به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدرضا مجیدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو امروز (11 مهر) در مراسم رونمایی از فرش "تقارب فرهنگ ها" تصریح کرد: جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به گفتگو های فرهنگی نیاز دارد.
وی ادامه داد: به ویژه دهه اخیر که برخی افراطی گری ها در دنیا مسائل مختلف و اسفباری را منجر شده،می توانیم با تکیه بر فعالیت های فرهنگی این زمینه را از افراطیون بگیریم و باب گفتگو و تفاهم را باز کنیم.
بدون ایران پای فرهنگ و تمدن در دنیا لنگ می زند
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو با اشاره به تلاش ها و گفتگوهای جهانی در خصوص ایران تصریح کرد: در این فضای سنگین سیاسی ملاقات هایی با حضور کشورهای اروپایی صورت گرفت که در این جلسات اذعان می شده که اگر ایران در عرصه جهانی حضور نداشته باشد،حرفچندانی برای گفتن نیست.
وی با تاکید بر تاریخ غنی و طولانی ایران زمین اضافه کرد: ایران به جهت داشتن تاریخی طولانی جزء چند فرهنگو تمدن مطرح در جهان است.
مجیدی با اشاره به فضای ایجاد شده بعد از جریان های بیداری اسلامی با محوریت اسلام هراسی خاطرنشان کرد: امروز این حرکت به سمت شیعه هراسی و ایران هراسی رفته که نمود بارز آن از زمان ساخت فیلم 300 دیده شد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم تلاش برای آشنایی اذهان جهان با شهرهای مختلف ایران خاطرنشان کرد: در همین خصوص نامه هایی برای استانداران 30 استان وقت ارسال شد که تا در صورت داشتن برنامه هایی در این خصوص با تعامل به این مسائل بپردازیم ولی در برخی از استانداران ظاهرا به علت مشغله هایی که داشتند،اقدامی در این خصوص نداشتند.
فضای غالب معنوی در قم باعث می شود تا به مشاهیر و مفاخر کمتر توجه شود
وی با بیان اینکه تهران پایتخت ایران است ولی همه چیز در تهران نیست، افزود: در قم به عنوان شهری مذهبی به دلیل متاثر بودن از فضای معنوی گاها گنجینه مشاهیر،تواریخ و مفاخر آن فراموش شده و تحت تاثیراین شرایط کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما تا کنون بافت کاشان و قشقایی های فارس در کنوانسیون معنوی سازمان یونسکو به ثبت رساندیه ایم، گفت: ولی با این وجود هنوز خاستگاه این هنر و صنایع دستی ایران باز نشده و شاید هنوز عمدتا نگاهها در این خصوص تجاری باشد.
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو افزود: در این سازمان کنوانسیونی تحت عنوان "حافظه جهانی" وجود دارد که در آن میراث مکتوب به ثبت میرسد و تا کنون مجموعه آثاری از کشورمان در آن به ثبت رسیده و در قم کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی هم جایگاه ویژه ای دارد که باید نسبت به معرفی آن اقدام شود.
وی با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید تصریح کرد: فراخوان ما برای همکاری استانداران 31 استان کشور در جهت معرفی شهرهای مختلف کشورمان همچنان پابرجاست و استانداران جدیدی که منصوب می شوند، می توانند توانمندی های فرهنگی استان خود را ارائه کنند.
مجیدی در ادامه در خصوص تابلو فرش "تقارب فرهنگ ها" گفت: این فرش ماه آینده در محل سازمان یونسکو در پاریس رونمایی می شود.
وی در خصوص مراسم رونمایی که امروز در قم انجام شد، افزود: این حرکت به مناسبت آغاز دهه بین المللی تقارب فرهنگ ها در شهر قم اتفاق افتاد و این فرش تنها یک نمونه از معادن غنی قم می باشد که باید در کنار تقویت وجوه فرهنگیبه جهانیان عرضه شود.
سلسله گفتگوهایی در حوزه ادیان و تمدن ها در قم ایجاد شود
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو گفت: باید سلسله گفتگوهایی در عرصه بین المللی در حوزه گفتگوی ادیان و تمدن ها اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: ما باید با بهره مندی از بعد فرهنگی تهدیدی به نام شیعه هراسی را به فرصت تبدیل کنیم چراکه امروز فضا برای این حضور آماده است.
هنر ظرفیتی مهم در گفتگوی تمدن ها
مجیدی ادامه داد: هنر یکی از ظرفیت های مهم در حوزه گفتگوی تمدن هاست چرا که با ابزار هنر دیگربرای انتقال پیام نیازی به ترجمه نیست.
وی تصریح کرد: فرهنگ و هنر ظرفیتی است که هرجا سخن از آن به میان بیاید برخلاف سیاست که کار را به دعوا می کشاند،دعواها خاتمه یافته و فضااز تنش خالی می شود.
ایران گلستانی در میان آتش است// جای قم در یونسکو خالی است
وی در ادامه با اشاره به وضعیت کشور در منطقهخاطرنشان کرد: ایران امروز به منزله گلستانی در میان آتش است و باید در این فضا از یونسکو به عنوان تریبونی جهت عرضه فرهنگ و هنر ایران استفاده کنیم.
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو گفت:یونسکو خانه فرهنگ جهانی است ولی در این خانه جای قم خالی است و باید حرکت ها در این خصوص از یک جایی شروع شود که البته ما در این خصوص با جامعه المصطفی و حوزه علمیه دیدار و گفتگوهایی انجام می دهیم.
پایان پیام/
نظر شما