به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، جعفر توفیقی پنجشنبه شب (11 مهر) در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به موضوع شرایط مجلس برای رای اعتماد گفت: وظیفه ای که بر دوش بنده است برقراری ارتباط با نمایندگان محترم به شکل انفرادی و گروهی و حضور در کمیسیونها و حضور در فراکسیونها است.
وی افزود: این حضور به منظور ارائه برنامهها و رفع ابهامات است و از ابتدای مسئولیت بنده این ارتباطها شروع شده و جلساتی با نمایندگان برقرار شده است.
سرپرست وزارت علوم افزود: هفته آینده هم در کمسیونها شرکت میکنم و استباط بنده این است که به مرور که سئوالات مطرح میشود کمک میکند به همراهی نمایندگان و تعدیل فضای مجلس و روز به روز شناخت ایجاد شود تا شرایط مساعدتتر شود.
توفیقی در خصوص اسلامی شدن بیان داشت: برای اینکه از رفتارهای سلیقهای خارج شود اشاره ما به سند دانشگاه اسلامی است که خوشبختانه اخیرا تصویب شده و ما هم مسیر ما در اسلامی شدن اتکا به این سند است.
وی تصریح کرد: اگر در گذشته برخی تصمیمها گرفته شده که سلیقهای بوده از این به بعد تمام کارها بر اساس سند خواهد بود.
سرپرست وزارت علوم گفت: احترام به دانشگاهیان و دانشجویان اصل اساسی است و برخورد با دانشجویان در شان نظام نیست و هر کاری که قرار است انجام شود بر اساس رعایت مسائل اسلامی و حفظ حرمت دانشگاه خواهد بود.
توفیقی ابراز داشت: در خصوص ارتباط حوزه و دانشگاه رابطه جدی خواهیم داشت و امروز مراکز پژوهشی و اساتیدی داریم که باید از آنها استفاده کنیم و اما اعتقاد داریم که ظرفیت طرفین بیش از این مسائل است.
وی تصریح کرد: در ملاقاتهای امروز موضوعات اولیه را بحث کردهایم و معتقدیم که همکاری وجود دارد اما ساختارها باید اصلاح شود.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به کشته شدن یکی از دانشجویان رشته برق گفت: در یکی از کارگاههای برق این اتفاق افتاده است و گزارشات اولیه آمده و منتظر گزارشهای نهایی هستیم.
توفیقی با اشاره به موضوع اسلامی شدن متون اسلامی گفت: توجه به متون و محتوا امری ضروری است و کمیتهای تحت عنوان علوم انسانی تشکیل شده تا ساز و کارهایی برای تقویت متون ایجاد شود.
سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: ما برای تجدید نظر در متون درسی رشتههای علوم انسانی نیاز به تولید محتوا متناسب با فرهنگ و ارزشهای اعتقادی خود داریم که این امر یکی از جاهای اساسی حوزههای علمیه است.
وی افزود: در حوزههای علمیه متون بسیار مهم نسبت به باورهای دینی است ولی کمتر مستند سازی برای تدریس شده است که باید از سرمایههای موجود از حوزههای علمیه استفاده کنیم.
توفیقی ابراز داشت: از سوی دیگر باید زیرساختهای علوم انسانی را تقویت کنیم و فضای نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی ایجاد شود و کرسیهای نظریه پردازی باید ایجاد شود و یکی از دلایل این کرسیها تقویت اندیشههای نو و پیشبرد علوم انسانی و نگاههای انتقادی به علوم غربی است.
وی با تاکید بر تقویت کرسیهای آزاد اندیشی گفت: اگر این کرسی ها تقویت شود ما میتوانیم شاهد این باشیم که محتواهای جدید علاوه بر محتواهای قبلی ایجاد شود.
سرپرست وزارت علوم ابراز داشت: اندیشههاباید بومی و مبتنی بر متون اسلامی و مبتی بر باورهای خودمان باشد و باید خودمان تولید علم کنیم.
وی در خصوص تعطیلی برخی رشتههای علوم انسانی گفت: واقعیت این است که بنده به جای تعطیلی باید بازنگری در رشتهها صورت گیرد و مثلا رشته حقوق بشر که تعطیل شده به نظرم اسلام خیلی میتواند در این بحث حرف داشته باشد و ضرورتی بر توقف رشتهها نداریم.
توفیقی ابراز داشت: ما میتوانیم در مسیر حرکت در رشتههای علوم انسانی تجدید نظر کنیم و به تدریج به سمت سازگاری این رشتهها برویم.
سرپرست وزارت علوم در خصوص حمایت از دانشگاههای حوزوی گفت: بنده به توسعه کمی آموزش عالی بسیار تاکید دارم و این همه توسعهای که صورت گرفته یک فرصت میدانم و این دانشگاههای مصداق همکاری میان حوزه و دانشگاه است.
وی در خصوص بعد نظارتی در دانشگاهها گفت: یکی از وظایف مهم نظارت و ارزیابی است و به جای مداخله باید از ابزار نظارت استفاده کنیم و کمتر استفاده شده و ما هر دانشگاهی که احیانا منعکس شود که نارضایتی هست هیئتهایی اعزام میکنیم و گزارش تهیه میشود تا چالش برطرف شود.
سرپرست وزارت علوم گفت: ما پاسخگویی به سئوالات دانشجویان و هیئتهای علمی را جدی دنبال میکنیم و کمیتهای برای رسیدگی به این شکایتها مستقر شده و در حال رسیدگی هستیم و اگر احیانا مشاهده شود که طبق قانون با آنها برخورد نشده دانشجو و استاد باز خواهند گشت.
وی افزود: تا به الان هم این بازگشت صورت گرفته و تعدادی از دانشجویان و اعضای هیئت علمی هم تاکنون بازگشتهاند.
پایان پیام/
نظر شما