌دهد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 29930

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha