به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «علی اسماعیلی» سرپرست معاون فرهنگی وزارت ارشاد در این مراسم با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در فرهنگ ایران، گفت: اهمیت کتاب و کتابخوانی به عنوان ابزاری دفاعی در برابر تهاجم فرهنگی بر کسی پوشیده نیست، چراکه کتاب محصول تجربههای بشری، خلاقیتهای ذهنی و آموزههای درازمدت انسان است که در قالب مکتوب به جامعه عرضه میشود. کتاب گنجیه فکر ارزشمندی است که پیامبر رسالت خود را با آن آغاز کرد.
وی با بیان اینکه یکی از راههای رسیدن به کمال بشری روی آوردن به مطالعه کتاب و کتابخوانی است، تاکید کرد: از نخستین سالهای انقلاب 830 هزار عنوان کتاب مجوز چاپ گرفتهاند که هر چه این تعداد افزایش یابد دلیلی بر اهمیت آن خواهد بود.
اسماعیلی به مطالبات جدی مقام معظم رهبری در مورد ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و توضیح داد: مقام معظم رهبری در سخنانشان تاکید کردند که هر چه در زمینه کتاب و مطالعه پیشرفت داشتهایم باید به 10 برابر افزایش پیدا کند. بنابراین رسیدن به این مهم و خودباوری و خوداتکایی، اصلی است که میتواند زمینه پیشرفت ما را در جامعه فراهم کند. در این ارتباط خوشحالیم گروهی از نویسندگان انقلاب اسلامی توانستهاند آثار خوب، زیبا و تاثیرگذاری برجای بگذارند و یکی از کارهای مهم وزارت ارشاد شناسایی این آثار خوب است.
وی مانایی کتاب را در این دانست که خوب، زیبا و تاثیرگذار نوشته شود و افزود: کتاب خوب یعنی کتابی که بتواند حداقل پاسخی به نیازهای مخاطب بدهد. امروز یکی از دغدغههای همه کشورها ترویج کتاب و کتابخوانی است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در پایان سخنانش با اشاره به افزایش سرانه مطالعه، بیان کرد: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. جشنوارههایی برگزار شده و قدمهایی در جهت ترویج مطالعه کتاب و کتابخوانی برداشته شده است. در این راستا همه دستگاههای فرهنگی وظیفه دارند پشتازان عرصه فکر و فرهنگ را ترغیب کنند. همچنین نقد کتاب نیز نکته مهم دیگری است که باید به صورت جدیتر بر روی آن تاکید شود. نقد یعنی آشکار ساختن جلوههای مثبت و یا منفی که در یک کتاب وجود دارد. همچنین نقد فرصتی را به نویسنده میدهد و فرصتی را نیز به خوانند و یا مخاطب ارائه میکند. ما نیز به سهم خود چندین سال است که به ابتکار موسسه خانه کتاب فرصتی را فراهم کردهایم که آثار مثبت را شناسایی و به جامعه معرفی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما